ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΣΗΜΑ siteΜόνο ξεκάθαρα δεν μπορεί να είναι τα πράγματα για τον ΑΟ Χαλκίς σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνίζεται από το φθινόπωρο και το όνειρο να παίξει στην Β’ Εθνική.

Τα πράγματα δείχνουν να περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα από την αδειοδότηση σε πρώτο βαθμό μόνο δύο ομάδων (Τρίκαλα και Παναιγιάλειος). Τα προβλήματα αυτά είναι υπαρκτά, κατά βάση οικονομικά, παρά το γεγονός ότι η έλλειψη αδειοδότησης δεν προκαλεί τον υποβιβασμό αλλά αυστηρό περιορισμό μεταγραφών.

Ας δούμε λίγο πως έχει η κατάσταση:

  1. Οι Κισσαμικός και Χανιά οδεύουν προς συγχώνευση, με την ομάδα των Χανίων να ελπίζει σε δικαίωση από το Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης αφαίρεσης 33 βαθμών που οδήγησε την ομάδα στον υποβιβασμό. Ακόμα όμως και αν δικαιωθούν οι Κρητικοί, πολύ δύσκολα να καταφέρουν να κατέβουν αυτόνομοι και η ειλημμένη απόφαση του Κισσαμικού για μεταφορά έδρας στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων συνδέεται από πολλούς άμεσα με συγχώνευση των δύο ομάδων. Απλά στην περίπτωση που αναιρεθεί ο υποβιβασμός τότε ανοίγει μία θέση στην Football League.

2. Ο Αγροτικός Αστέρας δεν θα παίξει στην Football League μετά από απόφαση που έχει παρθεί και το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε αν θα παίξει στην Γ’ Εθνική ή στο τοπικό πρωτάθλημα.

3. Ο Εργοτέλης που πήρε την άνοδο δηλώνει αδυναμία να κατέβει. Το αργότερο την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από δύο ανθρώπους ξεχωριστά να αποκτήσουν την ομάδα και να την ´τρέξουν´. Όπως λέει και η ανακοίνωση της διοίκησης η κατάσταση είναι 50-50. Αν δεν καταλήξουν αυτές οι συζητήσεις σε αίσιο τέλος, τότε είναι προαποφασισμένο εδώ και μέρες, και έχει ανακοινωθεί επίσημα, ότι ο Εργοτέλης θα κατέβει είτε στην Γ´ Εθνική είτε στην Α´ ΕΠΣ Ηρακλείου.

4. Ο Αχαρναϊκός δεν κατέθεσε καθόλου φάκελο αδειοδότησης και παρότι δεν σημαίνει αυτόματο υποβιβασμό, η ομάδα του Μενιδίου πολύ δύσκολα να παρουσιαστεί στα γήπεδα καθώς, πέρα από τα πολλά οικονομικά προβλήματα και την επαπειλούμενη αφαίρεση 6 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, δεν θα μπορεί να αποκτήσει ρόστερ καθώς έχει ήδη έχει ξεμείνει από παίχτες και ο αυστηρός περιορισμός μεταγραφών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

5. Ο Πανσεραϊκός βρίσκεται σε τεράστια δυσκολία με τους διοικούντες να απευθύνονται σε παράγοντες της περιοχής για βοήθεια ή σε νέους ´παίχτες´ αλλιώς αδυνατούν και αυτοί να κατέβουν στην Β’ Εθνική. Αξιοσημείωτο είναι και εδώ το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία κίνηση ενόψει της νέας σεζόν.

Μέσα σε όλα αυτά ο ΠΣΑΠ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για ένα υγιές πρωτάθλημα στην Β’ Εθνική βλέποντας ότι οι περισσότερες ομάδες χρωστούν οφειλόμενα σε πολλά μέλη του. Σε αντίθεση με τις ομάδες που ζητούν χαλάρωση των κανονισμών, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών απαιτεί άμεση και ουσιαστική λύση έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα. Παράλληλα, Τρίκαλα και Παναιγιάλειος, δηλαδή οι δύο ομάδες που πήραν αδειοδότηση και η οικονομική τους κατάσταση είναι σε άριστο επίπεδο, πιέζουν προς την κατεύθυνση μιας ξεκάθαρης λύσης, δυσανασχετώντας έμμεσα να κληθούν να ανταγωνιστούν ομάδες που είναι σε σταθερή βάση προβληματικές.

Φημολογείται ότι την Τετάρτη που μας έρχεται θα υπάρχει ραντεβού μεταξύ ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και Football League  με τον υπουργό Κ. Βασιλειαδη για το μέλλον της κατηγορίας και πως θα συγκροτηθεί αυτή, με την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να είναι η δημιουργία μιας υγιούς κατηγορίας.

Αυτό το όλο σκηνικό, ενδεχομένως να δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων και για τους περσινούς δευτεραθλητές της Γ´ Εθνικής, μεταξύ αυτών και για τον ΑΟ Χαλκίς. Από την διοίκηση του ΑΟΧ λένε όμως ότι σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν αποπροσανατολίζεται από την προσπάθεια να φτιάξει μία δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα που θα ικανή είτε να κάνει πρωταθλητισμό στην Γ’ Εθνική είτε να μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια στην Β’ Εθνική.