Η ΑΕΧ ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση απέναντι στην Καστέλλα, σε ένα ζευγάρι που εξαρχής φαινόταν αμφίρροπο. Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και εντός αγωνιστικού χώρου καθώς χρειάστηκε η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για βγει ο νικητής.

Πολύ δυνατό παιχνίδι, στο α’ μέρος όπου οι φιλοξενούμενοι, ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν, είχαν ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τον έλεγχο του αγώνα, ισοφάρισαν και αναζήτησαν χωρίς όμως αποτέλεσμα το γκολ της πρόκρισης.
Στην παράταση, η κόπωση ήταν εμφανής και στις δύο πλευρές και φυσιολογικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην »ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί η εντυπωσιακή απόκρουση του Βλάχου στην εκτέλεση του Λεοντή ήταν αρκετή για να δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση στους γηπεδούχους.

ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΑΣΤΕΛΛΑ

-Βλάχος   1-1

-Μήτρου     0-1

-Δουρμούσογλου  2-2

-Σπανός  1-2

-Πετράκης  3-2

-Λεοντής, απέκρουσε ο Βλάχος

-Πεππές  4-3

-Μακρής  3-3

-Ξυφαράς  5-4

-Κηρόπουλος  4-4

Διαιτητής ο Γιώργος Σέγκος, με συνεργάτες τους Γιώργο Πασχαλίδη και Σταύρο Ρουμπή.

ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Βλάχος, Μπαϊμπάκης (62′ Πετράκης), Δουρμούσογλου, Πεππές, Τρίκκας, Κουτσαυλής, Νταιάμης (46′ Σεχάϊ), Γεραντώνης, Παπαδημητρίου (110′ Σταυρόπουλος), Ξυφαράς, Παύλου.

ΚΑΣΤΕΛΛΑ: Κηρόπουλος, Ταψής, Νικούλης, Ρουσσόδημος (λτ 46′ Μυτακίδης), Σπανός, Γιαννούτσος (60′ Γκούτσιας), Μακρής, Μήτρου, Λεοντής, Τσιβίκας, Τζαμίχας (75′ Γερογιάννης).