Την Παρασκευή 22/9 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ΕΠΣ Εύβοιας, με την πρώτη ομάδα διαιτητών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΄΄Ενωσιακού΄΄ γηπέδου και θ΄ ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη δύο συνάντησεις, μία με κάθε μία απ΄ τις άλλες δύο ομάδες διαιτητών. Κύριος ομιλητής της συνάντησης ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που και με την βοήθεια της τεχνολογίας και διαδραστική μέθοδο, ανέλυσε μία σειρά από ζητήματα, που αφόρουν την διεξαγωγή των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων, για τα οποία οφείλουν να είναι ενημερωμένοι λεπτομερώς οι Ευβοιώτες ΄΄ρέφερι΄΄, για την περίοδο 2017-18, στηριζόμενος στον νέο ΚΑΠ της ΕΠΟ, πάνω στoν οποία στηρίζονται και φέτος οι προκηρύξεις της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης, που θέλουν μεγάλη προσοχή, ειδικά σ΄ ότι αφορά τις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες και δεν έλειψε ο διάλογος και έγιναν χρήσιμες διευκρινιστικές ερωτήσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως εμπιστεύεται τους Ευβοιώτες διαιτητές, που κρατούν το επίπεδο της διαιτησίας σε υψηλό επίπεδο και γι΄ αυτό τόνισε πως έχει πίστη ότι και την φετινή περίοδο θα δείξουν τις ικανότητες τους. Τους ζήτησε να κρατούν συνολικά ένα χαμηλό ουσιαστικό προφίλ, με στόχο τον αλληλοσεβασμό των πάντων, που είναι μάλλον ο πιο βασικός παράγοντας για την ομάλη διεξαγωγή ενός αγώνα, χωρίς να παραλείπουν όταν χρειάζεται να είναι αμείλικτοι στην εφαρμογή κανονισμών-ποινών. Ακόμη, έκανε κάλεσμα ενίσχυσης απ΄ όλους της νέας σχολής διαιτησίας, ώστε να εισέλθει με δυναμικό τρόπο πολύτιμο νέο ΄΄αίμα΄΄ στην διαιτησία και υπενθύμισε ότι χρειάζονται στήριξη οι νεώτεροι ΄΄ρέφερι΄΄ απ΄ τους παλαιότερους.

Επιπλέον αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τ΄ ακόλουθα θέματα: α. Οδηγίες για ταυτότητες προπονητών. β. Αλλαγή στην προκήρυξη, αναφορικά με τους 2 παράγοντες σε Β΄ και Γ΄ ΕΠΣΕ, όταν δεν υπάρχει προπονητής. γ. Οδηγίες για διαδικασίες αναφορικά με γιατρούς-διασώστες-νοσηλευτές. δ. Καταστάσεις υγείας, αριθμός των ξένων και ημερομηνία λήξης των δελτίων τους. ε. Καταγραφή στο φύλλο αγώνα των ελλείψεων στα γήπεδα. στ. Κλεισίμο θύρων του γηπέδου κατά την διεξαγωγή των αγώνων. στ. Οδηγίες για το ποιοι μπορούν να παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Τι γίνεται με δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα (π.χ. τοπικούς άρχοντες, κτλ). ζ. Οδηγία για το που γράφεται η 4η αλλαγή στο φύλλο αγώνα. Μισό λεπτό καθυστέρηση η κάθε αλλαγή που θα γίνεται στο β΄ μέρος. η. Αλλαγή στα επιτρεπτά νούμερα των ποδοσφαιριστών (νέα επιτρεπτή αρίθμηση από 1 ως 99 (αντί για 1 ως 18), χωρίς τον έως τώρα περιορισμό η αρχική ενδεκάδα να έχει νούμερα από 1 (για τον ΄΄πορτιέρο΄΄) ως 11). θ. Έλεγχος των ατόμων -πέρα απ΄ τα μέλη της αποστολής των ομάδων- που εισέρχονται στ΄ αποδυτήρια και γι΄ αυτό καλό θα είναι οι συνθέσεις να δίνονται στον παρατηρητή αγώνα. ι. Αυστηρότητα σε φαινόμενα κακής-υβριστικής συμπεριφοράς και γενικότερα σε φαινόμενα εκτροπής και επεισοδίων. κ. Συμπεριφορά διαιτητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. λ. Σαφής οδηγία για συμμετοχή στις εκδηλώσεις/μαθήματα της ΕΔ, με επιπτώσεις στους ορισμούς. μ. Οδηγία ότι οι διαιτητές (όπως και οι προπονητές) πρέπει να είναι μέλη στον Σύνδεσμο, με εκπληρωμένες τις υποχρεώσεις τους.