Με μία συγκινητική ανακοίνωση ο Γ.Σ. Κύμης θέλησε να στείλεις της ευχές της ομάδας στον Βάιντας Καρινιάουσκας που βρίσκεται στο Ρίο της Βραζιλίας ως ένα από τα 12 μέλη της αποστολής της Εθνικής Λιθουανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

´´Σήμερα ξεκινούν επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 που διεξάγονται στο Ρίο της Βραζιλίας. Εκεί θα βρίσκεται και ένα δικό μας παιδί, που έγινε «Κουμιώτης» για έναν χρόνο και αγαπήθηκε από όλους τους φιλάθλους της Κύμης. Ο λόγος για τον Βάιντας Καρινιάουσκας, ο οποίος είναι μέσα στην δωδεκάδα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Λιθουανίας Γιόνας Καζλάουσκας για να εκπροσωπήσει την χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την πρώτη στιγμή που ο Βάιντας επέλεξε να αγωνιστεί στην Κύμη και στην ελληνική Α2 πολλοί είπαν ότι έκανε πισωγύρισμα στην καριέρα του, καθώς άφηνε την Ζαλγκίρις και την Ευρωλίγκα. Ο ίδιος όμως έκλεισε τα αυτιά του σε όσους κατέκριναν αυτήν την επιλογή του και τόνιζε ότι είχε δύο στόχους για την σεζόν. Ο πρώτος ήταν να βοηθήσει την Κύμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο, ενώ ο δεύτερος ήταν πιο προσωπικός. Ήθελε να δουλέψει σκληρά ώστε να βελτιώσει όλες τις αγωνιστικές του αδυναμίες και να αποτελέσει μέρος των επιλογών του Γιόνας Καζλάουσκας. Ειδικά από την άνοιξη και μετά αφιέρωσε πολλές ώρες στο γυμναστήριο και στο παρκέ δουλεύοντας ασταμάτητα, έχοντας έναν προορισμό στο μυαλό του, το Ρίο. Τελικά οι κόποι του έφεραν αποτέλεσμα και αμφότεροι οι στόχοι του πραγματοποιήθηκαν. Ο ίδιος βοήθησε την Κύμη να ανέβει στην basket League και μέσα από την σκληρή δουλειά κατάφερε να κερδίσει θέση στην δωδεκάδα της Λιθουανίας. Με αυτόν τον τρόπο έδειξε έμπρακτα ότι όποιος έχει πίστη στις ικανότητες του μπορεί να καταφέρει ακόμα και τους πιο δύσκολους στόχους.Από την μεριά μας ελπίζουμε και εμείς να συνεισφέραμε στην ατομική του βελτίωση και να τον βοηθήσαμε να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους, δίπλα στον Βαλαντσιούνας και τον Σαμπόνις που βρίσκονται στο NBA, δίπλα στον Κουζμίνσκας, τον Καλνιέτις, τον Γιαφτόκας, τον Ματσιούλις, τον Σεϊμπούτις και τον Γιανκούνας που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, δίπλα στον Γκριγκόνις, τον Καβαλιάουσκας και τον Γιουσκεβίτσιους. Για να βρεθεί μάλιστα εκεί ακολούθησε την δύσκολη διαδρομή, με τον δρόμο για το Ρίο να περνά από την Κύμη! Καλή τύχη Βάιντας!´´