Το ΄΄δύο στα δύο΄΄ για το πρωτάθλημα των ποδοσφαιρικών ενώσεων (αναπτυξιακό το λένε…) έκανε η ομάδα των νέων της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, το απόγευμα της Τετάρτης 8/11 στο ενωσιακό γήπεδο της Φθιώτιδας στον Γοργοπόταμο, κόντρα στο καθόλου ευκαταφρόνητο συγκρότημα της τοπικής ένωσης, επικρατώντας με 3-0. Τον αγώνα τον χαρακτήρισε το μυαλωμένο παίξιμο και η σοβαρότητα με την οποία από την αρχή το αντιμετώπισαν οι νέοι της Εύβοιας.

Μαθαίνοντας, προφανώς, από την ήττα των παίδων που είχε προηγηθεί, οι Ευβοιώτες αυριανοί άσοι των γηπέδων, έβαλαν κάτω τη μπάλα, επέβαλαν τον δικό τους -αυτόν της τεχνικής ανωτερότητας- νόμο, από την αρχή και εν τέλει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τους.
Είχαν τσαγανό και το έδειχναν σε κάθε δύσκολη φάση.

Αυτή η ομάδα, που είναι πραγματικά ομάδα, εάν εξακολουθήσει να παίζει με την ίδια σοβαρότητα που επέδειξε χθες στο γήπεδο του Γοργοποτάμου δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο.

Καταρχήν έχει 5-6 παιδιά που αυτή τη στιγμη παιζουν με ΄΄κλειστά τα ματιά΄΄ σε όποιαδήποτε ομάδα τρίτης εθνικής. Ενεργούν με μυαλωμένες κινησεις, βλέπουν γήπεδο, αλλάζουν πλευρά στην ανάπτυξη όταν αυτό επιβάλλεται, κινούνται με η χωρίς τη μπάλα ακατάπαυστα και κυρίως δεν κάνουν πίσω σε καμία μάχη. Βάζουν τα πόδια στη ΄΄φωτιά΄΄ αλλά το κυρίαρχο στην υπόθεση είναι, πιστεύω, η χαρά του προπονητή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσουν αυτά που ο κόουτς τους φωνάζει από τον πάγκο (χαρά ο Γουρνάς). Με λίγα λόγια είναι ομάδα που εάν δεν πάρουν τα μυαλά τους ΄΄αέρα΄΄ και κρατήσουν το μυαλό στο κεφάλι θα πετύχουν σπουδαία πράγματα την φετινή χρονιά.

Ίσως φανούν λίγο υπερβολικά τα όσα αναφερω πιο πάνω για παιδιά 16-17 χρονών. Μπορεί να είναι και ετσι, όμως πιστέψτε με δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Εξάλλου και ο προεδρος της ΕΠΣΕ Γιαννης Παπακωνσταντινου, που τον ακούσαμε στην συζήτηση που είχε με τον Πίσχινα και τον Δαφνή έλεγε ότι ΄΄αυτή η ομάδα είναι για μεγάλα πράγματα αλλά το μέλλον θα δείξει γιατί σ`αυτή την ηλικία τα πάντα μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα΄΄. Ίδωμεν.

Στο 25΄ ο Χρήστου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ,για να έρθουμε και στα του αγώνα και ο Παλαιολόγος στο 53΄ έκανε το 0-2. Ο ίδιος παίχτης έκανε το 0-3 στο 75΄ σε ένα παιχνιδι που όπως μάθαμε στο τέλος ο τερματοφύλακας της Εύβοιας Μίχος…πλήρωσε εισιτήριο γιατί παρακολούθησε τον αγώνα ως θεατής!

Φθιώτιδα (Νεοχωρίτης): Γραβάνης, Καυκιάς, Σεντής (51΄ Κατσιούλας), Σταθόπουλος, Γεωργούσης, Τσότσος, Λαμπρόπουλος, Ξηρογιάννης (51΄ Αναγνωστόπουλος), Αρβανίτης, Τρούμπουλος, Κωστόπουλος (45΄ Μπαγινέτας).

Εύβοια (Γουρνάς): Μίχος, Χατζηβασιλείου, Κοροβέσης, Καππές, Μιτάκης (87΄ Γραμματικόγιαννης), Σίμωσης, Μάλλιαρης (75΄ Ποδαράς), Γκίκας (79′ Φούρλης), Τσίγκας (84΄ Δεληγιώργης), Ζάνιος, Παλαιολόγος.

Φωτογραφίες-ρεπορτάζ: Νίκος Παπανταζής