Είναι από τους μεγαλύτερους οδηγούς αναβάσεων και τα περάσματα του ξεσηκώνουν τους φίλους του αθλήματος. Φέτος έχει στα χέρια του ένα Mitsubishi Evo 9 της Kirkos Racing Team.
Ο Κώστας Κάκος, λίγο πριν ξεκινήσει να ´´ανεβαίνει´´ την Ριτσώνα, μιλάει αποκλειστικά στο ´´Δ & Α´´

Ερ: Πότε έκανες την πρώτη σου εμφάνιση;

Απ: Ξεκίνησα τους αγώνες το 2011 με την ανάβαση Πιτίτσας όπου αγωνίστηκα με ενα Peugeot Rally 106 κατακτώντας την 3η θέση της κατηγορίας μου.

Ερ: Ποια θεωρείς ως καθοριστική στιγμή για την πορεία της καριέρας σου;

Απ: Σίγουρα όταν πήρα το Mitsubishi Lancer Evo 8 από την επίσημη αντιπροσωπεία. Επίσης, καθοριστική ήταν η βοήθεια του Κώστα Πατσουρέα για να ενταχθώ στην οικογένεια Κύρκου που με ώθησαν στους ελληνικούς αγώνες και συγκεκριμένα στις αναβάσεις.
image_5109
Ερ: Καλύτερη στιγμή και χειρότερη στιγμή;

Απ: Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν κατάφερα με το Mitsubishi να κατακτήσω την 1η θέση στην ανάβαση Πορταριάς. Η χειρότερη στιγμή όταν χτύπησα το αυτοκίνητο μου στην ανάβαση Κύμης.

Ερ: Πώς βλέπεις τους αγώνες από το χθες στο σήμερα;

Απ: Παρά την σημαντική οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, η ανταπόκριση και συμμετοχή των Ελλήνων οδηγών είναι μεγάλη δείχνοντας πόσο πολύ αγαπάνε αυτό που κάνουν.

Ερ: Πως βλέπεις το μέλλον των αγώνων στην Ελλάδα;

Απ: Θέλω να πιστεύω πως, από την στιγμή που γίναμε ομοσπονδία, τα πράγματα θα φτιάξουν προς το καλύτερο. Αξίζει η αγάπη και ο σεβασμός στους Έλληνες οδηγούς.

Ερ: Τι εύχεσαι στα νέα παιδιά που θα ήθελαν να κάνουν σήμερα τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου.

Απ: Το κυριότερο που μπορώ να ευχηθώ είναι να κυνηγήσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Όπως έκανα και εγώ όταν ήμουν μικρός που ονειρευόμουν να ανέβω τα βουνά δίπλα στους θρύλους Έλληνες οδηγούς. Και είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα. Να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αγαπήσουν το άθλημα και όλα τα άλλα θα έρθουν.
Ερ: Πως πήγε η φετινή προετοιμασία σου;
Απ: Η φετινή χρονιά φέρνει αλλαγές, οδηγώντας πλέον το Mitsubishi Lancer Evo 9 της οικογένειας Κύρκου. Είμαι ευχαριστημένος από την προετοιμασία και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ερ: Μια ευχή προς τους συναθλητές σου.
Απ: Να είναι καλά στην υγεία τους πρώτα από όλα και έπειτα να έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μπορούν να συμμετέχουν στο άθλημα που τόσο πολύ αγαπάμε.
ATT_1457530338758_image_5103Ερ: Τέλος, θα ήθελες να απευθύνεις ένα κάλεσμα προς τον κόσμο;
Απ: Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας στηρίζει και είναι δίπλα μας. Ελπίζω να τους ανταποδίδουμε τη χαρά τους και υποσχόμαστε πως θα προσπαθούμε κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε τον κόσμο κοντά στα βουνά γιατί είναι εκείνοι που μας στηρίζουν.