Την πρώτη του προπόνηση στην Α.Ε. Ιστιαίας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο έμπειρος Σέρβος τεχνικός Μίκι Τσίρκοβιτς που ανέλαβε και επίσημα πλέον τα καθήκοντά του ως προπονητής των βορειοευβοιωτών.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο κ. Τσίρκοβιτς, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής, όπως τις γρήγορες μεταβιβάσεις και το passing game διακόπτοντας αρκετές φορές ώστε να εξηγεί στους ποδοσφαιριστές τι ζητά απ’ αυτούς στο παιχνίδι.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της προπόνησης ο κ. Τσίρκοβιτς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Αναγνώστου για την πρόσκλησή του να αναλάβει την ομάδα, τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και πως χρειάζεται δουλειά, όμως ο ίδιος επισήμανε ότι είναι για τα δύσκολα και έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις. Ανέφερε ότι η ομάδα έχει καλό υλικό και πως πρέπει να συνδυαστεί το θέαμα με την ουσία. Αν και στην παρούσα φάση όπως είπε θα δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην ουσία, δηλαδή η ομάδα να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα και βαθμούς.

Ως γνώστης του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής, αφού και πέρσι έχει δουλέψει σ’ αυτόν, τόνισε πως είναι ένας όμιλος με αρκετές ιστορικές ομάδες, ένας όμιλος που έχει κυρίως δύναμη και πως οι λεπτομέρειες είναι βασικές και είναι αυτές που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και κάνουν τη διαφορά. (Ακούστε παρακάτω αναλυτικά τις δηλώσεις του).

Πρώτο επίσημο τεστ για τον Μίκι Τσίρκοβιτς στον πάγκο της Ιστιαίας θα αποτελέσει το ματς κυπέλλου με το Ρήγα Φεραίο την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Ιστιαίας.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Ιστιαίας βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας, όπου παρακολούθησαν την πρώτη προπόνηση του Σέρβου τεχνικού.

Δηλώσεις Τσίρκοβιτς