Η Χαλκίδα πρωταγωνιστεί για ακόμη μία φορά στα αθλητικά δρώμενα. Συγκεκριμένα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το 1ο Dirt Games, στην χωμάτινη πίστα motocross στο ΠΕΪ Δοκού. Ο αγώνας έχει χαρακτήρα φιλικού και θα λάβουν μέρος αυτοκίνητα τύπου Ν-Α-Ε-R, χωμάτινες φόρμουλες, ενώ θα διεξαχθούν κι αγώνες τύπου 4Χ4 τύπου enduro. Το 1ο Dirt Games διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (A.Σ.Μ.Α.), με την έγκριση της ομοσπονδίας (Ο.Μ.Α.Ε.).
Αναλυτικά το Δελτίου Τύπου:

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το 1ο Dirt Games στη χωμάτινη πίστα motocross της Χαλκίδας. Πρόκειται για έναν φιλικό αγώνα που έχει την έγκριση της ομοσπονδίας και ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος οδηγών που λατρεύουν τη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας αφορά τόσο αγωνιστικά αυτοκίνητα των κατηγοριών Ν-Α-Ε-R, αλλά και χωμάτινες φόρμουλες, ενώ παράλληλα, θα διεξαχθεί αγώνας 4×4 τύπου enduro.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου από τις 08.30 έως τις 10.00 στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος. Στη συνέχεια και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμαστικών (ώρα 10.30), από όπου θα προκύψουν τα ζευγάρια που θα προκριθούν στον τελικό. Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου της ατομικής χρονομέτρησης είναι να καλύψει τη χρονομετρημένη διαδρομή (τρεις γύρους) στο μικρότερο χρόνο πραγματοποιώντας τρεις (3) χρονομετρημένους γύρους όπου θα μετρηθεί το άθροισμα των δύο καλύτερων γύρων. Ο νικητής προκύπτει από την πραγματοποίηση του καλύτερου συνολικού χρόνου που προκύπτει από τους 2 γύρους. Οι δύο καλύτεροι χρόνοι κάθε κατηγορίας θα συμμετέχουν σε τελικό ενός (1) γύρου. Στην περίπτωση που οι δύο καλύτεροι χρόνοι κάθε κατηγορίας αντιστοιχούν σε δύο οδηγούς με κοινό αυτοκίνητο τότε ο νικητής θα προκύπτει από το χρόνο του 1ου σκέλους. Το μήκος της πίστας Δοκού Χαλκίδος είναι 2300 μέτρα, με τους αγωνιζόμενους να καλύπτουν 6900 μέτρα στις δοκιμές. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες του αγώνα 4×4 τύπου enduro.

Ο αγώνας αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απολαύσει κανείς αγωνιστική οδήγηση σε ασφαλείς συνθήκες και με χαμηλό κόστος. Η περίοδος αιτήσεων συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 20.00. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες: http://agonistiko.gr/home/activity/28-dirt-games. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλ. 210 8087267, 6944596655 (Κωνσταντίνος Σταύρου), email: agonistiko.auto@gmail.com.