Απόφαση για εκλογές την ερχόμενη Δευτέρα 29/1 (ώρα νέας γενικής συνέλευσης: 8 μ.μ.), μέσω των οποίων θα προκύψει νέο διοικητικό συμβούλιο, στην έκτακτη γενική συνέλευση του Λήλαντα Βασιλικού, που πραγματοποιήθηκε τ΄ απόγευμα της Παρασκευής 26/1. Η απόφαση αυτή πάρθηκε οριστικά αφού προηγήθηκε μια αρκετά μεγάλης διάρκειας συνέλευση (πέριπου 2.5 ωρών), στην οποία ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Ελευθεριάδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ουσιαστικά θέλει «αναβάπτισμα» εμπιστοσύνης της διοίκησης του, μέσω του οποίου όμως θα εισέλθουν νέα άτομα στο νέο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει, που θα το κάνουν πιο «ευέλικτο» και πιο λειτουργικό, ώστε να προχωρήσει το φιλόδοξο πλάνο του, που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Ο κ. Ελευθεριάδης έκανε μια γρήγορη γενική τοποθέτηση και απολογισμό της προεδρίας του και της πορείας της ομάδας. Τόνισε ότι θεωρεί πολύ θετικό ότι η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, έχοντας μαζέψει στον πρώτο γύρο 34 βάθμους, που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι συγκομιδή για πρωτιά (αν δεν υπήρχε η…«εξωπραγματική» πορεία του Απόλλωνα Ερέτριας με τους 42 βαθμούς και τις 14 νίκες σε 15 παιχνίδια) και το ότι ξέφυγε απ΄ την μετριότητα -με εξαίρεση την συμμετοχή στον περσινό τελικό κυπέλλου- των τελευταίων ετών, που η ομάδα βρέθηκε ακόμη και για να παλεύει για την σωτηρία.

Ακόμη ανέφερε πως ναι μεν η ομάδα «τα έχει όλα», αφού «ανακαινίσαμε το γήπεδο», «κάνουμε πολύ καλή προσπάθεια στις ακαδημίες», με υπεύθυνη την Δήμητρα Βελή, αλλά υποστήριξε ότι «της λείπουν οι άνθρωποι» που θα «τρέξουν» όλα τα ζητήματα της ομάδας. Κύρια συνέπεια αυτού, ανέφερε, είναι ότι υπάρχει κακός εισπρακτικός μηχανισμός (με αποτέλεσμα να έχει εισπραχτεί ένα πενιχρό μέρος των χρημάτων από χορηγίες), έτσι ως τώρα η ομάδα έχει στηριχτεί σε πόρους δίκους του (45 χιλ. ευρώ), κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφού όπως είπε «δεν μπορεί η ομάδα να στηρίζεται αποκλειστικά σ΄ εμένα», ειδικά φέτος που ο προϋπολογισμός του συλλόγου είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω των μεγάλων -για τα τοπικά δεδομένα- οικονομικών υποχρεώσεων προς το έμψυχο δυναμικό, το οποίο από πολλούς θεωρείται ως το πιο ποιοτικό στα πρωταθλήματα της Εύβοιας. Άφησε αιχμές προς μέλη του ΔΣ, για υποσχέσεις -οικονομικής φύσεως- που δεν τηρήθηκαν και υποστήριξε πως «υπάρχουν σωτήρες, που περιμένουν να πάρουν απ΄ τα χέρια μου την ομάδα σωσμένη με 34 βαθμούς». Μάλιστα ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στο πρώην μέλος του ΔΣ (διαγράφηκε πρόσφατα) Γιάννη Βελή (που απουσιάσε όπως και ο έτερος αντιπρόεδρος του αρχικού ΔΣ Κώστας Κικίδης), για τον οποίο υποστήριξε ότι δεν έχει φέρει χρήματα απ΄ τα εισιτήρια διαρκείας  που ανέλαβε να πουλήσει, ενώ δεν έχει επιστρέψει κάποια ή το σύνολο αυτών.

Ο πρόεδρός του Λήλαντα λοιπόν ζήτησε να γίνουν εκλογές «γιατί όλο έλειπαν μέλη του ΔΣ από κάθε συνεδριάση και γι΄ αυτό ήρθαμε εδώ», το οποίο «δεν είναι οργανωμένο και έτσι δεν μπορούσαμε να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις» και ότι συνολικά «δεν στήριζε οικονομικά», «γιατί δεν τηρήθηκαν κάποιες υποσχέσεις και υπήρχε κακός εισπρακτικός μηχανισμός». Ο κ. Ελευθεριάδης ζήτησε να υπάρξει κινητοποιήση και ενημέρωση ώστε στην γενική συνέλευση -που προγραμματίστηκε για την προσεχή Δευτέρα- να υπάρχει απαρτία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, αφού προηγουμένως υπάρξει ο απαραίτητος αριθμός παραιτήσεων ώστε να διαλυθεί το υπάρχον ΔΣ. Επίσης εξέφρασε το παράπονο του, ότι «παρά την καλή πορεία της ομάδας, την ανακαίνιση του γηπέδου, δεν έρχεται αρκετός κόσμος στο γήπεδο». Στο πρόβλημα αυτό αναφέρθηκαν στην συνέχεια και άλλοι και το κοινό συμπέρασμα που βγήκε, είναι ότι για ακόμη μια χρονιά λειτουργούν αρνητικά κάποιες εξωαγωνιστικές διχόνοιες στην τοπική κοινωνία του Βασιλικού, που δημιουργούν «στρατόπεδα». Ακόμη ο πρόεδρος του «ποταμού» ανέφερε πως θα περίμενε μεγαλύτερη συμμετοχή στον προγραμματισμένο χόρο της ομάδας στις 10/2, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα είναι πετυχημένος γιατί ξέρουμε πως να τον διοργανώσουμε, αλλά δεν μπορεί να έχει 400 άτομα από Χαλκίδα και μόνο 200 από Βασιλικό».

Στην συνέχεια το λόγο ζήτησε και πήρε ο Νίκος Ρόγκας, ο οποίος μετακινήθηκε απ΄ την θέση του προπονητή στην θέση του τεχνικού διευθυντή, όταν ανέλαβε την ομάδα ο κ. Ελευθεριάδης και παραιτήθηκε στις αρχές Νοέμβρη, γιατί όπως υποστήριξε του ζητήθηκε νέα μείωση του μισθού του, σε σχέση με την αρχική συμφωνία με τον πρόεδρο του Λήλαντα, ενώ τόνισε ότι ζήτησε τα δελτία των ποδοσφαιριστών που είχε παραχωρήσει (απ΄ το Ληλάντιο) στον Λήλαντα «επειδή δεν έπαιρνα απάντηση για μεγάλο χρονικό διάστημα». Επίσης τοποθετήθηκε ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Γκάβαλης, που αφού αναφέρθηκε σύντομα στην περσινή περίοδο που «τελείωσε μετά κόπων και βασάνων». μίλησε για την προ Ελευθεριάδη περίοδο του καλοκαιριού («υπήρχε συμφωνία με τον κ. Ρόγκα για να δημιουργηθεί μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ»), αλλά και για την απόψη του για τα πεπραγμένα απ΄ την στιγμή και μετά που ο τωρινός πρόεδρος εξέφρασε το ενδιαφέρον του ν΄ αναλάβει την ομάδα. Χαρακτήρισε την επιλογή του Ελευθεριάδη να έρθει στον Λήλαντα επιτυχημένη και ότι μόνο αρνητικό για τον ίδιο είναι πως «θα μπορούσε να γίνει καλύτερος σχεδιασμός ώστε το μπάτζετ να είναι χαμηλότερο», κάτι όμως που υποστήριξε πως «είναι φυσιολογικό αφού η συνεργασία με τον κ. Ελευθεριάδη ξεκίνησε σχετικά αργά και αφού ο ίδιος είχε κλείσει ήδη κάποιες συμφωνίες με παίχτες», που τότε προορίζονταν για την ΑΕΚ Χαλκίδας, στην οποία ήταν πρόεδρος μέχρι και λίγες μέρες πριν αναλάβει τον Λήλαντα. Έγιναν και αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από φιλάθλους της ομάδας (μεταξύ των οποιών ήταν και αυτή του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας -και νυν του Ελλησπόντου- Κώστα Χαλιώτη, αλλά και του -αδερφός του αείμνηστου Γιάννη Ροκκάκη- Γιώργου Ροκκάκη) και διάλογος, σε γόνιμο και πολιτισμένο κλίμα, με ελάχιστες «ανυψώσεις» στην…ένταση των φωνών.