Η ακόλουθη ανακοίνωση αποτελεί την απάντηση του “Δ & Α” στην ανακοίνωση του Ηρακλή Χαλκίδας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Ηρακλή Χαλκίδας.

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου μας αποστείλατε μία επιστολή με αφορμή την ανάρτηση της καταγγελίας του πρώην αθλητή της ομάδας σας Joseph Cuevas από το “Δυνατά & Αθλητικά”

Το …περίεργο στην επιστολή είναι ότι τόσο ο τίτλος όσο και το μεγαλύτερο μέρος αυτής αναλώνεται σε επίθεση κατά του “Δ & Α”. Μάλιστα τονίζετε, εν είδει λογοπαιγνίου, ότι “παίζουμε” αντιαθλητικά. Ξεκινώντας λοιπόν, να σας θυμίσουμε ότι αντιαθλητικά παίζει όποιος καταστρατηγεί τους κανόνες και στην προκειμένη περίπτωση, “αντιαθλητικό” παιχνίδι είναι η αθέτηση των όρων σε συμβόλαια παιχτών και όχι η αποκάλυψή της.

Πάμε παρακάτω…

Γράφετε: “Η ανάρτηση του θέματος εκ μέρους σας δεν εκθέτει μόνο τον αθλητή αλλά και το ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ που ως έγκριτο επαρχιακό αθλητικό μέσο βιαστήκατε να δημοσιεύσετε μία επιστολή, χωρίς να ζητήσετε την θέση της άλλης πλευράς, γεγονός που δεν συμβαδίζει με την εικόνα μιας έγκριτης αθλητικής ιστοσελίδας.”

κ. Πρόεδρε, μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αρχικά κάτι σημαντικό. Το θέμα με τον Κουέβας, όπως και τα αντίστοιχα θέματα με άλλους άθλητές σας, ξεκινούν από το έναν βασικό κανόνα: Δύο μέρη υπογράφουν ένα συμβόλαιο για να το τηρήσουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η διαμαρτυρία του αθλητή ξεκινά από το γεγονός, που εμμέσως παραδέχεστε, ότι το αρχικό συμβόλαιο μαζί του δεν τηρήθηκε με αποκλειστικά ευθύνη της πλευράς του Ηρακλή Χαλκίδας. Το ότι στον Ελληνικό αθλητισμό, τείνει να θεωρηθεί κορόιδο όποιος πρόεδρος τηρεί τους όρους των συμβολαίων που υπογράφει, δεν μειώνει τις ευθύνες σας για το γεγονός ότι ο Κουέβας έφυγε από την Ελλάδα, μετά το τέλος των δικών του υποχρεώσεων απέναντι στην ομάδα, χωρίς να έχει πληρωθεί ότι είχατε δεσμευτεί.
Κάπου εδώ, “ξεπηδά” και το πρώτο εύλογο ερώτημα:
Μήπως τελικά η ανάρτηση του θέματος δεν εκθέτει τον παίχτη και εμάς αλλά εσάς και την διοίκηση του Ηρακλή Χαλκίδας;

κ. Πρόεδρε, αν για κάτι μπορείτε να μας κατηγορήσετε, δεν είναι ότι βιαστήκαμε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα αλλά μάλλον γιατί …αργήσαμε.

Γράφετε: “ …ήταν ολοφάνερη η πρόθεση να εκτεθεί η ομάδα. Είναι εμφανέστατο ότι δεν τηρήθηκαν εκ μέρους του ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ ούτε οι βασικοί κανόνες και αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας …”

κ. Πρόεδρε, η αναφορά περί προθέσεων από μέρους μας να εκτεθεί η ομάδα από την εν λόγω ανάρτηση, είναι ξεκάθαρη “ομολογία” ότι είστε ένα ακόμα μέλος της μεγάλης, δυστυχώς, “ομάδας” ανθρώπων της δημόσιας ζωής που θεωρούν “εχθρό” κάθε ΜΜΕ που θα τολμήσει να ασκήσει κριτική απέναντι στα πεπραγμένα τους. Όσο για τους κανόνες δεοντολογίας, τους οποίους επικαλείστε και τους οποίους εφαρμόζουμε με ευλάβεια, ας μας επιτραπεί ενδεικτικά να σας τους θυμίσουμε εκτενώς, πατώντας ΕΔΩ ή ΕΔΩ.

Γράφετε: “…η ανάρτηση της επιστολής δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς σε κάθε αναγνώστη και φίλαθλο αν συνδυαστεί με την τετράμηνη παύση ενημέρωσης και ροής ειδήσεων εκ μέρους του ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ για το βόλεϊ της Α1 της Χαλκίδας.
Με απλά λόγια επί τέσσερις μήνες περίπου (από 23/4/2017) και ενώ οι εξελίξεις στην ομάδα έτρεχαν καθημερινά, είτε με Γενικές Συνελεύσεις, νέο ΔΣ ΤΑΑ, μεταγραφές, προπονητές κλπ για το ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ δεν υπήρχε καμία είδηση άξια να δημοσιευτεί στο έγκριτο portal σας(;) παρά μία copy paste δημοσίευση επιστολής αθλητή; Γιατί επί της ουσίας μόνο αυτό το θέμα ως ενημέρωση είχατε αυτό το τετράμηνο!”

κ. Πρόεδρε, ακόμα και αν δεν έχει γίνει σκόπιμα για την δημιουργία εντυπώσεων, η αναφορά σας για 4μηνη (!!!) παύση ενημέρωσης από το “Δ & Α”, είναι ξεκάθαρα “αντιαθλητικό παιχνίδι”. Σας …προδίδει, άλλωστε, η ιστοσελίδα του Ηρακλή Χ., όπου μπορεί ο καθένας να δει ότι, μετά την ανάρτηση στις 23 Απριλίου για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στον Κύζικο, η επόμενη επίσημη πληροφόρηση σ΄ ότι αφορά την επαγγελματική ομάδα ανδρών, έρχεται 3 μήνες μετά, στις 31 Ιουλίου και ενώ ενδιάμεσα δεν υπήρχε ενημερωτική δραστηριότητα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή άλλου μέσου επικοινωνίας.
Επομένως, όταν αυτή η …ανύπαρκτη καθημερινή, όπως λέτε, δραστηριότητα (ανυπαρξία που μπορεί κανείς να διαπιστώσει ανατρέχοντας ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής της Volleyleague), κρίνατε ότι δεν αξίζει δημοσιότητας, για τι ακριβώς μας κατηγορείτε;;;
Παράλληλα, στο διάστημα που, όπως μαρτυρά και το επίσημο site, δεν κουνιόταν …φύλλο, οι προσπάθειες που κάναμε για ενημέρωση, είτε κατέληγαν στον …τηλεφωνητή είτε αντιμετωπίζονταν από μια υποβόσκουσα και ανεξήγητη αρνητικότητα. Προφανώς τότε δεν είχατε την ίδια ανησυχία για τους αναγνώστες μας και την ενημέρωσή τους.

Γράφετε: “…εύλογα πιστεύω ότι σχετικά ο απλός αναγνώστης θα αναρωτιέται: «έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ξεσκεπάστηκε η κονσέρβα που μας σερβίρατε! Άραγε πόσες άλλες κονσέρβες έχουμε καταπιεί χωρίς να το πάρουμε είδηση; Πόσα άλλα παρόμοια μάς έχετε ταΐσει;»”

Είναι προφανές από την διαδρομή αυτού του site ότι δεν υπήρξαμε απόλυτα αντικειμενικοί (μάλλον εθελούσια και φίλαθλα μεροληπτικοί υπέρ τους), απέναντι στις ομάδες της Εύβοιας που αγωνίζονται σε Εθνικά πρωταθλήματα. Και, δεν θα υπάρξουμε ποτέ. Αυτό όμως είναι πολύ μακριά από την οποιαδήποτε κριτική κάνουμε απέναντι σε συμπεριφορές και δραστηριότητες που εκθέτουν κυρίως τις ίδιες τις ομάδες.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουμε παραπάνω, η κονσέρβα “Κουέβας” δεν “ανοίχτηκε” από εμάς, δεν “είδαμε” καν τι περιλαμβάνει, απλά την σερβίραμε σε εσάς για να μας πείτε τι πραγματικά κρύβει.
Όσο για τις υπόλοιπες …κονσέρβες, κ. Πρόεδρε θέλετε στα αλήθεια να γίνουμε απόλυτα αντικειμενικοί με τον Ηρακλή Χαλκίδας και να τις …σερβίρουμε στους αναγνώστες μας κάθε φορά που μας τις φέρνουν;;;

κ. Πρόεδρε,
το “Δ & Α” μαζί με τον “9.65 FM” έχουν καλύψει τα δρώμενα του Ηρακλή Χαλκίδας, τα δύο χρόνια που βρίσκεται η ομάδα στην πόλη, με εκατοντάδες αναρτήσεις και σε εκατοντάδες ώρες ραδιοφωνικού χρόνου, κάτι που με αντικειμενικά κριτήρια καθιστούν την ομάδα του “Δ & Α” ως το μέσο που πρόβαλε περισσότερο από κάθε άλλο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο τον Ηρακλή Χαλκίδας. Και όπως καλύτερα γνωρίζετε εσείς, το ρεπορτάζ μας περιελάμβανε επίσημους και φιλικούς αγώνες, προπονήσεις, τμήματα υποδομής και την πλειοψηφία των εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων. Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβρη του 2015 (η ανάρτηση ΕΔΩ) στην πρώτη εμφάνιση της ομάδας στην Χαλκίδα και ως και τον Απρίλη του 2017 (η ανάρτηση ΕΔΩ) στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της ομάδας με την Κύζικο, η ομάδα του “Δ & Α” με συνέπεια και αδιάλειπτα φρόντιζε να πληροφορεί το φίλαθλο κοινό, με ιδανικό τρόπο.

Παρόλα αυτά, δεν σας ενοχλήσαμε ποτέ να κάνετε ιδιαίτερη αναφορά σε εμάς όταν μιλούσατε γενικά για …στήριξη από τα ΜΜΕ και επιπλέον θεωρείτε ότι έχετε το δικαίωμα να μας συμπεριφέρεστε, ανάλογα με την διάθεσή σας, όταν επικοινωνούμε για ρεπορτάζ.
Ως …κερασάκι στην τούρτα, είχατε το …θάρρος να κάνετε, μετά από δύο χρόνια, την απόλυτη ιδιαίτερη αναφορά σε εμάς με τις πιο αρνητικές διαθέσεις επειδή δεν “πνίξαμε” τους ισχυρισμούς του Κουέβας. Χωρίς να πάρουμε θέση, με ξεκάθαρη αναφορά ότι θα μεταφέρουμε και την δική σας άποψη αναλόγως. Και από ότι είδατε τηρήσαμε την υπόσχεση μας, παρότι αναλωθήκατε κυρίως να μας επιπλήξετε για την …συμπεριφορά μας και δευτερευόντως να μιλήσετε για την …ταμπακιέρα, κάτι που ορθολογικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “αχαριστία” και “αντιαθλητικό πνεύμα”.

Επιπρόσθετα, αυτή την αρνητική …τιμή που μας κάνατε με την ανακοίνωση, όπως αποδεικνύουμε παραπάνω, προσπαθήσατε να την στοιχειοθετήσετε σκοπίμως με γενικόλογους και αβάσιμους ισχυρισμούς. Ο στόχος δείχνει προφανής και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων και την απαξίωση του “Δ & Α” στα μάτια των αναγνωστών.

Έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήρια μας, για μία ακόμα φορά, ένα είναι σίγουρο… Το μέλλον της σχέσης του “Δ & Α” και του “9.65 FM” με τον Ηρακλή Χαλκίδας εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές σας προθέσεις.

Υ.Γ.: Αλήθεια, τη βραδιά της 11ης Ιουνίου, που το “Δ & Α” και ο “9.65 FM” στο πλαίσιο των Ευβοϊκών Αθλητικών Βραβείων 2017, θέλοντας να επιβραβεύσουν την πορεία του Ηρακλή Χαλκίδας, παρέδιδαν τιμητικές πλακέτες στον προπονητή Σπύρο Γκολίτση και στον αρχηγό Μάκη Κολτσιάκη, εσείς κ. Πρόεδρε και οι υπόλοιποι της διοίκησης, που ακριβώς βρισκόσασταν;
Δεν θα μας έκανε, πλέον, εντύπωση αν μας χρεώνατε ότι, μαζί με την πρόσκληση, δεν σας είχαμε παραθέσει και ένα χάρτη για να …βρείτε το δρόμο προς το Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.