Στο Δυνατά & Αθλητικά και στον Κώστα Πουρνή μίλησε ο Άγγελος Γκιόκας μετά την επιστροφή του στον ΑΟ Χαλκίς και τα δύο γκολ που πέτυχε στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη των “Νερατζούρι” επί του Διγενή Νεοχωρίου στα Τρίκαλα.

 

Κ.Π.: Την περσινή χρονιά αποτέλεσες έναν από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Χαλκις συμβάλλοντας τα μέγιστα για την άνοδο στην Γ’ εθνική. Το πρώτο εξάμηνο αγωνιστικές στην Αρτάκη πως θα το χαρακτήριζες το πέρασμα σου;

Α.Γ: Ήταν ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα της Αρτάκης. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα και αποφάσισα να αποχωρήσω νωρίς. Για έναν ποδοσφαιριστή που νιώθει ότι έχει να προσφέρει πολλά δεν αρκεί να βρίσκεται σε μια ομάδα μόνο και μόνο γιατί είναι καλά οικονομικά και γι’ αυτό αποφάσισα να αποχωρήσω. Κρατάω όμως φίλους από την ομάδα που αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.


Κ.Π.: Μετα από ένα εξάμηνο στην Αρτάκη επέστρεψες στην ομάδα του Α.Ο.Χαλκις με σκοπό να βοηθήσεις τα μέγιστα στον στόχο παραμονής της ομάδας. Τι προσδοκάς από την συνέχεια του πρωταθλήματος;

Α.Γ: Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να σωθεί η ομάδα στην κατηγορία. Η προσδοκία που έχω όμως είναι να σωθεί γρήγορα και να εξελιχθεί σε μια άνετη χρόνια.

 Κ.Π.: Επιστρέφοντας στην ομάδα του Α.Ο.Χαλκις απέδειξες πόσο επιδραστικος ήσουν στην ομάδα σκοράροντας δυο γκολ με τον Διγενή Νεοχωριου πιστεύεις ότι η δική σου επιδραστικοτητα στο παιχνίδι της ομάδας θα λύσει πολλά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας;

Α.Γ: Για να σκοράρει ένας παίκτης σημαίνει ότι από τους άλλους 10 έχουν γίνει όλα σωστά. Σίγουρα η παρουσία μου είναι και μια βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι αλλά περισσότερο πιστεύω είναι η ψυχολογία που παίρνει ο ένας παίκτης από τον άλλο. Είναι νομίζω πιο σημαντικό να βοηθήσω στην ψυχολογία της ομάδας και να ξυπνήσει σε όλους το πάθος για την νίκη.

Κ.Π : Ο ΑΟ Χαλκις είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του νομού αλλά τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από τα διοικητικά του προβλήματα περισσότερο παρά από τα αγωνιστικά του, θεωρείς ότι αυτή η διοίκηση που έχει αναλάβει τώρα και με την .προσπάθεια που κάνει μπορεί να δώσει ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα και η Χαλκίδα βρει επιτέλους τον δρόμο και να επιστρέψει εκεί που ανήκει;

Α.Γ: Σίγουρα η διοίκηση που είναι τώρα στην ομάδα προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να βγάλει την ομάδα από αυτή την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί σε όλους τους τομείς.   Για να φτάσει η ομάδα όμως εκεί που ανήκει χρειάζεται χρόνος, κόπος και χρήμα. Αν είναι έτοιμη αυτή η διοίκηση να διάθεση αυτά πιστεύω πως ναι, μπορεί να την φτάσει εκεί που ανήκει.

 

Κ.Π. Ο ΑΟ Χαλκις μετά το άσχημο ξεκίνημα που έκανε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνική βρέθηκε σε δυσχερή και δύσκολη θέση βαθμολογικά μετά την νίκη όμως επί του Διγενή Νεοχωριου αναθάρρησε βαθμολογικά , θεωρείς ότι αυτή η νίκη θα δώσει ώθηση να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πετύχει το στόχο της;

Α.Γ: Ήταν μια τεράστια νίκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Η ώθηση δόθηκε από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Βυζα κατά την γνώμη μου. Από εκείνη την στιγμή όλα τα παιδιά άρχισαν να πιστεύουν ξανά ότι μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία και αυτό βοήθησε να πάρουμε  το διπλό στον Διγενή.

Ήταν δύο παιχνίδια μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα και φέρνοντας αυτά τα αποτελέσματα δείξαμε ότι ήμαστε εδώ για να πετύχουμε τον στόχο μας.


Κ.Π.
Την φετινή χρονιά το πρώτο εξάμηνο αγωνιστικές με την ομάδα της Αρτάκης στην Α’ τοπική Κατηγορία Εύβοιας πως θα το χαρακτήριζες το πρωτάθλημα μέχρι τώρα , που βλέπεις ότι θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής , και ποιον βλέπεις να κατακτάει το πρωτάθλημα;

Α.Γ: Το πρωτάθλημα κατά την γνώμη μου είναι δύο ταχυτήτων. Αρτάκη και Αμαρυνθιακος είναι 2 ομάδας για την κατηγορία υπερομαδες που και στην κακή μέρα θα κερδίσουν.

Υπάρχουν ελπίδες και για την ομάδα του Αλιβεριου βέβαια αν περάσουν το εμπόδιο της Αρτάκης την Κυριακή. Πιστεύω πως αν περάσει ο ΑΟΝΑ  από το Αλιβέρι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο ντέρμπι με τον Αμαρυνθιακο.

Λόγω και της σχέσης που έχω με τα παιδιά αλλά και του ότι ήμουν στην ομάδα της Αρτάκης, ξέρω πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν και θέλω να πετύχουν  πιστεύω θα είναι αυτή η ομάδα που θα βρεθεί στα μπαράζ χωρίς να έχω κάτι με την ομάδα της Αμαρύνθου όπου θέλω να ευχηθώ και σε αυτούς καλή επιτυχία.

Ευχαριστούμε τον Αντώνιο Λάμπρου για τις φωτογραφίες της συνεντευξης.