Ανοιχτή ήταν η πόρτα του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιστιαίας προχθές αργά το βράδυ χωρίς να βρίσκεται στο χώρο κανείς. Το περιστατικό ανέφερε στο «Δ&Α» ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιστιαίας – Αιδηψού Άγγελος Μισιρλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Μισιρλής είπε πως βρισκόταν στην Ιστιαία γύρω στα μεσάνυχτα προχθές Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και έκανε μια βόλτα με το αυτοκίνητό του όταν περνώντας μπροστά από το κλειστό είδε ανοιχτή την κεντρική του είσοδο, σβηστά όλα τα φώτα κι απ’ ότι φαινόταν στο χώρο δεν υπήρχε κανείς. Ειδοποίησε όμως την αστυνομία, η οποία πήγε στο σημείο και αφού έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κανείς στο χώρο ειδοποιήθηκε άτομο του Δήμου όπου πήγε και κλείδωσε.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό γεννιούνται μερικά ερωτήματα.

Πρώτον υπάρχει κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών χώρων του Δήμου;

Δεύτερον εάν υπάρχει σ’ αυτόν προβλέπεται η ύπαρξη υπεύθυνου του Δήμου κατά τη λειτουργία των χώρων, ώστε να ελέγχεται η σωστή χρήση του και η ασφάλειά του; Ή αυτό επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στην καλή θέληση των ομάδων;

Να θυμίσουμε ότι κατά πρώτα χρόνια λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου υπήρχε υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου, που είχε την αρμοδιότητα για την ασφάλεια του χώρου και την σωστή χρήση και λειτουργία του.

Τέλος, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και το ερώτημα για την ύπαρξη ή όχι κανονισμού λειτουργίας τίθεται και ένα ερώτημα κοινωνικής φύσεως. Αφού όλοι αυτοί οι χώροι είναι δημοτικοί, δηλαδή περιουσία όλων των δημοτών, υπάρχει ωράριο κοινού; Ή όποιος θέλει να αθληθεί πρέπει υποχρεωτικά να ενταχθεί σε κάποια ομάδα; Γιατί δεν υλοποιούνται προγράμματα μαζικού αθλητισμού ή όπως λέγεται πλέον αθλητισμός για όλους;

Να σημειώσουμε πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τρέχει τέτοια προγράμματα. Μάλιστα στις 15 Νοεμβρίου, με απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη εγκρίθηκε τέτοιο πρόγραμμα σε πολλούς Δήμους της χώρας και για την Εύβοια στο Δήμο Χαλκιδέων.