Ο Άγιος Λουκάς κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε και να την αφιερώσει στον πρόεδρο Κώστα Τζανή που έφυγε από την ζωή έτσι ξαφνικά σε ηλικία 63 ετών τον Νοέμβριο του 2023.

Η ομάδα του Άγιο Λουκά μετά τον υποβιβασμό από την Β’ Ε.Π.Σ.Ε στην Γ’ Ε.Π.Σ.Ε την χρονιά 2022-2023 κατάφεραν να κερδίσει τον προβιβασμό και την άμεση επιστροφή στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε την ερχόμενη χρονιά, ο προπονητής Δημήτρης Γούναρης δημιούργησε μια ισχυρή ομάδα προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της άμεσης επιστροφής στην δεύτερη τι τάξει κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Κιούσης ήταν το βαρύ πυροβολικό προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που σημείωσε 23 γκολ ενώ μεγάλη συνεισφορά είχαν οι Νίκος Φελέρης 15 γκολ Δημήτρης Νικολάου 11 γκολ και Μιχάλης Μάλλιος 8 γκολ και Σπύρος Περήφανος 6 γκολ όντας αυτοί από τους πιο καθοριστικούς του Άγιο Λουκά μέσα στην σεζόν.

Αυτός που δεν έλειψε καθόλου ούτε λεπτό στην σεζόν ήταν ο 26χρόνος τερματοφύλακας Θανάσης Τζανής γιος του αείμνηστου προέδρου Κώστα Τζανή ο πορτιέρο του Άγιου Λουκά αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια μέσα στην σεζόν.

Ο προπονητής Δημήτρης Γούναρης είδε το ρόστερ που είχε στην διάθεση του να βοηθάει σημαντικά στην επίτευξη της ανόδου καθώς σημαντική συμβολή στην επιτυχία είχαν και οι: Λάμπρου, Γκαρούτσος, Ισούφ, Φελέρης, Μεταξάς, Κιάτος, Κώτσης, Κοτταλάκου, Ζώγας, Κρόκος, Τριτσώνης, Ρέτσας, Γαννωτής, Γιαννούλης, , Σταμέλλος, Φωτιάς.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Άγιος Λουκάς πήγε με σπασμένα φρένα καθώς αγωνίστηκε στον 4ο όμιλο της Γ’ Ε.Π.Σ.Ε και συγκέντρωσε 52 βαθμούς με απολογισμό 17 νίκες και 1 ήττα σε 18 παιχνίδια και γκολ 75-11. Στα πλέι οφ ανόδου συμμετείχε στον 6ο όμιλο και κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς με απολογισμό 2 νίκες 1 ισοπαλία και 3 ήττες και γκολ 9-12. Ο Άγιος Λουκάς στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου ξεκίνησε με 16 βαθμούς κάνοντας ένα από τα αδιαφιλονίκητο φαβορί των δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε και παρά τις 3 ήττες που έκανε στα μπαράζ ανόδου δεν έμοιαζαν ικανές να τον βγάλουν εκτός στόχου.