Οι δηλώσεις των προπονητών από την νίκη του Άρη επί της Κύμης, με 95-60, για την 24η αγωνιστική της Α1.

Ι.Κουτσός (Κύμη): «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Το παιχνίδι δεν αξίζει κριτικής γιατί ο αντίπαλος είχε τον απόλυτο έλεγχο κι εμείς κάναμε πολλά λάθη. Η ομάδα μου ήταν κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά από τους τελευταίους τελικούς που έδωσε. Χάσαμε δίκαια, αλλά δεν κλαίμε. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας για να δώσουμε τους άλλους τελικούς. Να ανασυνταχθούμε και να μείνουμε ήρεμοι. Να φανούμε σκληροί κι έτοιμοι πνευματικά. Δεν αλλάζει κάτι για μας η νίκη του Ρεθύμνου. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Το Ρέθυμνο παίζει με το Περιστέρι… δεν κοιτάμε όμως τι κάνουν οι άλλοι, αλλά τι θα κάνουμε εμείς.»

Γ.Καστρίτης (Άρης): «Ήταν μια δικαιότατη νίκη της ομάδας. Δείξαμε από την αρχή πόσο πολύ θέλαμε το σημερινό παιχνίδι, αλλά και την ετοιμότητά μας να παλέψουμε για σαράντα λεπτά. Δεν μπορούμε να αναλύσουμε το παιχνίδι. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη θέληση και το πάθος των παιδιών. Μαθηματικά εξασφαλίσαμε τον στόχο της παραμονής, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν αρμόζει στην ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου. Οφείλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα. Να έχουμε επίγνωση δυνατοτήτων. Υπό αυτό το πρίσμα και ζώντας την καθημερινή προσπάθεια, είμαι περήφανος και παρότι αυτός ο στόχος είναι ο ελάχιστος, μπορούν να είναι περήφανοι και οι φίλοι της ομάδας. Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ, όσες δυσκολίες κι αν είχαμε, δώσαμε το 100% και σήμερα είμαι χαρούμενος, γιατί παρότι όλα είχαν κριθεί, τα παιδιά συνέχισαν να δίνουν το 100%. Ο Μποχωρίδης αγωνίστηκε με ένεση και στο πρόσωπό του ευχαριστούμε όλα τα παιδιά τα οποία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πρόταξαν το καλό της ομάδας. Είμαι περήφανος, γιατί ξέρω πόσο πολύ στεναχωρήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα.”

“Καταρχήν η διαφορά μπήκε στο μυαλό μας στη διάρκεια του αγώνα. Θέλαμε να είμαστε συνεπείς και συμπαγείς στη διάρκεια του αγώνα. Όλοι κατάλαβαν την κρισιμότητα του αγώνα. Αν χάναμε θα ήμασταν σε δεινή θέση, λίγοι το είχαν καταλάβει, αλλά οι παίκτες το ήξεραν.”

«Εμείς λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Οι παίκτες είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Κάθε φορά που είχαμε πίεση στη διάρκεια της χρονιάς, είχαμε σωστή αντίδραση. Μπορεί να μην είμαστε η πιο ταλαντούχα ομάδα του Πρωταθλήματος, αλλά στην πίεση είχαμε σωστή αντίδραση».