Επίσημη πρώτη για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν για την Α.Ε. Ιστιαίας χθες, όπου στο γήπεδο της πόλης η εκπρόσωπος της Βόρειας Εύβοιας στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε την προετοιμασία της εν’ όψη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου σε εθνική πλέον κατηγορία, που φέτος ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αφού η σέντρα στο πρωτάθλημα θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η χθεσινή πρώτη προπόνηση ήταν και η επιβεβαίωση του γεγονότος ότι πλέον μια ομάδα υπάρχει στην πόλη, αφού παρόντες ήταν παράγοντες και των δύο ομάδων που θα στελεχώνουν το νέο Δ.Σ. άλλα και παίκτες από την ομάδα της Αναγέννησης που τέθηκαν υπό τις οδηγίες του Θανάση Γουρνά. Από ανθρώπους της Διοίκησης συγκεκριμένα στο γήπεδο βρέθηκαν οι κ. Γιάννης Αναγνώστου, Λευτέρης Κατσαντώνης και Νίκος Καραγκούνης, ενώ από παίκτες που εντάχθηκαν στο δυναμικό της Ένωσης ήταν οι Θανάσης Δαμάσκος, Μίμης Γλύκος, Νίκος Παπανδρέου, Σταμούλης Κουκούρας και οι νεαροί Πετής και Μιχαηλίδης.

Παρόντες ήταν και τρεις νέοι ποδοσφαιριστές που αποτελούν τις τρεις πρώτες μεταγραφές της ομάδας. Πρόκειται για τους Αργύρη Πουταχίδη, Θανάση Γεροκωνσταντή, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο Φωστήρα και το νεαρό Γιάννη Μαυρούτσικο από τους Ωρεούς. Επίσης να σημειώσουμε πως τη συνεργασία του με την Ένωση ανανέωσε ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Πανάκης, ο οποίος είχε έρθει στην ομάδα πέρσι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αναγνώστου ανέφερε, ότι το ρόστερ της ομάδας δεν έχει ολοκληρωθεί και πως πρόκειται να προστεθούν σ’ αυτό ακόμη έξι παίκτες Β’ και Γ’ Εθνικής. Επίσης είπε ότι το πρώτο φιλικό της ομάδας θα γίνει στις 13 Αυγούστου με τον Ηρακλή Ψαχνών, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο Αγιασμός της ομάδας. Επίσης την ίδια μέρα η Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού θα τιμήσει την ομάδα, ενώ η Ένωση θα τιμήσει τον τερματοφύλακα Χρήστο Καρατσόλια για τη μακροχρόνια προσφορά του στην ομάδα.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η πρώτη προπόνηση κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, με τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα υπό τις οδηγίες του Θανάση Γουρνά.