Την ένταξη δέκα νέα έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6.000.000 ευρώ για την Εύβοια αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα έργα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και μεταξύ αυτών είναι:

  1. Η «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Αφορά σε εγκατάσταση ενεργητικών και παθητικών συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, με στόχο την ελαχιστοποίηση της δαπάνης θέρμανσης του νερού και συνεπώς την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου και κατά τους χειμερινούς μήνες.
  2. Οι «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας – Β’ φάση», προϋπολογισμού 135.000 ευρώ. Αφορά στη στεγάνωση και αποκατάσταση των υφισταμένων κερκίδων του σταδίου και σε επισκευές των κτιριακών του υποδομών (αποδυτήρια, γραφεία κλπ). Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΔΟΑΠΠΕΧ για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου.

 

Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Σήμερα ξεκινάμε μια νέα σειρά από μεγάλα έργα για την Εύβοια. Με 6.000.000 ευρώ αναβαθμίζουμε σοβαρές υποδομές, προβαίνουμε σε ριζικές αστικές αναπλάσεις και ολοκληρώνουμε κοινωφελή κτίρια πολιτισμού. Στόχος μας, όπως πάντα, η προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Μέτρο των επιλογών μας η δημιουργία υπεραξίας από κάθε ευρώ που επενδύουμε στον τόπο μας.»