Η σειρά αγώνων MASTER BIKE MTB OPEN RACE CHALKIDA επιστρέφει δυναμικά το 2019 με τον 10ο αγώνα να υπόσχεται μια ευχάριστη νέα διαδρομή!

10th MASTER BIKE MTB OPEN RACE στις 31/03/2019.

Πρόκειται για Open αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνεται από το Masterbike Kiosses με την συνεργασία του Νέου Ποδηλατικoύ Ομίλου Χαλκίδας και την υποστήριξη της ΔΟΑΠΠΕΧ.

Ο πολύ γνωστός και αγαπημένος αγώνας των αθλητών θα αποτελείται και φέτος από δύο διαδρομές, με πολύ μεγάλο οδηγικό και φυσικό ενδιαφέρον που περιλαμβάνει όλους τους τύπους εδάφους (μαλακό χώμα, πατημένους χωματόδρομους, μονοπάτια κ.α.) και το πολύ όμορφο τελείωμα για το κοινό.
Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες από ανθρώπους με πολλά χρόνια εμπειρίας στο βουνό και θα αποζημιώσουν τους φίλους του ΜΤΒ χωρίς να έχουν επικίνδυνα σημεία, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσουν και τους αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση.
Η εκκίνηση είναι στην γνωστή περιοχή των παλιών Ιταλικών Ορυχείων στο Λευκό Αφρατίου, η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 08:30 έως 10:30 το πρωί της Κυριακής για την παραλαβή των αριθμών και την πληρωμή της συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 15€ .

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγώνας μας έχει παροχές για τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς τους. Μουσική, νερά, gel, μπάρες, μπουφές με διάφορα γλυκίσματα θα υπάρχουν στον χώρο της εκκίνησης μαζί με καρέκλες και τραπέζια στα οποία θα μπορούν να κάτσουν οι συνοδοί και οι οικογένειες των αθλητών κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη του αγώνα ώστε να γίνει μια οικογενειακή γιορτή του ποδηλάτου.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι οι συμμετέχοντες και οι οικογένειές τους, μαζί με τους φιλάθλους να απολαύσουν εκτός από την διοργάνωση ενός από τους πιο ωραίους αγώνες ορεινής ποδηλασίας και μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα στη φύση.

Στην FUN μικρή διαδρομή (δείτε την πατώντας ΕΔΩ) θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες:
1. Κατηγορία Ανδρών
2. Κατηγορία Γυναικών
3. Κατηγορία παίδων έως 17 ετών .

Στην μεγάλη διαδρομή (δείτε την πατώντας ΕΔΩ) θα υπάρχουν πέντε κατηγορίες:
• Α1 Έως 29 ετών
• Α2 30-39 ετών
• Α3 40-49 ετών
• Α4 50+ ετών
• Γ γυναικών
• Ε ηλεκτρικών ποδηλάτων

Για να μετρήσει μία κατηγορία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι συμμετοχές διαφορετικά ενσωματώνετε στην προηγούμενη κατηγορία. Μπορούν να συμμετέχουν όποιοι θέλουν στην Fun κατηγορία αλλά δεν θα βραβευτούν αθλητές που έχουν δελτίο ή γενικά μεγάλη εμπειρία αγώνων. Η συγκεκριμένη κατηγορία δημιουργήθηκε για νέα παιδιά και όσους τώρα ξεκινούν στο βουνό η δεν έχουν τον χρόνο για περισσότερη προπόνηση.
Φυσικά θα υπάρχουν κύπελλα μετάλλια αλλά και σαμπάνιες στον τερματισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής ως τις 29/3

Οι αθλητές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την online φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 29/03/2019. Καλό θα είναι, οι συμμετέχοντες να κατεβάσουν και να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση (πατήστε ΕΔΩ) για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις το πρωί του αγώνα. Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, ο οποίος θα συναινεί, με την υπογραφή του, για την συμμετοχή στην γραμματεία πριν την εκκίνηση. Το πρωί του αγώνα θα γίνονται ελάχιστες εγγραφές.

Η πρόσβαση στην εκκίνηση του αγώνα είναι εύκολη, ενώ θα έχουν τοποθετηθεί ανάλογες πινακίδες κατά μήκους. Μετά την μεγάλη γέφυρα στο φανάρι θα προχωρήσετε απέναντι, μετά τις Καμάρες πριν το φανάρι ελαφρώς δεξιά και στην επόμενη διασταύρωση δεξιά προς Αφράτι, Δ.Ο.Υ και Δ.Ε.Η. Μετά από περίπου 6 χιλιόμετρα θα διασχίσετε την γέφυρα του ποταμού Λήλα και θα κάνετε αμέσως αριστερά στο χωματόδρομο που οδηγεί στην εκκίνηση.

Τονίζεται πως ο χώρος της εκκίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έκθεση ποδηλάτων και προϊόντων από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να προβληθούν σε μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, κατόπιν επικοινωνίας με τους οργανωτές.
Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές και για την φόρμα συμμετοχής θα  βρείτε και στο site http://www.masterbike.gr