Έφυγε σήμερα (Κυριακή 10 Ιουλίου στις 6.00 το πρωί) από τη ζωή, ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟΧ και του Ολυμπιακού Χαλκίδας, Τάσος Τσακάλης, μετά από σκληρή αλλά άνιση μάχη με την επάρατη νόσο στα 78 του χρόνια.

Ανήκε στη μεγάλη ομάδα της Χαλκίδας, που είχε αγωνιστεί στην Α’ Εθνική, είχε τρία αδέλφια, τον Γιάννη, τον Δημήτρη (επίσης ποδοσφαιριστή του ΑΟΧ) και την Άννα, ενώ απέκτησε τρία παιδιά, τον Πάνο, τον Δημήτρη και την Άννα.

Μετά την μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα, είχε διατελέσει και προπονητής σε ομάδες της Εύβοιας.

Έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα και πιο δυνατά μπακ που πέρασαν ποτέ από την Εύβοια και ως ένας γνήσιος, αγαπητός και ντόμπρος άνθρωπος.

Ο φίλος και συνάδελφος Πάνος Τσακάλης αποχαιρέτησε τον πατέρα του με το, παρακάτω, μήνυμα:

«Σε θυμάμαι, μικρό παιδί τότε… με τις κερκίδες γεμάτες στα γήπεδα, χωρίς να καταλαβαίνω και πολλά, ούτε πόσο σπουδαίος αγωνιστής και παίκτης υπήρξες.

Ήσουν ένας από τους θρυλικούς, μεγάλους παίκτες της Χαλκίδας και του Ολυμπιακού Χαλκίδας, σε άλλες εποχές, που σήμερα πολλοί δεν γνωρίζουν πως υπήρξαν για την Εύβοια… τις χρυσές εποχές του 1960 και του 1970.

Ήσουν πάντα δυνατός και μαχητής, ιδιαίτερος και γνήσιος, ακόμα και στα τελευταία σου χαμόγελα.

Τώρα οι κερκίδες δεν έχουν κόσμο, φωνές και χειροκροτήματα. Σίγησαν… αλλά εκεί, με τον θείο το Δημήτρη και τους άλλους παιχταράδες, δεν πρόκειται να σας νικήσει ποτέ κανείς.

Καλό ταξίδι μπαμπά!»

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα, 11 Ιουλίου στις 5.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Κοιμητήριο Χαλκίδας.