Ο Ελληνικός αθλητισμός πενθεί για τον θάνατο του Στράτου Μολυβά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς.
Ο
Στράτος Μολυβάς διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ για μια δεκαετία, από το 1987 ως το 1997, ενώ ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1984. Επί των ημερών του ο ελληνικός στίβος πανηγύρισε ορισμένες από τις πιο λαμπρές στιγμές του με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Βούλας Πατουλίδου, στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992 και το ασημένιο της Νίκης Μπακογιάννη στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996, ενώ επί θητείας του φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου το 1997.

Στράτος Μαλυβάς

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από Μικρασιάτες γονείς το 1938. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης και υπήρξε αθλητής του στίβου, του μπάσκετ και της κωπηλασίας και μετέπειτα διετέλεσε διοικητικός παράγοντας. Πέραν του στίβου, θήτευσε στο διοικητικό συμβούλιο του Ιπποδρόμου και σε άλλους φορείς και οργανισμούς, ενώ συμμετείχε με διάφορες ιδιότητες σε διάφορες εκτελεστικές επιτροπές παγκοσμίων, ευρωπαϊκών και μεσογειακών διοργανώσεων.
Υπήρξε αθλητής του
Αρη, του Φιλίππου και του ΝΟ Θεσσαλονίκης. Ο Στράτος Μολυβάς διαδέχθηκε στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ τον Γιώργο Κατσιμπάρδη.

*ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, για τον Στράτο Μυλυβά:

″Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Μολυβάς διατέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1987 έως το 1997, ενώ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1984. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο θάνατο του Στράτου Μολυβά στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Τα μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντα″.