Ναι εμβληματική μορφή, στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Εύβοιας, για 10ετίες, ο Γρηγόρης Γίγας, έφυγε χθες από την ζωή πλήρης ημερών!
Ο ‘’Γενικός μου’’ όπως τον αποκαλούσε ο αείμνηστος πρόεδρος Χρήστος Φεφέκος, ο ‘’αρχηγός’’ (του άρεσε πολύ ο χαρακτηρισμός), όπως τον αποκαλούσαμε, οι πιο κοντινοί του ποδοσφαιρικοί φίλοι!
Ο Γρηγόρης Γίγας, έπαιξε ποδόσφαιρο στην-αγαπημένη του – ΑΕΚ Χαλκίδας, την οποία στην συνέχεια υπηρέτησε από την θέση του Γενικού Γραμματέα (αργότερα έγινε και πρόεδρος) του ΔΣ, ‘’δίδυμο’’ με μια άλλη εμβληματική μορφή τον Μπάμπη Αβερκιάδη, που ήταν πρόεδρος του ‘’Δικέφαλου’’ της Χαλκίδας!

Ποδοσφαιριστής με την φανέλα της ΑΕΚ Χαλκίδας…
Παράγοντας στην ομάδα της καρδιάς του!

Ακολούθησε η εκλογή του στο ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας, με την παράταξη του Χρήστου Φεφέκου! Για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο ‘’Γραμματέας’’ του ‘’Αυτοκράτορα’’, ένα ανεπανάληπτο δίδυμο, με πρόσωπα μορφές όπως ο Χρήστος Φεφέκος και ο Γρηγόρης Γίγας…!
Μετά την αποχώρησή του από το ΔΣ της ΕΠΣΕ, αποσύρθηκε από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Εύβοιας!

Για την προσφορά του στους κιτρινόμαυρους της Χαλκίδας και όχι μόνο, τιμήθηκε στην τελευταία εκδήλωση της ΑΕΚ Χαλκίδας!

Επαγγελματικά ήταν έμπορος ηλεκτρικών ειδών, με κατάστημα στην οδό Βύρωνος, στην συνέχεια πήρε το περίπτερο πίσω από τον Άγιο Νικόλαο και ταυτόχρονα, απέναντι τα ηλεκτρικά είδη του φίλου του Μπάμπη Αβερκιάδη!
Ακολούθησε το περίπτερο στην οδό Καραμουρτζούνη, που εξελίχθηκε σε μεγάλο ποδοσφαιρικό στέκι και δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε το περίπτερο αυτό ‘’θρύλο’’!
Τελευταία επαγγελματική απασχόλησή του το κατάστημα, ‘’Γίγας’’, στην οδό Βύρωνος και πάλι, με είδη οικιακής χρήσης και δώρων, που λειτουργούσε κύρια η σύζυγός του Πόπη!
Βέβαια η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν έπαψε ποτέ, καθώς μέχρι τελευταία, έφτανε μέχρι τα καφέ του πεζόδρομου της Αβάτων και σχολίαζε τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Εύβοιας και όχι μόνο!

Πέτρος & Γρηγόρης Γίγας…

Ο γιός του Πέτρος σχολίασε με ένα συγκινητικό σημείωμα την απώλεια του πατέρα του:
Από μικρός θυμάμαι ότι μόνο και με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα έρθει η σημερινή ημέρα τρόμαζα. Έκανα τον σταυρό μου και κουνιόμουν από τη θέση μου για να ξορκίσω το κακό και να αλλάξω σκέψη.
Έφυγες δυνατός και κύριος όπως πάντα. Πίνοντας ένα καφεδάκι με τους φίλους της νιότης σου και κουμπάρους σου, εσύ από το κρεβάτι που ήσουν καθηλωμένος τους τελευταίους μήνες. Ήθελες να τους χαιρετήσεις πριν φύγεις όπως κάνουν πάντα οι μεγάλοι άνδρες.
Σε ευχαριστώ για αυτό που ήσουν, για αυτά που μου έδειξες και για όλα αυτά που μου άφησες παρακαταθήκη.
Το όνομα σου ήταν πάντα βαρύ και η δική μου υποχρέωση φάνταζε ασήκωτη. Εσύ ήσουν πάντα εκεί. Άοκνος, ακούραστος, δραστήριος, στιβαρός, σωστός βράχος. Είναι τιμή μου που είσαι πατέρας μου και χαίρομαι αφάνταστα που πρόλαβα και σου έφερα και γνώρισες τον εγγονό σου που θα φέρει το όνομα σου.. Γρηγόρης Γίγας!!
Σε ευχαριστώ για όλα. Καλό ταξίδι να έχεις και καλό παράδεισο
.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΠΣ Εύβοιας για τον θάνατο του Γρηγόρη Γίγα:
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Ευβοίας, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια ενός ανθρώπου του Αθλητισμού, του τέως Γενικού Γραμματέα της Ε.Π.Σ.Ευβοίας, Γρηγόρη Γίγα.
Η προσφορά του θα μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

*Το ‘’ΔΥΝΑΤΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ’’ και όλοι οι συνεργάτες του εκφράζουν στην οικογένεια του Γρηγόρη Γίγα, αλλά και την οικογένεια της ΑΕΚ Χαλκίδας,
                             τα ΘΕΡΜΑ τους ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ.

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Αποστόλη Αβερκιάδη και το ”Κοντά στα Σπορ” για τις παλιές φωτό.