Το χρονόμετρο ΄΄σημάδευε΄΄ το 90+3’ και πήγαινε ΄΄ολοταχώς΄΄ για το 4’ των καθυστερήσεων του σπουδαίου και πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, παιχνίδι στο Ενωσιακό, ανάμεσα στις Αβαντίδες Χαλκίδας και τον Οδυσσέα Γλυφάδας!
Τις δύο ομάδες τις χώριζε μόλις ένας βαθμός, που ήταν μπροστά οι φιλοξενούμενες…
Το ΄΄άχαρο΄΄ και δυσάρεστο, για τις Χαλκιδαίες, 1-1, ήταν αυτό που έδινε το δικαίωμα στις φιλοξενούμενες να είναι αυτές που θ’ αποκτούσαν το δικαίωμα να είναι το πρώτο φαβορί για την πρωτιά στην βαθμολογία, μια πρωτιά που οδηγεί στο μπαράζ του τίτλου στην Α’ Εθνική των γυναικών!

Το ΄΄χρυσό γκολ΄΄ από την Φαίδρα Λόγου, με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι!

Στο λεπτό (90+3’) αυτό λοιπόν, η Χριστοφορίδη, μπαίνει με την μπάλα στην περιοχή, την ΄΄τσιμπάει΄΄ και μια αντίπαλός της, που προσπαθεί να την ανακόψει, την ανατρέπει! Η παράβαση είναι ολοφάνερη, και ο διαιτητής δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι! Η Φαίδρα Λόγου, που είχε μπει στο 65’, αποδείχθηκε ΄΄χρυσή αλλαγή΄΄, καθώς εκτέλεσε με ΄΄Ολύμπια ψυχραιμία΄΄ το πέναλτι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Βαΐτση, πέτυχε το ΄΄χρυσό γκολ΄΄ έκανε το 2-1 και έτσι οι Αβαντίδες πήραν το ΄΄χρυσό 3ποντο΄΄!
Ένα 3ποντο που τις ανέβασε στην 2η θέση, σε απόσταση βολής (21-19 βαθμοί) από την πρωτοπόρο Αγία Παρασκευή, που όμως δεν έχει κάνει το ρεπό της!
Στα ΄΄πόδια΄΄(και την καρδιά) των κοριτσιών του Ντράγκαν Κνέζεβιτς, είναι η υπόθεση τίτλος! Ένας τίτλος που θα έρθει, αν οι Αβαντίδες φύγουν την ερχόμενη Κυριακή, με το 2πλό από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου παίζουν με τον αδιάφορο Εργοτέλη και φυσικά κερδίσουν τον εκ των ουραγών Ατρόμητο Αθήνας, την επόμενη Τετάρτη στο Ενωσιακό!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τις Χαλκιδαίες, καθώς μόλις στο 5’ η Λάγιου, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, μια αντίπαλός της την ΄΄τράβηξε΄΄ την έριξε κάτω και ο διαιτητής αμέσως σημείωσε το πέναλτι! Το εκτέλεσε η ίδια η παθούσα και άνοιξε το σκορ, για τις Αβαντίδες, 1-0!
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τις κοπέλες του Ντρ. Κνέζεβιτς, οι αντίπαλές τους συνήλθαν γρήγορα από τον αιφνιδιασμό και ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα…
Η πίεση από τις παίκτριες του Οδυσσέα, έφερε αποτέλεσμα και στο 15’ μια πρώην Αβαντίδα, η Χριστίνα Κόλλια, με φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής, νίκησε την εμβρόντητη Αλεξάκη, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 1-1!
Οι φιλοξενούμενες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και την απόλυτη υπεροχή, όμως χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία της Αλεξάκη!

Το χρονόμετρο έδειχνε το 52’ και η Μπατζάκα, από πολύ ευνοϊκή θέση με πολύ δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο κόουτς-Κνέζεβιτς, προχώρησε σε δύο αλλαγές που άλλαξαν προς το καλύτερο την ομάδα της Χαλκίδας, που ΄΄βγήκε΄΄ από την άμυνα και επιχείρησε καλές αντεπιθέσεις!
Στο 70’ η τύχη δεν ήταν με τις Αβαντίδες, καθώς ένα φοβερό σε εκτέλεση φάουλ, της Λόγου, η μπάλα ΄΄πήρε΄΄ μέσα τα χέρια της Βαΐτση και έσκασε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι!
Δέκα λεπτά αργότερα (80’) ήταν η Καπνίση που εκτέλεσε πολύ ωραία φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και από πολύ ευνοϊκή θέση, για να φύγει η μπάλα άουτ… Ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Οδυσσέα…
Στο 84’ η Λάγιου, είδε την κόκκινη (2η κίτρινη) κάρτα, αφήνοντας έτσι με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα των Αβαντίδων…
Με την συμπλήρωση του 90λεπτου, 90+1’, μια πολύ καλή προσπάθεια της Μυρτολάρι, βγάζει μπαλιά πάρε-βάλε, μέσα στην περιοχή, όμως εκεί δεν βρέθηκε καμιά συμπαίκτριά της να σκοράρει…
Έτσι   έφτασε η συμπλήρωση του 90+3’ των καθυστερήσεων, οπότε είχαμε την φάση που περιγράψαμε πιο πάνω και που έφερε την πολυπόθητη νίκη, με 2-1 για την ομάδα των Αβαντίδων, που ΄΄έστησαν΄΄ ένα τρελό πανηγύρι, με το σφύριγμα της λήξης, τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στ’ αποδυτήρια, στην συνέχεια…

Έμπειρος διαιτητής ο Αθηναίος Σπύρος Νικολάου, τα πήγε πολύ καλά, ενώ άριστες ήταν οι συνεργάτιδές του Σταυρούλα Λαμπροπούλου (Βοιωτίας) και Δήμητρα Τσαγανού (Δυτ. Αττικής).

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ Χαλκίδας (Ντράγκαν Κνέζεβιτς): Αλεξάκη, Μελισσού, Μπαδά (65′ Λόγου), Τζαφέρη, Ντζάνη, Λάγιου, Γαγάρα (65′ Αρκουλή), Λάππα, Χριστοφορίδη, Νεοφύτου, Παχάκη (56′ Μυρτολάρι).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ Γλυφάδας (Γιώργος Βαΐτσης): Βαΐτση, Τερζή, Πλυτά, Παπακώστα, Νικολάου, Θέου, Μακρή, Κόλλια, Καπνίση, Νίκα (70′ Στεφάτου), Μπατζάκα (58′ Nagel).

*για το ΔΥΝΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ρεπορτάζ-φωτορεπορτάζ: Λάζαρος-Λάζαρος

*για το φωτορεπορτάζ του αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ