Ανακοίνωση του προέδρου του Α.Σ. Αγδινών,  Νίκου Πετράκου, που αφορά το ιστορικό του γηπέδου,του χωριού των Αγδινών, μια ανακοίνωση με αποδέκτη, κάθε αρμόδιο και μη, που μπορεί στο ελάχιστο να συγκινηθεί και να βοηθήσει για την εκπλήρωση ενός ονείρου 50ετιας, των κατοίκων του χωριού αυτού της Βόρειας Εύβοιας και κυρίως της σημερινής νεολαίας.
Αναφέρει λοιπόν ο πρόεδρος-Πετράκος:

*Το ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Από το τέλος της δεκαετίας του 1970, οι τότε νέοι του χωριού και με την έμπρακτη συμπαράσταση των γονιών τους, ξεκίνησαν αγώνα συγκέντρωσης χρημάτων, είτε με ομαδικές εργασίες, είτε με συνεχείς εράνους απευθυνόμενοι στους κατοίκους του χωριού αλλά και σε φίλους της ευρύτερης περιοχής, κατόρθωσαν τελικά με το πόσο των 450.000 δραχμών που συγκέντρωσαν να αγοράσουν, με το υπ’ αριθμόν 3406/21-11-1983 δωρητήριο-συμβόλαιο, από τον Αναστάσιο Δημητράκη έκταση 8.505,50 τ.μ.

…χωρίς σχόλιο!

Η οικονομική αυτή προσπάθεια συνεχίστηκε για δύο ακόμη δεκαετίες ώστε ο μη επίπεδος αυτός χώρος να μετατραπεί σε μορφή ικανή, που να πληροί τους απαραίτητους όρους δημιουργίας γηπέδου ποδοσφαίρου, με τίς απαιτούμενες προδιαγραφές. Σήμερα η ομάδα του χωριού μας Α.Σ. Αγδινών όπως έχει μετονομαστεί από Αετός Οροπεδίου (1994) και της Ανατολής Αγδινών (2011) αγωνίζεται στην Γ’ τοπική κατηγορία για μια 2ετία, προσφέροντας την ευκαιρία σε 20 και πλέον νέους του χωριού και σε πολλούς άλλους των γύρω περιοχών, τη δυνατότητα της άθλησης και της συμμετοχής, σε μια τόσο υγιή απασχόληση που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας στις μέρες μας. Πρέπει να αναφέρω επίσης πως η ομάδα μας είναι από τις λίγες, που ενώ διαθέτει χώρο καθ’ όλα νόμιμο, για γήπεδο ποδοσφαίρου και δεν αγωνίζεται στην φυσική της έδρα!

Τα λόγια είναι περιττά!

Την ίδια στιγμή αλλά μεγαλύτερα χωριά, με δικό τους γήπεδο δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα λόγω φυσικά των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.
Νομίζω πως μετά την μεγάλη οικονομική και οικολογική καταστροφή που έπαθε η περιοχή μας και ολόκληρη η Β. Εύβοια, από την μεγάλη πυρκαγιά του 2021, οφείλουμε στους σημερινούς νέους του χωριού μας και ειδικά σε αυτούς πού πεισματικά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ζωτικό τους χώρο, μια ελάχιστη επιβράβευση, τη στιγμή που μόνοι τους σηκώνουν το οικονομικό βάρος της ομάδας τους.

ΓΗΠΕΔΟ λοιπόν στις ΑΓΔΙΝΕΣ ΤΩΡΑ!