Η ΑΕ.Καθενών μετά από 39 χρόνια επέστρεψαν και πάλι στην μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου καθώς επικράτησαν με 4-2 του Δύστου στο μπαράζ ανόδου για την Α’ Ε.Π.Σ.Ε και επέστρεψαν πανηγυρικά στους μεγάλους του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Ο κιτρινόμαυρος αετός ξανά αναγεννήθηκε και πάλι από τις στάχτες του καθώς για αρκετά χρόνια ο σύλλογος ήταν ανενεργός και κατάφεραν με πλάνο σχέδιο και όραμα και μια σταθερή διοίκηση να επιτύχουν τον μεγάλο στόχο στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Για το ποδόσφαιρο της Δίρφης τα τελευταία χρόνια συνιστά μια μεγάλη επιτυχία καθώς μετά την πολύ καλή ομάδα του Πάλιουρα που αγωνίστηκε στην Α΄Ε.Π.Σ.Ε αλλά και της Ένωσης Διρφύων πριν από 14 χρόνια δεν είχε κάτι να επιδείξει ως επιτυχία.

Οι Καθενοί το περσινό καλοκαίρι αύξησαν το μπάτζετ τους φέρνοντας στην θέση του προπονητή τον Γιάννη Φούρλη και εντάσσοντας στο ροστερ ποδοσφαιριστές όπως οι Λαλανίτης, Δεληγιάννης, Ζαφείρης, Αρβανάκος, Τσουμάνης, Ζιζολί, Πουλιπούλης και με την διατήρηση βασικών στελεχών από την περσινή ομάδα όπως ήταν οι: Κούκουρας, Καμαριώτης, Σαμπάνης, Ευαγγελινός, Τρίκκας δημιουργήθηκε ένα πολύ ισχυρό και δυνατό ρόστερ προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α΄Ε.Π.Σ.Ε.

Στον 1ο όμιλο της Β’ Ε.Π.Σ.Ε διεκδίκησε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα και έχασε τον τίτλο στο νήμα μόλις με έναν βαθμό διαφορά από τον Κύζικο Αρτάκης μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο και την άνοδο στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε αλλά είχε την δεύτερη ευκαιρία να το κάνει μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των μπαράζ ανόδου εκεί παρουσιάστηκε έτοιμη πνευματικά και αγωνιστικά και κατάφερε να φτάσει στην πολύ μεγάλη νίκη επί του Δύστου που έδωσαν το εισιτήριο στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε μετά από 39 χρόνια στους Καθενούς.

Ενώ στο κύπελλο Ευβοίας πραγματοποίησαν μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας έως στην φάση των 16 όπου αποκλειστήκαν από τον ΑΟΝ.Αρτάκης και να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί για 80 λεπτά στον αγώνα διεκδικώντας την πρόκριση ενώ στον προηγούμενο γύρο είχαν αποκλείσει τον ΑΟ.Χαλκίς με νίκη 1-0.

Οι Καθενοί στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Ε θα αγωνιστούν και πάλι στο φυσικό τους σπίτι στην φυσική τους έδρα το γήπεδο των Καθενών όπου τοποθετήθηκε χλοοτάπητας και θα έχει ανακαινιστεί πλήρως το γήπεδο με ένα ισχυρό παρελθόν και με ένα μέλλον όπου θέλουν να γράψουν νέες σελίδες ιστορίας για τον σύλλογο.

Ο κιτρινόμαυρος αετός στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε δεν θέλει να είναι προσωρινός ούτε ασανσέρ στην κατηγορία αλλά σε πρώτη φάση να επιτύχει τον στόχο της παραμονής στους μεγάλους του ευβοϊκού ποδοσφαίρου και να καθιερωθεί ως ένας σταθερός πόλος στην κατηγορία της Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Η ΑΕ.Καθενών αναμένεται να συνεχίσουν με τον Γιάννη Φούρλη στην τεχνική ηγεσία στο νέο ταξίδι στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε με τον έμπειρο κόουτς μετά το Καλοχώρι & Παντείχι όπου κοουτσάρισε στους μεγάλους του ευβοϊκού ποδοσφαίρου σειρά έχει η ΑΕ.Καθενών τώρα για τον ίδιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτή την επιτυχία για την ΑΕ.Καθενών ήταν ο Γιάννης Λαλανίτης ο ικανότατος στράικερ κατατρόπωσε κυριολεκτικά τις αντίπαλες άμυνες με τα γκολ που πέτυχε. Βοηθήσαν σημαντικά οι Αρβανάκος και οι Σαμπάνης πετυχαίνοντας σημαντικά και πολύτιμα γκολ μέσα στην σεζόν ο έμπειρος Ευαγγελινός οι δύο σημαίες για τους Καθενούς οι Κουκούρας και Καμαριώτης και ο μεσοαμυντικός Ζιζολί που έκανε ένα πολύ μεστό και γεμάτο πρωτάθλημα όντας κυριολεκτικά παντού στην μεσαία γραμμή ένα πραγματικό μηχανάκι.

Η ΑΕ.Καθενών ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 2η θέση του 1ου ομίλου της Β’ Ε.Π.Σ.Ε με 70 βαθμούς και απολογισμό 23 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες και γκολ 81-21 και πήρε το εισιτήριο για την Α’ Ε.Π.Σ.Ε επικρατώντας στο μπαράζ ανόδου με 4-2 του Δύστου.