ΑΕ Ληλαντίου-Προποντίδα 1-0 : Η Προποντίδα τις εντυπώσεις , το Ληλάντιο την “Κούπα”

0
841

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα των Νέων,το Ληλάντιο η πολυνίκης ομάδα του θεσμού κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Ένα πρωτάθλημα που ήταν αφιερωμένο στον Γιάννη Μαρίνο το χαμογελαστό παιδί του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου.Μπορεί να έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή θα είναι όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας.
Έκλεισε έτσι το Ληλάντιο μια επιτυχημένη πορεία,μια πορεία αήττητη αφού στα 12 παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε 11 νίκες και μία ισοπαλία,με έναν τίτλο.

Η ομάδα της Προποντίδας ήταν η άτυχη του τελικού και μάλιστα διπλά άτυχη.Κατά πρώτον έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται και κατά δεύτερον έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα,τον Λεοντή που με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του της στέρησε την νίκη και την κατάκτηση του τίτλου.

Μια Προποντίδα που κατέβηκε στο γήπεδο σαν αουτσάιντερ αλλά έπαιξε ψυχωμένα,κυριάρχησε και απέδειξε ότι δίκαια έφθασε στον τελικό.

Από την άλλη το Ληλάντιο φανερά αγχωμένο με τον τίτλο του φαβορί και συγκινησιακά φορτισμένο λόγω του Γιάννη Μαρίνου, δεν μπόρεσε να απλώσει τις αρετές που διαθέτει σαν ομάδα στο χορτάρι και στάθηκε πολύ τυχερό σκοράροντας μάλιστα με τη λήξη της συνάντησης.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο των δύο ομάδων, το Ληλάντιο δημιουργεί την πρώτη καλή ευκαιρία όταν στο 12′ ο Παλαιόλογος μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά αφύλακτος πλασάρει αλλά η μπάλα φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Τσιαμπαλή.

Στο 19′ μεγάλη ευκαιρία για την Προποντίδα να ανοίξει το σκορ, όταν από φάουλ του Ζουρμπουλή, ο Αναγνώστου πηδάει πιο ψηλά από όλους και στέλνει με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Λεοντή.

Στο 20′ ο Παράκατης σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ δεν καταφέρνει να κερδίσει τον Λεοντή ο οποίος πέφτει στα πόδια του και σώζει την ομάδα του.

Στο 29′ πάλι ο Παλαιολόγος σε φάση καρμπόν του 12′ δεν καταφέρνει να σκοράρει.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Προποντίδα στο 45′ με τον Λεοντή να λέει όχι σε καρφωτή κεφαλιά εξ επαφής του Κοκκάλα.

Η Προποντίδα είναι συνέχεια στην επίθεση και στο 61′ ο Κοκκάλας μόνος απέναντι από τον Λεοντή σουτάρει και αναγκάζει τον Λεοντή σε μία ακόμη έξοχη επέμβαση.

Στο 64′ σε βαθιά μπαλιά μέσα στα καρέ του Ληλαντίου ο Αντωνίου στοπάρει την μπάλα και με ωραίο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός της συνάντησης κ. Χατζηκαμαγιάννης έγκαιρα υποδεικνύει τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.

Στο 75′ ο Παράκατης κερδίζει αυτή τη φορά τον Λεοντή περνώντας τον εξαιρετικά, πλασάρει αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος, ο Ντόι με υπερπροσπάθεια αποκρούει και σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Το Ληλάντιο μοιάζει ζαλισμένο, δεν μπορεί να αντιδράσει. Το μόνο που καταφέρνει είναι να κερδίσει κάποια κόρνερ που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτα και κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν τον Τσιαμπαλή.

Στο 77′ νέα καταπληκτική επέμβαση του Λεοντή σε σουτ του Αβαγιανού στέλνει τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Ζουρμπουλής αλλά η υπέροχη κεφαλιά του Αναγνώστου περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λεοντή.

Και στο 80′ επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Όταν χάνεις τόσες και τέτοιες ευκαιρίες στο τέλος τιμωρείσαι. Σε μία από τις λίγες επιθέσεις του Ληλαντίου στο β’ ημίχρονο, ο Μακκόλλιας σεντράρει από τα αριστερά στο ύψος της περιοχής, ο Χρυσοστάλης αποκρούει, η μπάλα φθάνει έξω από τη μεγάλη περιοχή στον Παπαγεωργίου, που είχε μπει ως αλλαγή στο 73′ και αυτός με άπιαστο σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και τους συμπαίκτες του στα ουράνια. Το 1-0 ήταν γεγονός.

Το τελικό σφύριγμα της συνάντησης βρίσκει παίκτες, παράγοντες, και οπαδούς του Ληλαντίου ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την νίκη και την κατάκτηση του τίτλου, τους δε παίκτες της Προποντίδας απαρηγόρητους να μην μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι.

Άριστη διαιτησία του κ. Παπακυριάκου και των βοηθών του Χατζηκαμαγιάννη και Τσιφλάκου.

ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ(Καλέντζης): Λεοντής Α., Χαλιώτης, Μαϊσογλου(49 Λαθουράς), Μακκόλλιας, Ντόι, Ποδαράς, Ρόσι(73′ Παπαγεωργίου), Καρλατήρας, Ζάνιος(80+ Μαόφης), Παλαιολόγος, Παπασχόλης(41′ Βελισσαρίου- 61′ Λεοντής Γ.)

ΑΕ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ(Καραγιάννης): Τσιαμπαλής, Θαλάσσης, Βελούσης, Χρυσοστάλης, Αναγνώστου, Στούπας, Αντωνίου(75′ Αβαγιανός), Κουταλιανός, Παράκατης, Ζουρμπουλής, Κοκκάλας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπακυριάκος Α.
ΒΟΗΘΟΙ: Χατζηκαμαγιάννης Ν., Τσιφλάκος Π.