Στο περασμένο πρωτάθλημα, η ΑΕ Χαλκίδας, την 14η αγωνιστική, ήταν στην 10η θέση της βαθμολογίας, στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΕ, είχε 18 βαθμούς, όμως μέτραγε 6 συνεχόμενες ήττες!
Έτσι όπως είναι φυσικό, σε τέτοιες περιπτώσεις, είχαμε προπονητική αλλαγή, καθώς τον Μιχάλη Τσίμη, διαδέχθηκε στον πάγκο της ΑΕΧ, ένας παλιός γνώριμος, την 15η αγωνιστική, ο Μανώλης Βέττας!

Δύσκολη αρχή για τον Λαμψακιώτη τεχνικό, καθώς στο ημίχρονο έβλεπε την ομάδα του να χάνει, εντός έδρας, από την 15η της βαθμολογίας ΟΠΑ Αιδηψού (8 βαθμοί)! Ήρθε όμως ένα β’ ημίχρονο, που η ΑΕΧ κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε και πέτυχε μια επική ανατροπή…

Μια ανατροπή που εκτόξευσε την ψυχολογία της ομάδας στα ύψη! Δύο-τρείς καλές προσθήκες, στο ρόστερ και η ομάδα της ΑΕ Χαλκίδας, ξεκίνησε μια ξέφρενη ανοδική πορεία, καθώς σε 10 αγώνες, που ακολούθησαν, μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος (λόγω επιδημίας) πέτυχε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και γνώρισε πολύ δύσκολα, μια μόνο ήττα από τον πρωταθλητή Αρτεμησιακό!

Η ΑΕ Χαλκίδας με τον Μαν. Βέττα στον πάγκο, συγκέντρωσε 20 βαθμούς -σύνολο 38β- (6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα), πέτυχε 22 γκολ και δέχτηκε 10 (σύνολο 42-34) και τερμάτισε στην 5η θέση στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος!

Δεν ήταν λοιπόν δύσκολο για τον πρόεδρο Αντώνη Γεραντώνη και την διοίκηση, προχωρήσουν σε νέα συμφωνία και να αναθέσουν την τεχνική ηγεσία της ΑΕΧ και πάλι στον Μανώλή Βέττα! Οι δύο πλευρές ″τα βρήκαν″ σε χρόνο, ″d-t″ και συνεχίζουν, για μια πιο δημιουργική χρονιά!