Οι πρόσφυγες των Αλατσατων έπεσαν μαχόμενοι από την μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου καθώς την χρονιά που ολοκληρώθηκε αρχικά ξεκίνησαν με προγραμματισμό για την Β’ Επσε.

Βρέθηκαν στα μέσα του περσινού Αυγούστου μετά την αποχώρηση της Σκεπαστής από την Α’ Επσε να κάνουν νέο προγραμματισμό για την μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, αυτό έπαιξε ρόλο καθώς σε διάστημα ενός μήνα να αλλάζουν κατηγορία καθώς για αρχή δημιούργησαν ένα ροστερ για να πρωταγωνιστήσουν στην Β’ Επσε και να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α’ Επσε, με την αποχώρηση της Σκεπαστή και την άνοδο της Α’ τοπική, έπρεπε να κάνουν ανά προσαρμογή του σχεδιασμού τους και να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές με αρκετά χιλιόμετρα και παραστάσεις για να ανταπεξέλθουν στις περιστάσεις της Α’ Επσε.

Τα Αλατσατα μία από τις τελευταίες ομάδες της γειτονιάς της Χαλκίδας αν και νεοφώτιστη στην μεγάλη κατηγορία έπαιξε μέχρι τέλους τα ρέστα της και την υπόθεση παραμονή στην μεγάλη κατηγορία διεκδικώντας την σωτηρία της την τελευταία στιγμή, και αναζητώντας έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων τελικά δεν τα κατάφερε και έτσι υποβιβάστηκε και πάλι στην Β’ Επσε.

Η ομάδα των Αλατσατων σε όλο αυτό το πρωτάθλημα της Α’ Επσε ήταν ανταγωνιστική πάλεψε μέχρι τέλους τα παιχνίδια και παρά τις τρεις αλλαγές προπονητών Τάκης Ακριτιδης, Παναγιώτης Σκονδρας και Τάσος  Ταυταριδης.

Ήτανε μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη που πάλευε μέχρι τέλους και παρά το άσχημο ξεκίνημα στην αρχή μπόρεσε στο τέλος να κάνει ένα ντεμαραζ και να διεκδικήσει την παραμονή μέχρι τέλους.

Με τον υποβιβασμό από την Α’ Επσε στην Β’ Επσε η χρονιά που έρχεται είναι μία κομβική και σημαντική καθώς με τον Αλέξανδρο Ζήση στο τιμόνι της προεδρίας οι πρόσφυγες έχουν δείξει να έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους.

Έτσι και την νέα χρονιά που έρχεται που θα βρει την ομάδα στην Β’ τοπική κατηγορία πρέπει να παρουσιάσουν μια ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις να είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα κάνουν πρωταθλητισμό, και να διεκδικήσουν μία από τις 3 προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο.

Το καλύτερο σημείο της σεζόν για την ομάδα των Αλατσατων ήταν από την έλευση του προπονητή Τάσου Ταυταριδη μέσα Φεβρουαρίου μέχρι το φινάλε της σεζόν με την ομάδα να δείχνει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, και να παίρνει πολύ σημαντικούς βαθμούς και να κάνει σπουδαίες νίκες, όπως με την Μακρυκαπα με 1-0 μέσα στο Αλεξάνδρου, που μπήκε για τα καλά στην υπόθεση παραμονή της κατηγορίας.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Θέμης Τσιαμπαλής με 10 γκολ και τον ακολούθησε ο Παναγιώτης Ζαχαριάδης με 6 γκολ.

Τα Αλατσατα ολοκλήρωσαν την σεζόν στην 15η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 6 νίκες – 6 Ισοπαλίες και 18 ήττες και συνολικά γκολ 28-65.

 

Επιμέλεια παρουσίαση: Βέττας Μανώλης, Κώστας Πουρνής.