Μετά από 5 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στα μπαράζ ανόδου Γ’ Εθνικής ο Αμαρυνθιακός κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την άνοδο στην Γ’ Εθνική με ακόμα δύο αγωνιστικές να υπολείπονται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι αν ο Αμαρυνθιακός καταφέρει να αποσπάσει από 4 έως 6 βαθμούς με τον ΑΟ. Λουτράκι και το Κερατσίνι την νέα αγωνιστική περίοδο θα τον βρει στην Γ’ Εθνική καθώς σε εκείνη την περίπτωση θα έχει 11 με 13 βαθμούς και θα του εξασφαλίζουν μια από τις προνομιούχες θέσεις και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Επειδή τα παιχνίδια είναι μονά και αν οι ομάδες ισοβαθμήσουν μεταξύ τους είναι η διαφορά γκολ και όχι τα μεταξύ τους παιχνίδια ο Αμαρυνθιακός έχει +5 goal average και σε περίπτωση ισοβαθμίας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για την συνέχεια.

Σε αυτή την μίνι διαδικασία οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά και κρίνουν την τύχη της κάθε ομάδας για τον Αμαρυνθιακό ο ένας βαθμός της ισοπαλίας στο Ευπάλιο με τον Απόλλων Ευπάλιου θα ήταν σημαντικός στην οικονομία του πρωταθλήματος θα είχε 8 βαθμούς και θα μπορούσε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές να σκέφτεται ότι και 3 βαθμοί να έπαιρνε ήταν ικανοί να φτάσει τους 11 και να τον βάζουν σε τροχιά Γ’ Εθνικής.

Ο Απόλλων Ευπάλιου η νίκη επί του Αμαρυνθιακού τον βοήθησε να τον βάλει σε τροχιά κατάληψης των 3 προνομιούχων θέσεων.

Πλέον την πολυπόθητη άνοδο την διεκδικούν 5 ομάδες για την κατάληψη των 3 θέσεων Απόλλων Ευπαλίου, Αμαρυνθιακός, Πανναυπλιακός Ηρακλής, ΑΟ Λουτρακίου και Κερατσίνι.

Αλλά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν η μεταξύ τους συνάντηση ανάμεσα στο Λουτράκι και στον Αμαρυνθιακό την προσεχή Κυριακή μια ισοπαλία μπορεί να είναι ικανή να τους στείλει και μαθηματικά στην Γ’ Εθνική καθώς θα έχουν φτάσει τους 8 βαθμούς στην βαθμολογία και την τελευταία αγωνιστική ο ΑΟ.Λουτρακίου θα πάρει ξεκούραστο τρίποντο με την Ποταμιά θα φτάσει τους 11 και ο Αμαρυνθιακός με νίκη επί του Κερατσινιού θα τον οδηγήσει στους 11 βαθμούς και θα είναι ικανό να τον στείλει στην Γ’ Εθνική.

Το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών

6η αγωνιστική Κυριακή 26/5/24

  • ΑΟ. Λουτράκι – Αμαρυνθιακός
  • Πανναυπλιακός – Απόλλων Ευπαλίου
  • Θήβα – Ποταμιά 3-0 α.α
  • Ρεπό: Κερατσίνι 

7η αγωνιστική Κυριακή 2/6/24

  • Αμαρυνθιακός – Κερατσίνι
  • Θήβα – Πανναυπλιακός
  • Ποταμιά – ΑΟ.Λουτράκι 0-3 α.α
  • Ρεπό: Απόλλων Ευπαλίου