Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων μπαράζ πρωταθλητριών ΕΠΣ για τον προβιβασμό στην Γ’ Εθνική, με την ομάδα του Αμαρυνθιακού να γνωρίζει ήδη το πρόγραμμα του 6ου ομίλου όπου θα βρίσκεται.

Θυμίζουμε πως, την άνοδο στην Γ΄ Εθνική θα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις μετά την ολοκλήρωση του “μίνι” πρωταθλήματος ενός γύρου.

1η αγωνιστική (28/4/24 – Γήπεδο Αμαρύνθου)

Αμαρυνθιακός – Θήβα

Ο Αμαρυνθιακός ξεκινά την προσπάθειά για την άνοδο στην Γ’ Εθνική εντός έδρας απέναντι στην, 7ακις πρωταθλήτρια Βοιωτίας, Θήβα που εξασφάλισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον τίτλο μετά από οχτώ χρόνια.

2η αγωνιστική (1/5/24 – Δημοτικό Ναυπλίου ή Γήπεδο Επιδαύρου)

Πανναυπλιακός ή Φοίνιξ Ν. Επιδαύρου – Αμαρυνθιακός

Ο Αμαρυνθιακός θα εκδράμει στην Αργολίδα να αντιμετωπίσει τον Πανναυπλιακό στο Ναύπλιο ή τον Φοίνικα στην Νέα Επίδαυρο.

Ο Πανναυπλιακός προηγείται με 77 βαθμούς και ο Φοίνιξ Ν. Επιδαύρου ακολουθεί με 75 βαθμούς. Η ομάδα του Ναυπλίου, μετά από πολλά χρόνια και πολλές αλλαγές ονόματος, είναι το μεγάλο φαβορί καθώς χρειάζεται μόλις 1 βαθμό για να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλήτρια (υπερισχύει σε πιθανή ισοβαθμία). Οπότε την ερχόμενη Κυριακή έχει την ευκαιρία να κλειδώσει τον τίτλο στην Επίδαυρο απέναντι στον Ασκληπιό.

3η αγωνιστική (12/5/24 – Γήπεδο Μαλαμάτων Ευπαλίου ή Δημοτικό Δεσφίνας)

Απόλλων Ευπαλίου ή Ησαΐας Δεσφίνας – Αμαρυνθιακός

Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας για τον Αμαρυνθιακό, για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Ευπαλίου στο γήπεδο Μαλαμάτων ή τον Ησαΐα Δεσφίνας.

Στην Φωκίδα έχουν διεξαχθεί οι 4 από τις 6 αγωνιστικές για τα πλέι οφ ανόδου, με τον Απόλλωνα Ευπαλίου (49 β.) να βρίσκεται στην κορυφή και στο +5 από τον Ησαΐα Δεσφίνας (44 β.). Οι πρωτοπόροι θα στεφθούν πρωταθλητές για τρίτη συνεχή χρονιά και θα μπουν στο Πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΕΠΣ, με νίκη την ερχόμενη Κυριακή για την προτελευταία αγωνιστική εντός έδρας απέναντι στον Αστέρα Ιτέας. Σε αντίθετη περίπτωση, και με την προϋπόθεση ότι δεν θα …στραβοπατήσει ο Ησαΐας απέναντι στον Φωκικό, ο πρωταθλητής θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους ματς στο Ευπάλιο.
Τις 2 τελευταίες σεζόν, ο Απόλλων Ευπαλίου συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ και ηττήθηκε από τις Ευβοϊκές ομάδες που αντιμετώπισε (το 2022, 1-0 από τον ΑΟ Χαλκίς στο Δημοτικό Στάδιο με σκόρερ τον Γκιόκα και το 2023, 3-0 από τον ΑΟΝΑ στο Ευπάλιο με σκόρερς τους Τσούπρο, Στασινόπουλο και Ντελέκο)

4η αγωνιστική (15/5/24 – Ρεπό)

Ο Αμαρυνθιακός θα κάνει το ρεπό του, πριν μπει στην τελική ευθεία.

5η αγωνιστική (19/5/24 – Γήπεδο Αμαρύνθου)

Αμαρυνθιακός – Ποταμιά

Επιστροφή στην Αμάρυνθο με την υποδοχή της πρωταθλήτριας Ευρυτανίας, Ποταμιά. Το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία δεν έχει ολοκληρωθεί ωστόσο ο ΑΟ Ποταμιάς έχει εξασφαλίσει τον 3ο τίτλο της σύντομης ιστορίας του.

6η αγωνιστική (26/5/24 – Δημοτικό Κιάτου ή Δημοτικό Λουτρακίου)

 Πέλοπας Κιάτου ή Λουτράκι – Αμαρυνθιακός

Το τελευταίο εκτός έδρας ματς για τον Αμαρυνθιακό θα είναι στην Κορινθία με αντίπαλο τον Πέλοπα Κιάτου ή το Λουτράκι.

Ο Πέλοπας Κιάτου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 70 βαθμούς, ωστόσο το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι το Λουτράκι των 68 βαθμών. Η διαφορά των 2 βαθμών μπορεί να εξανεμιστεί στις υπολειπόμενες 3 αγωνιστικές καθώς οι πρωτοπόροι θα έχουν ρεπό την τελευταία αγωνιστική οπότε με 3 νίκες, το Λουτράκι θα πάρει το εισιτήριο για το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει η ομάδα του Κιάτου.

7η αγωνιστική (2/6/24 – Γήπεδο Αμαρύνθου)

Αμαρυνθιακός – Καραβάς ή Κερατσίνι ή Αμφιάλη ή Αίας Σαλαμίνας

Το τέλος της προσπάθειας για την άνοδου στην Γ΄ Εθνική θα γραφτεί στην Αμάρυνθου απέναντι στην δευτεραθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Πειραιά.

Ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής θα προκύψουν από τους πρωταθλητές των δύο ομίλων. Τον τίτλο θα κατακτήσει η ομάδα που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς και δευτεραθλήτρια (οπότε αντίπαλος του Αμαρυνθιακού) θα αναδειχτεί η ομάδα με τους λιγότερους βαθμούς. Σε περίπτωση που οι πρωταθλήτριες των ομίλων συγκεντρώσουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, το επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά γκολ.
Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, μαθηματικά τέσσερις είναι οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και την 2η θέση. Στον 1ο όμιλο προηγείται το Κερατσίνι με 59 β. και ακολουθεί ο Αίας Σαλαμίνας με 56β. Στον 2ο όμιλο, στην 1η θέση βρίσκεται ο Καραβάς με 62 β., σε απόσταση τριών βαθμών από την Αμφιάλη που ακολουθεί με 59β. Οπότε, η τωρινή εικόνα φέρνει ως μεγάλο φαβορί για τον τίτλο τον Καραβά (θα υπερισχύσει ακόμα και στην περίπτωση που συγκεντρώσει τον ίδιο αριθμό βαθμών με τον πρώτο του 1ου ομίλου αφού έχει τον εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων 95-8) και πιθανότερο αντίπαλο του Αμαρυνθιακού το Κερατσίνι

Με την ευχή ο Αμαρυνθιακός να τερματίσει εντός των 3 προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην Γ’ Εθνική και να μετατρέψει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής σε ματς-γιορτή στο γήπεδο της Αμαρύνθου.