Η Ανάβαση Διονύσου καθιερώνεται σταδιακά στη σύγχρονη -μετά το 1976- εποχή της, καθώς στις 17-18 Μαρτίου 2018 θα διεξαχθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά – και με μια συναρπαστική έκπληξη: την παρουσία του Ιταλού Fulvio Giuliani, με την εκρηκτική Lancia Delta Evo των 600 ίππων.

Η κλασική Ανάβαση της ανατολικής ράχης της Πεντέλης, που προσφέρει στα 5,5 χιλιόμετρά της μια άκρως τεχνική μίξη αργών στροφών και μαζί πολύ γρήγορων τμημάτων, καθώς και μοναδική θέα προς το Νότιο Ευβοϊκό, αναβίωσε με πρωτοβουλία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» το 2016.

Μετά και την περσινή μεγάλη επιτυχία του αγώνα, που συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό αγωνιζόμενων και πενταψήφιο θεατών, η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» διοργανώνει και φέτος την Ανάβαση Διονύσου με την υποστήριξη του κεντρικού χορηγού «ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.», που συμβάλλει καθοριστικά σε έναν από τους πιο επιτυχημένους αγώνες του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού των τελευταίων ετών.

Επίσης, η Ανάβαση θα διεξαχθεί με την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Δήμου Μαραθώνα. Το διαδικτυακό κανάλι Sportal TV, για μία ακόμη χρονιά, θα μεταδώσει απ’ ευθείας την Ανάβαση Διονύσου 2018, όντας χορηγός επικοινωνίας μαζί με το διαδικτυακό κανάλι Marathon News.

Η αγωνιστική διαδρομή θα ξεκινά από τον οικισμό Ανατολή, όπου θα βρίσκεται και ο χώρος των pits, με κατεύθυνση προς τον Άγιο Πέτρο της Πεντέλης. Οι συμμετέχοντες το Σάββατο 17/3 θα κάνουν τρία περάσματα στο πλαίσιο των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών, ενώ την Κυριακή θα λάβουν μέρος στα δύο σκέλη του Αγώνα.

Ο Fulvio Giuliani με την περιβόητη στις ιταλικές και ευρωπαϊκές Αναβάσεις κίτρινη Lancia Delta Evo των 600 ίππων, είναι ένα από τα πρώτα, και φυσικά ηχηρά, ονόματα, στο άνοιγμα των συμμετοχών.