Κοντεύει ένας χρόνος, από τότε που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της! Σε ότι λοιπόν αφορά τον τομέα που εμείς ασχολούμαστε, δηλαδή τον Αθλητισμό, δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως το τοπίο έχει αλλάξει άρδην!
Η Δήμαρχος Έλενα Βάκα, αλλά κύρια η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδήνη, έχουν επιδοθεί σε έναν ″αγώνα δρόμου″, σε ότι αφορά την βελτίωση, την συντήρηση και την αναβάθμιση των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου!
Ουσιαστικές παρεμβάσεις, λοιπόν με κορυφαίες αυτές που ταλάνιζαν χρόνια τον Δήμο και κύρια την πόλη της Χαλκίδας!
Έργα-πνοής,όπως το γήπεδο του Βούρκου, η ανακαίνιση του κλειστού ″Σπ. Καλοχέρης″, οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου ″Μουστάκα-Τζιώτη″, οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Δημοτικό Στάδιο, η επικείμενη ανακατασκευή του γηπέδου (;;;) Κανήθου και οι μικροπαρεμβάσεις στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, δίνουν μια εικόνα αισιοδοξίας, στον σοβαρό αυτό τομέα!
Είναι γεγονός, το ότι τα ″λιμνάζοντα″ για πολλά χρόνια, προβλήματα στον Αθλητικό τομέα, του Δήμου, όχι μόνο ″ταράζονται″, αλλά ″ανακατεύονται και ανανεώνονται″!
Και φυσικά εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα: …πως βρέθηκαν ΤΩΡΑ τα χρήματα, από τον ΔΟΑΠΠΕΧ και γίνονται αυτές οι πολλές σοβαρές παρεμβάσεις, την στιγμή που την αμέσως προηγούμενη 5ετία, το μόνιμο ″μοτίβο″ και δικαιολογία ήταν το ″…δεν υπάρχουν λεφτά″!

Στα πλαίσια, των παρεμβάσεων αυτών ήταν και η ανακαίνιση του κολυμβητήριου της Χαλκίδας, το οποίο ήταν στην κυριολεξία σε άθλια κατάσταση…

Η δέσμευση της Δημάρχου Έλενας Βάκα, για ″γενναία″ παρέμβαση στον χώρο, αλλά και η επιμονή και δραστηριοποίηση της προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένης Αΐδήνη, είχε σαν αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το κολυμβητήριο της Χαλκίδας, ν’ αλλάξει κυριολεκτικά όψη, ενώ ταυτόχρονα έγινε και σαφώς πιο οικονομικό, καθώς η αλλαγή καυσίμου θέρμανσης (φυσικό αέριο κλπ) μείωσε θεαματικά το κόστος λειτουργίας του, για να ολοκληρωθεί έτσι και η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου!

Πιο συγκεκριμένα να θυμίσουμε ότι έγιναν:

 1. Επισκευή γυμναστηρίου
 2. Επισκευή αποδυτηρίων
 3. Αποκατάσταση κερκίδων
 4. Ολική αναδιαμόρφωση στους χώρους υγιεινής με αφαίρεση της ψευδοροφής και όλων των πλακιδίων και επανεγκατάσταση με νέα υλικά στα ντουζ και τις τουαλέτες
 5. Ανακαίνιση μικρής πισίνας
 6. Αντικατάσταση δαπέδων περιμετρικά της κολυμβητικής δεξαμενής
 7. Εκβάθυνση και αποκατάσταση λουτήρα υγιεινής ποδιών (προ της εισόδου στη πισίνα)
 8. Αποκατάσταση των τεσσάρων (4) εισόδων κολυμβητηρίου
 9. Επισκευή περίφραξης
 10. Αντικατάσταση αντλιών μηχανοστασίου
 11. Αντικατάσταση όσων μηχανολογικών και υδραυλικών συστημάτων της πισίνας εμφάνιζαν φθορές
 12. Επισκευή-αποκατάσταση σημείων φθοράς φέροντος οργανισμού με επάλειψη με ειδικό αντισκωριακό υλικό και επικάλυψη με επίχρισμα σε σημεία που υπήρχαν εμφανή σημεία σκουριάς και φθοράς του μπετόν
 13. Επιχρωματισμοί σε όλους τους χώρους, εσωτερικά και εξωτερικά του κολυμβητηρίου, με φυσικό οικολογικό χρώμα.

Πριν από λίγο καιρό οι εργασίες και οι παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο ολοκληρώθηκαν και έτσι, με δικαιολογημένα ιδιαίτερη ικανοποίηση, οι δύο κυρίες που πρωτοστάτησαν, σ’ αυτό το έργο (και οι συνεργάτες τους φυσικά) η δήμαρχος Έλενα Βάκα και η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδήνη, παρουσίασαν το έργο αυτό σε μια ωραία εκδήλωση!
Φυσικά το αρνητικό ήταν η απουσία (αναγκαστική λόγω πανδημίας) του κόσμου!

Κολυμβητές και κολυμβήτριες των Ναυτικών ομίλων της Χαλκίδας (ΝΟ Χαλκίδας, ΑΚΟΧ, Ευβοϊκός ΓΑΣ, ″Διώνη″ Χαλκίδας), μαζί με τον Νηρέα Χαλανδρίου, έκαναν αγώνες κολύμβησης αλλά και επίδειξης συγχρονισμένης καλλιτεχνικής κολύμβησης

Παρούσες φυσικά η δήμαρχος Έλενα Βάκα, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδήνη, δημοτικοί σύμβουλοι, την περιφέρεια εκπροσώπησαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Γ. Κελαϊδίτης (Εύβοιας), Ηλίας Μπουρμάς (τουρισμού) και ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Γαλάνης.

*τι είπαν για το έργο:

 • η Δήμαρχος Έλενα Βάκα:

Η ομάδα συγχρονισμένης καλλιτεχνικής κολύμβησης, του Νηρέα Χαλανδρίου, με

Δημήτρης Γιακουμάτος
Χριστίνα Θαλασσινίδου

επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Γιακουμάτο (παλιός διεθνής διαιτητής στο ποδόσφαιρο, και για πολλά χρόνια παράγοντας στον υγρό στίβο) και την εμβληματική προπονήτρια Χριστίνα Θαλασσινίδου (Ολυμπιονίκης, παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές και πανελλαδικές επιτυχίες), η ομάδα λοιπόν αυτή προσέφερε συναρπαστικό θέαμα και σίγουρα οι αρμόδιοι θα πρέπει να φροντίσουν, να ξαναδούμε τα κορίτσια αυτά, μπροστά στο Χαλκιδέϊκο κοινό!

*ΒΙΝΤΕΟ από την επίδειξη συγχρονισμένης καλλιτεχνικής κολύμβησης, του Νηρέα Χαλανδρίου

*για το φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση ΠΑΤΣΤΕ ΕΔΩ

*θ’ ακολουθήσουν ηχογραφημένες δηλώσεις, στο ″Δυνατά & Αθλητικά″ (Έλενα Βάκα-Ελένη Αϊδήνη-Δημήτρης Γιακουμάτος & Χριστίνα Θαλασσινίδου).