Η πρεμιέρα των πρωταθλημάτων μόνο ιδανική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η ΕΠΣ Ευβοίας αψήφησε τις προγνώσεις και τις προτροπές των αρμοδίων σχετικά με την κακοκαιρία και θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος αναβολής της 1ης αγωνιστικής σε Α´ και Β´’κατηγορίας

Αποτέλεσμα αυτού ήταν, από τα 11 παιχνίδια, οι 4 αναμετρήσεις να μην ολοκληρωθούν ποτέ, καθώς οι αγωνιστικοί χώροι ήταν ακατάλληλοι για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Από τις υπόλοιπες 7 που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν, το θέαμα ήταν μέτριο έως κακό, οι αγωνιστικοί χώροι έκρυβαν παγίδες και οι θεατές ανύπαρκτοι.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ πάντως καθώς η επιτροπή πρωταθλήματος της Ένωσης, σε έκτακτη συνεδρίαση του βράδυ του Σαββάτου αποφάσισε την αναβολή των αγώνων της Κυριακής.

Έτσι, τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής που αναβάλλονται καθώς το υπόλοιπο των αναμετρήσεων που δεν ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, θα διεξαχθούν σε νέα ημερομηνία που θα αποφασιστεί από την ΕΠΣ Ευβοίας.

Η απόφαση αυτή, ενδεχομένως να επηρεάσει την τύχη του αγώνα Απ. Ερέτριας – Ηλυσιακός για την Γ´ Εθνική που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα στο Ενωσιακό.

Η ΕΠΟ, μέχρι και το Σάββατο, ήταν της άποψης να γίνεται επιτόπια αυτοψία από τους διαιτητές και να αποφάσιζαν εκείνοι ανά περίπτωση για την διεξαγωγή ή όχι ενός αγώνα. Η τακτική της Ομοσπονδίας είναι εξαρχής αδικαιολόγητη, καθώς υποχρεώνουν τα σωματεία να ξοδέψουν χρήματα για την μεταφορά των αποστολών που, σε μερικές περιπτώσεις, θα γίνει άνευ λόγου.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία δεν θα πρέπει να αψηφήσει ούτε τις αποφάσεις Ενώσεων που προχώρησαν σε αναβολή των πρωταθλημάτων τους είτε γιατί τα γήπεδα είναι επικίνδυνα, είτε γιατί οι τοπικές κοινωνίες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που αφήνει πίσω του ο κυκλώνας.

Το πρωί της Κυριακής, είναι πολύ πιθανό να συνεδριάσει η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΟ για να αποφασίσει την τύχη ενός αριθμού αναμετρήσεων όπου συντρέχουν λόγοι αναβολής. Γιατί η λογική πως όταν η ΕΠΣΕ αναβάλει τα πρωταθλήματα της εξαιτίας της κακοκαιρίας και της ακαταλληλότητας των γηπέδων, δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση το ματς της Ερέτριας. Γιατί η ανθρώπινη πλευρά θα έπρεπε να επιτάσσει την αναβολή του Αμβρυσέας-Παναργειακός όταν το Άργος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι καταστροφές είναι μεγάλες. Γιατί θα είναι γελοίο να γίνει το Ερμιονίδα-Παναρκαδικός και την ίδια ώρα, έξω από τα τείχη του γηπέδου, οι κάτοικοι να μαζεύουν …τα κομμάτια τους από όσα τους …χάρησε η κακοκαιρία.

.