Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Ευβοίας γνωστοποίησε τον τερματισμό του φετινής σεζόν για τα πρωταθλήματα της Εύβοιας.

Συνοπτικά, η ΕΠΣΕ τονίζει ότι η βαθμολογίες όλων των κατηγοριών θεωρούνται τελικές και πρωταθλήτριες όσες ομάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση. Επίσης, η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι ο Κυπελλούχος θα προκύψει από κλήρωση μεταξύ των δύο φιναλίστ, αναφέροντας ότι πρόκειται για Υπουργική απόφαση (!!!!!!!!). Όσο και να την αναζητήσαμε δεν καταφέραμε να την βρούμε αλλά αντί αυτής, υπάρχει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που ανακοίνωνε ότι ο Κυπελλούχος κάθε Ένωσης θα προκύψει σε …ματς “κορώνα-γράμματα“.

Οπότε δημιουργείται η απορία ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα της οριστικής διακοπής των Κυπέλλων με τον …γελοίο τρόπο ανάδειξης των Κυπελλούχων. Του κ. Αυγενάκη ή της ΕΠΟ;

Η ΕΠΣΕ, με επιστολή της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πρότεινε στην ΕΠΟ την εναλλακτική της διεξαγωγής του Κυπέλλου με την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων αλλά, όπως μάλλον προκύπτει από την ανακοίνωση της Ένωσης, η Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά.

Να θυμίσουμε ότι τόσο ο Ηρακλής Ψαχνών όσο και ο Ελλήσποντος Ν. Λαμψάκου έχουν αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αρνούνται κατηγορηματικά να λάβουν μέρος στην διαδικασία.

 

Η ανακοίνωση

 

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Εύβοιας τα γραφεία της Ένωσης θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας,αναμένοντας την σχετική ανακοίνωση για άρση της αναστολής λειτουργίας.
Γνωστοποιήθηκε στη Γ.Γ.Α μέσω Ε.Π.Ο , ο αριθμός των σωματείων που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 , με σκοπό την οικονομική τους ενίσχυση.
Με έγγραφο που απέστειλε προς την Γ.Γ.Α,την Ε.Π.Ο ,την Περιφέρεια και τους Δήμους της Εύβοιας η Ένωση αιτήθηκε την οικονομική στήριξη των σωματείων προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας.
Ζητήθηκαν έγγραφες διευκρινήσεις από την Ε.Π.Ο σχετικά με την επικύρωση των βαθμολογικών κατατάξεων ,την ανάδειξη πρωταθλητών ,την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ευβοίας και υποβλήθηκε αίτημα για παραμονή του Α.Ο.Ν ΑΡΤΑΚΗΣ στη Γ΄Εθνική Κατηγορία.
Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Ευβοίας Ιωάννη Ρέτσα με την Ε.Π.Ο  σας ενημερώνουμε για τα εξής:
-Οι βαθμολογίες όλων των κατηγοριών είναι τελικές.
-Πρωταθλήτριες ανακηρύσσονται οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν.
-Η διοργάνωση του Κυπέλλου διακόπτεται οριστικά,σύμφωνα με υπουργική απόφαση.Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση από την οποία θα προκύψει η ομάδα που θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος της νέας αγωνιστικής περιόδου που διοργανώνει η Ε.Π.Ο .
-Τα πρωταθλήματα Υποδομής αναστέλλονται,δεν θα διεξαχθούν αγώνες νοκ-άουτ και δεν θα αναδειχθούν νικητές.
Τέλος,εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Ευβοίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά (βάσει καταστατικού το μήνα Ιούνιο) σε υπαίθριο χώρο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.