Επικυρώθηκαν οι βαθμολογικοί πίνακες στα Εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου γυναικών από την ΕΠΟ σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση, από την φετινή χρονιά δεν θα υπάρξει υποβιβασμός σε καμία κατηγορία οπότε η παρουσία της Εύβοιας στην μεγάλη κατηγορία θα συνεχιστεί και του χρόνου με την ανανέωση της συμμετοχής των Αβαντίδων. Παράλληλα, πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται ο ΠΑΟΚ, που βρισκόταν στους 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Άρη στην στιγμή της διακοπής, έχοντας το απόλυτο 13 στα 13.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ψήφισε να θεωρηθεί το περσινό πρωτάθλημα ως μη γενόμενο από την στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε στους αγωνιστικούς χώρους και να υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητή, μία στάση που οι Θεσσαλονικείς κρατούν σε κάθε ανάλογη περίπτωση σε όλα τα αθλήματα που συμμετέχει.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η δομή των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η Α’ Εθνική 2020-21 να διεξαχθεί με 22 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 11, και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν αγώνες play off με την συμμετοχή των δύο πρώτων από κάθε όμιλο. Οι 22 ομάδες προκύπτουν από τις 12 που παραμένουν και 10 ομάδες που ανεβαίνουν από την Β´ Εθνική. (οι 4 πρώτες του Α´ ομίλου και οι δύο πρώτες από τους υπόλοιπους τρεις)

Τέλος, από την Γ´ κατηγορία αναμένεται να ανέβουν συνολικά 8 ομάδες. Πάντως, την αντίθεση τους στο συγκεκριμένο σενάριο είχαν εκφράσει όλες οι ομάδες της Α´ Εθνικής.