Συνέντευξη στο Δυνατά και Αθλητικά παραχώρησε ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρέας Τοουλιάς, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές για το Β΄ βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» του νυν Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού. Ο κ. Τοουλιάς ανέφερε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και το όραμά του για την Εύβοια.

  1. Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ζώντας και δουλεύοντας στη Β. Εύβοια, για πάνω από 30 χρόνια και βλέποντας τα τεράστια και χρονίζοντα προβλήματά της, αποφάσισα πως ναι μεν καλή είναι η κριτική απ’ έξω αλλά βοηθάει ελάχιστα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι συμμετοχή. Όσοι έχουμε άποψη πρέπει και να την εκφράζουμε μέσα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Με μοναδικό  κριτήριο αυτό, αποφάσισα να πορευθώ στο πλευρό του Φάνη Σπανού στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

2. Τι είναι αυτό που διακρίνατε στο Φάνη Σπανό και αποτέλεσε κίνητρο για σας ώστε να συμπορευτείτε μαζί του;

Ο Φάνης Σπανός ήταν μέλος, της προηγούμενης δυναμικής ομάδος του Κώστα Μπακογιάννη, μιας Περιφερειακής Αρχής που μέσα σε δύσκολες οικονομικά εποχές για τη χώρα μας παρουσίασε έργο, που είχε πάρα πολλά χρόνια να δει η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια. Πιστεύω και βλέποντας, ότι ο Φάνης Σπανός είναι ένας νέος άνθρωπος με αρχές, αξίες σεμνότητα και όρεξη για δουλειά μπορεί να είναι ο άξιος συνεχιστής της παρακαταθήκης του Κώστα Μπακογιάννη.

3. Ποιο το όραμά και οι στόχοι σας για την Εύβοια εφόσον εκλεγείτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Εύβοια, όπου κι αν βρεθείς  είναι ένας επίγειος παράδεισος. Όμως έχει πάρα πολλές ελλείψεις σε βασικές υποδομές . Ζώντας το θέμα υγείας από κοντά βλέπω τις καθημερινές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία και θεωρώ πως πρέπει να σταθούμε αρωγοί στο κομμάτι της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Επίσης τα οδικά δίκτυα σε όλο το εύρος του Νομού αλλά κυρίως στο Β. Κομμάτι είναι ένα επίσης πολύ σοβαρό θέμα. Στέρεες βάσεις για τη λύση αυτών των προβλημάτων έβαλε ο Κώστας Μπακογιάννης, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να επιμείνουμε και να πετύχουμε την αποπεράτωση όλων αυτών των σημαντικών έργων στα οδικά δίκτυα που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επίσης πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική προβολή και στην αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού μας κεφαλαίου.

Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους γονείς και τους μαθητές πως στο χρονίζων πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε η σχολική χρονιά σ’ αυτό το θέμα να ξεκινά απρόσκοπτα.

4. Πως πιστεύεται ότι μπορεί να συμβάλει η Περιφέρεια στην αναβάθμιση των υποδομών και γενικότερα του αθλητισμού;

Το θέμα του αθλητισμού σίγουρα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα. Η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων είναι το ζητούμενο για όλους μας. Αυτό όμως μπορούμε να το επιτύχουμε όταν υπάρχει καλή συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης. Σε τέτοια ζητήματα πάγια αντίληψη έχουμε πως σε ότι χρειαστούν οι δήμοι θα μας έχουν στο πλευρό τους, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί θα πρέπει να γίνει κατανοητό στο κόσμο πως τα γήπεδα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελούν δημοτική περιουσία, οπότε για να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται η συνεργασία και των δύο πλευρών. Πάντως εμείς, όπως προείπα, θα είμαστε αρωγοί τους.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ανδρέας Τοουλιάς γεννήθηκε στην Πάφο και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1990 εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός ορθοπεδικός με δύο ιατρεία στη Β. Εύβοια, ένα στην Ιστιαία και ένα στο Μαντούδι. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο το Χρήστο ειδικευόμενο οφθαλμίατρο.