Αντιπροσωπεία της Α.Ε. Ιστιαίας βρέθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να θέσει το θέμα των εργασιών και της αποκλειστικής παραχώρησης χρήσης του γηπέδου. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα είχα κάνει σχετικό αίτημα προς το Δήμο στο οποίο ζητούσε απάντηση έως τις 30 Ιουνίου ώστε να μπορεί και η ομάδα να κάνει τον προγραμματισμό της ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο οποίο θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Το θέμα δεν μπορούσε να τεθεί ως προ ημερήσιας διάταξης, λόγω του ότι η συνεδρίαση ήταν κατ’ επείγουσα. Συζητήθηκε όμως ως ενημέρωση μετά το πέρας της συνεδρίασης. Τα ζητήματα της ενημέρωσης σχετικά με το αίτημα του συλλόγου για την αποκλειστική χρήση του γηπέδου,της Ιστιαίας, αλλά και τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν σ’ αυτόν για να μπορούν να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους ισχύοντες ποδοσφαιρικούς κανονισμούς αγώνες Γ’ Εθνικής έθεσε ο Αντρέας Αράπογλου.

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης τονίστηκε ότι σίγουρα τον πρώτο λόγο στη χρήση του γηπέδου έχει η Α.Ε. Ιστιαίας ως ομάδα που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία, όμως ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει και τις άλλες ομάδες γιατί η ύπαρξη και άλλον ομάδων βοηθάει το να βρίσκεται μία ομάδα στη Γ’ Εθνική και να παραμένει εκεί. Μάλιστα ο Δημοτικός Σύμβουλός Κώστας Σελίμης ανέφερε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και πως η Α.Ε. Ιστιαίας έχει τον πρώτο λόγο στη χρήση του γηπέδου. Μάλιστα επισήμανε όχι έχει συζητηθεί το θέμα και με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Γιάννη Αναγνώστου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κατούνης ανέφερε πως «η Δήμαρχος σήμερα απουσιάζει και θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις κινήσεις που κάνει» Μάλιστα ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε εκτελεστική επιτροπή παρουσία και του οικονομικού προϊσταμένου του Δήμου κ. Αυγέρη ώστε να εξευρεθεί ποσό 200.000 ευρώ για να γίνουν εργασίες στο γήπεδο της Ιστιαίας ή να γίνει και κάποιο άλλο.
Πάντως στο κλείσιμο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα το πρωί συνάντηση των παραγόντων της ομάδας με την Δήμαρχο ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα.