Για το Δυνατά & Αθλητικά στο γήπεδο της Νέας Αρτάκης για το ρεπορτάζ και το φωτορεπορτάζ του αγώνα βρέθηκαν οι: ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΡΝΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΣ.

Για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στο κατάμεστο γήπεδο της Νέας Αρτάκης ” Νίκος Κίλιμπας ” αναμετρήθηκαν ο ΑΟΝ.Αρτάκης με τον ΓΑΣ Σβορώνο με το παιχνίδι να λήγει στο ισόπαλο χωρίς τέρματα 0-0.

Ήτανε ένα παιχνίδι όπου η εικόνα του παιχνιδιού έδειξε ότι ο ΑΟΝ.Αρτάκης ότι άξιζε την νίκη θα μπορούσε να την έχει πάρει και ότι αξίζει και μπορεί να πάρει τον τίτλο στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και να πάρει την άνοδο στην Β’ Εθνική. Σε ένα παιχνίδι όπου καλύτερος από τον αντίπαλο του στην μεγαλύτερη ώρα του παιχνιδιού.

Σε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΟΝ.Αρτάκης ξεκίνησε δυνατά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να πιέσει τον αντίπαλο του από νωρίς δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις προς τα καρέ του Σβορώνου. Μετά το 15 λέπτο ο Σβορώνος ισορρόπησε τον αγώνα και δημιούργησε δύο επικίνδυνες καταστάσεις προς τα καρέ της Νέας Αρτάκης αλλά ο τερματοφύλακας Ντουμάνης εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Μετά το 25′ ο ΑΟΝΑ έλεγξε τον αγώνα και πάλι θα μπορούσε να έχει βρει ένα γκολ με τις επικίνδυνες σέντρες και το συνδυαστικό παιχνίδι αλλά η άμυνα του Σβορώνου είχε απάντηση και κράτησαν ανέπαφη την εστία, με την ομάδα από την Κατερίνη να χάνει την ευκαιρία της στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου αλλά σε δύο χρόνους πρώτα ο Ντουμάνης και μετά ο Μπιμπισίδης τελείωσαν τον επιθετικό κίνδυνο σε κόρνερ. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια με 0-0 και τον ρυθμό του παιχνιδιού να μην έχει την ίδια εικόνα μετά το 32′ έως και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όπως στο ξεκίνημα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο στην επανάληψη ο ΑΟΝ.Αρτάκης έχοντας την κατοχή μπάλας στην κατοχή του προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα προς τα καρέ του τερματοφύλακα του Σβορώνου δοκιμάζοντας όλους τους τρόπους ανάπτυξης συνδυαστικό παιχνίδι, σέντρες, βαθιές μπαλιές για να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα κράταγε τον ΑΟΝΑ εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Σβορώνος προσπάθησε όσο φορές είχε την μπάλα στην κατοχή του με κατά μέτωπο παιχνίδι περισσότερο να φτάσει με αξιώσεις προς τα καρέ του Ντουμάνη χωρίς να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία προς τα καρέ του Ντουμάνη. Ήτανε ένα παιχνίδι που η έκβαση του όσον αφορά την υπόθεση νικητή θα κρινόταν στο γκολ με την πλάστιγγα να γέρνει προς την ισοπαλία.

Ο ΑΟΝ.Αρτάκης βρήκε γκολ στο 56 λεπτό αλλά ο πρώτος βοηθός διαιτητή Σούζας υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον αμυντικό του ΑΟΝΑ Μπιμπισίδη στο σουτ που έκανε. Στο τελευταίο λεπτό σχεδόν του αγώνα έγινε η φάση του αγώνα όπου έχοντας στενέψει τα χρονικά περιθώρια του παιχνιδιού ο Τσούπρος από δεξιά κάτω από την μεσαία γραμμή έκανε μια σέντρα ο Ζωγράφος έχασε την μπάλα που κατέληξε αριστερά μέσα στην περιοχή στον Ιορδάνιδη που έκανε το σουτ ο Κωτσιόπουλος σωτήρια πάνω στην γραμμή έδιωξε προτού καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, στην επαναφορά της φάσης ο Μεταξάς με νέο σουτ από την μικρή περιοχή αλλά τον Ζωγράφο με απίθανη επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Και τον πολύτιμο βαθμό για τον Σβορώνο και στέρησε από τον ΑΟΝΑ έναν λυτρωτή έναν ποδοσφαιρικό ήρωα που θα έβαζε φωτιά στο ” καμίνι ” του Νίκος Κίλιμπας που περίμενε ένα γκολ μέχρι το φινάλε. Στο γήπεδο της Νέας Αρτάκης για πρώτη φορά στην χρονιά επικράτησε sold out γεμίζοντας ασφυκτικά το γήπεδο η νίκη μπορεί να μην ήρθε αλλά με την εικόνα του ο ΑΟΝ.Αρτάκης έδειξε ότι μπορεί στο τέλος να στεφθεί πρωταθλητής.

Στο σημερινό παιχνίδι ο προπονητής των ερυθροκίτρινων Δημήτρης Μαγκαφίνης δεν είχε στην διάθεση του τον εμπειρότατο μεσοαμυντικό Βασίλη Ρέντζα όπου έπαθε διάστρεμμα στην προπόνηση και έμεινε εκτός αποστολής. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για τον ΑΟΝ.Αρτάκης Γιώργος Τσόφλιος.

Το παρόν στο γήπεδο της Νέας Αρτάκης σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα έδωσαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος , ο αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Βαρδάκωστας η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ο αντιδήμαρχος Δ.Ε.Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κώσταρος ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας και αρκετά μέλη από την ένωση όπως οι κύριοι Πίσχινας, Αλαφάκης, Τσεκούρας και Καλυβίτης και φυσικά πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Με το τέλος του αγώνα κάποιους από τους λεγόμενους άχαστους εκτόξευσαν μπουκάλια την ώρα που η αποστολή του Σβορώνου κατέβαινε προς την καταπακτή των αποδυτηρίων, με τον γενικό αρχηγό του ΑΟΝ.Αρτάκης Γιάννη Λεζγή ως άλλος ” superman” ανέβηκε στα κάγκελα βάζοντας τέλος σε αυτή την πράξη που δεν έχει λογική. Τέλος η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν εκπληκτική με τους φίλους του ΑΟΝΑ αλλά και της ευρύτερης περιοχής να αρχίζουν να γεμίζουν το γήπεδο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα με την φωνή τους αλλά και η Νέα Αρτάκη Θύρα 1 με τα συνθήματα τους  για να σπρώξουν τον ΑΟΝΑ προς την νίκη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Στο 90+6′ ο Τσουπρός από δεξιά λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή έκανε την σέντρα ο Ζωγράφος μέσα στην περιοχή δεν υπολόγισε καλά και έχασε την μπάλα η οποία έφτασε αριστερά μέσα στην περιοχή στον Ιορδανίδη που έκανε το σουτ με τον Κωτσιόπουλο να διώχνει σωτήρια πάνω στην γραμμή κυριολεκτικά για να μην καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, στην επαναφορά της φάσης σουτ του Μεταξά από την μικρή περιοχή ο Ζωγράφος με απίθανη επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα και κράτησε το μηδέν.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

2′ Ωραία συνεργασία από δεξιά Παπαδάκη και Παυλίδη θα γίνει και η πάσα για τον Σαλπιγγίδη η σέντρα που έκανε μπλόκαρε ο Ζωγράφος.

4′ Πολύ ωραία μπαλιά του Ιορδανίδη στην πλάτη της άμυνας για τον Σπηλιώτη που έφυγε αριστερά προς την αντίπαλη περιοχή έκανε την επικίνδυνη σέντρα ο Κωτσιόπουλος παραχώρησε σωτήρια σε κόρνερ.

6′ Δυνατό σουτ του Σπηλιώτη έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

9′ Ο Ταυταρίδης από πλάγια θέση δεξιά έξω από την μεγάλη περιοχή εκτέλεσε το φάουλ ο Ζωγράφος με γροθιές έδιωξε την μπάλα, στην επαναφορά της φάσης το σουτ του Ιορδανίδη η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

10′ Επικίνδυνη σέντρα του Στασινόπουλου από αριστερά έξω από την περιοχή ο Ζωγραφός έδιωξε σωτήρια την μπάλα την ώρα που καιροφυλακτούσε ο Παυλίδης από πλεονεκτική θέση.

14′ Ο Σπηλιώτης από αριστερά έκανε τρομερή ενέργεια ελίχτηκε μπήκε μέσα στην περιοχή δέχτηκε ένα μαρκάρισμα έπεσε στο έδαφος ο διαιτητής Ρεντίφης ήταν κοντά στην φάση και έδωσε συνέχεια στον αγώνα.

16′ Ο Κυπαρίσσης έξω από την περιοχή αριστερά συνεργάστηκε με τον Κομποθάναση που θα κάνει την σέντρα θα φτάσει στον επερχόμενο Κυπαρίσση και πάλι που εκτός περιοχής θα κάνει το σουτ στην κίνηση με τον Ντουμάνη σε καλή θέση απομάκρυνε την μπάλα.

18′ Σουτ του Κυπαρίσση από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Ντουμάνης απομάκρυνε την μπάλα.

21′ Ο ΑΟΝΑ έφυγε υποδειγματικά στην αντεπίθεση ο Σαλπιγγίδης κάτω από την μεσαία γραμμή έκανε την μπαλιά αριστερά στον Σπηλιώτη αυτός γύρισε την μπάλα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Παπαδάκη που έκανε το σουτ το οποίο κοντραρίστηκε και απομακρύνθηκε.

31′ Συνεργασία εκτός περιοχής Κομποθανάση και Κυπαρίσση το σουτ του τελευταίου ο Ντουμάνης μπλόκαρε την μπάλα.

40′ Ωραίος συνδυασμός του ΑΟΝΑ έξω από την περιοχή Ιορδανίδη – Σπηλιώτη – Ταυταρίδη και η πάσα δεξιά στον Σαλπιγγίδη που έκανε την επικίνδυνη σέντρα μέσα στην περιοχή ο Κωτσιόπουλος παραχώρησε κόρνςρ.

42‘ Ο Σαλπιγγίδης από δεξιά γύρισε την μπάλα στον Παπαδάκη το σουτ που έκανε βρήκε σε αμυνόμενο και απομακρύνθηκε.

44′ Ο Δεμηρτζόγλου από αριστερά έκανε το επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή το σουτ του Κομποθανάση ο Ντουμάνης απομάκρυνε την μπάλα και εν συνεχεία ο Μπιμπισίδης τελείωσε τον επιθετικό κίνδυνο πετώντας την μπάλα κόρνερ.

48′ Σουτ του Δεμηρτζόγλου εκτός περιοχής η μπάλα άουτ.

56′ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΟΦΣΑΙΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΝΑ! Ο ΑΟΝΑ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ο πρώτος βοηθός του αγώνα υπέδειξε τον Μπιμπισίδη σε θέση οφσάιντ. Όταν ο Ταυταρίδης από πλάγια θέση δεξιά εκτός περιοχής εκτέλεσε το φάουλ ο Παπαδάκης μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μπιμπισίδη που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα ένα γκολ που δεν μέτρησε ποτέ.

60′ Ο Τσούπρος από δεξιά έκανε την σέντρα η κεφαλιά του Παυλίδη μέσα από την περιοχή ο Ζωγράφος μπλόκαρε την μπάλα.

65′ Ο Σαλπιγγίδης από αριστερά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής εκτέλεσε το φάουλ ο Τσούπρος δεξιά μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα που πέρασε παράλληλα με την εστία.

70′ Σουτ του Σαλπιγγίδη εκτός περιοχής ο Ζωγράφος μπλόκαρε την μπάλα.

75′ Ο Σαλπιγγίδης από πλάγια θέση αριστερά εκτέλεσε το φάουλ ο Μεταξάς μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά με τον Ζωγράφο με γροθιές έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα, ο Μεταξάς βρέθηκε στο έδαφος πεσμένος ο διαιτητής Ρεντίφης που ήταν κοντά στην φάση υπέδειξε κόρνερ.

90+6′ Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! Ο Τσουπρός από δεξιά λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή έκανε την σέντρα ο Ζωγράφος μέσα στην περιοχή δεν υπολόγισε καλά και έχασε την μπάλα η οποία έφτασε αριστερά μέσα στην περιοχή στον Ιορδανίδη που έκανε το σουτ με τον Κωτσιόπουλο να διώχνει σωτήρια πάνω στην γραμμή κυριολεκτικά για να μην καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, στην επαναφορά της φάσης σουτ του Μεταξά από την μικρή περιοχή ο Ζωγράφος με απίθανη επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα και κράτησε το μηδέν.

Διαιτητές: Λάζαρος Ρεντίφης – Κωνσταντίνος Σούζας – Αντώνης Καλλής όλοι του συνδέσμου διαιτητών Ανατολικής Αττικής.

ΑΟΝ.Αρτάκης(Δημήτρης Μαγκαφίνης): Ντουμάνης, Χατζηστάμου(94′ Γερογιάννης), Στασινόπουλος, Τσούπρος, Μπιμπισίδης, Ταυταρίδης, Σαλπιγγίδης, Παπαδάκης(74′ Λάμπρου), Παυλίδης(67′ Μεταξάς), Ιορδανίδης, Σπηλιώτης.

ΓΑΣ Σβορώνος(Σάκης Θεοδοσιάδης): Ζωγράφος, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Χαρτσιάς, Μυστρίδης, Δεμηρτζόγλου(81′ Ξύδους), Κομποθανάσης(81′ Δημηνάς), Κυπαρίσσης(94′ Χατζής), Φυτόπουλος, Λάμπογλου(64′ Κυρτέγιος), Καραγκούνης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ