Για τον 96,5 Fm Χαλκίδα και το Δυνατά & Αθλητικά στο γήπεδο Νίκος Κίλιμπας βρέθηκαν οι: Μανώλης ΒέτταςΚώστας Πουρνής.

Για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής του 2ου ομίλου στο γήπεδο της Νέας Αρτάκης ” Νίκος Κίλιμπας” τέθηκαν αντιμέτωποι ο ΑΟΝ.Αρτάκης και ο Βατανιακός με τους γηπεδούχους του ΑΟΝΑ να κερδίζουν με 1-0 με τον αρχηγό Δημήτρη Στασινόπουλο να βάζει την υπογραφή του με ένα πολύ όμορφο γκολ και οι ερυθροκίτρινοι να συνεχίζουν την προέλαση τους για την κορυφή της βαθμολογίας.

Ήτανε ένα παιχνίδι με τον ΑΟΝ.Αρτάκης να θέλει το τρίποντο της νίκης για να συνεχίσει την προέλαση του προς την κορυφή, απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Βατανιακός που δεν ήρθε για να κλειστεί αλλά να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικούσε ότι καλύτερο από την αναμέτρηση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΑΟΝ.Αρτάκης να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά είναι επιπόλαιος στην τελική πάσα και να δημιουργεί ρήγματα στο πρώτο μέρος από την αριστερή πλευρά επί το πλείστον μιας και ο Βατανιακός όσο αγωνίστηκε ο Δερμίσης από αριστερά ήταν αρκετός διαβασμένος περιορίζοντας τις επιθέσεις από εκεί και όσες φορές πήγε να αναπτυχθεί από την δεξιά πτέρυγα ο ΑΟΝΑ, ενώ δημιούργησε και επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Διαμαντή.

Από το  40′ και έκτοτε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε να φτάσει να προηγηθεί με μια ασύλληπτη καρφωτή κεφαλιά του αρχηγού Στασινόπουλου και εν συνεχεία να χάνει ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τον ΑΟΝ.Αρτάκης έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Σπηλιώτη και Ιορδανίδη να δημιουργούν ρήγματα να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι απέναντι στον Βατανιακό που όσο το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 προσπάθησε να φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να διεκδικήσει κάτι αλλά πότε ο αρχηγός Στασινόπουλος και ο Τσούπρος καθάρισαν τους κινδύνους για την εστία του Διαμαντή.

Και τον ΑΟΝ.Αρτάκης να κερδίζει με μια επαγγελματική νίκη δείχνοντας ότι έχει το μέταλλο και την στόφα του πρωταθλητή για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον μεγάλο στόχο της ανόδου.

Ένα παιχνίδι με υποδειγματικό κοουτσάρισμα από τον προπονητή τον ερυθροκίτρινων Δημήτρη Μαγκαφίνη μιας και η ομάδα του για έναν ακόμα αγώνα έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο ενώ οι αλλαγές του βοήθησαν σημαντικά στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον καβαλιώτη κόουτς να πιστεύει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, και όλοι όσοι είναι να μπουν να αγωνιστούν είναι έτοιμοι ” από καιρό ” για να βοηθήσουν ο ΑΟΝ.Αρτάκης να πετύχει τον μεγάλο στόχο.

Διότι και οι Καρλατήρας, Αποσ. Χατζηστάμου, Ζαχαράκης, Λάμπρου, Βρέττος, νιώθουν έτοιμοι να βοηθήσουν και να μπουν στα βαθιά και να βγουν ακόμα και μπροστά για να πετύχουν όλοι τον μεγάλο στόχο.

Αλλά και τον Σκριβάνο στην επίθεση που παρότι το περασμένο καλοκαίρι ήρθε ως τρίτος φορ μετά και τον τραυματισμό Τσόφλιου να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στο ”9”.

Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τους Ιορδανίδη και Σπηλιώτη που ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης μαζί με τον Στασινόπουλο με τους δύο πρώτους να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Βατανιακού και την κάνουν πολλές φορές σπαράλια με τα απίθανα σόλο που δημιούργησαν και οι δύο.

Ο Βατανιακός του Γιώργου Ποτουρίδη από την άλλη πλευρά έδειξε ότι είναι μία ομάδα που η βαθμολογική θέση τον αδικεί που βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία μιας και πρόκειται για μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και έχοντας αρχές στο παιχνίδι της θα το επιδιώξει ανεξαρτήτου δυναμικής και αντιπάλου ακόμα και σε καλύτερο αντίπαλο όπως είναι ο ΑΟΝ.Αρτάκης.

Και έχοντας εικόνα και για τους 6 μέχρι στιγμής αντιπάλους που τέθηκε αντιμέτωπος ο ΑΟΝ.Αρτάκης ο Βατανιακός είναι η ομάδα που ήρθε μέχρι τώρα να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο επιδιώκοντας και κατοχή μπάλας και να κάνει ευκαιρίες, και όχι το ποδόσφαιρο των άλλων πέντε που ήρθαν κλείστηκαν παίζοντας το λεγόμενο ταμπούρι και αντί ποδόσφαιρο.

 Η φάση του αγώνα:

Στο 86′ Ο Λάμπρου στον άξονα θα κάνει μια εκπληκτική πάσα για τον Σπηλιώτη που θα κάνει απίθανη ενέργεια θα περάσει τον Ντόση θα μπει μέσα στην περιοχή θα πλασάρει αλλά ο Φιρινίδης θα διώξει εντυπωσιακά και θα κρατήσει το 1-0.

Μελανό σημείο:

Οι δύο τραυματισμοί για κάθε ομάδα από τον ΑΟΝ.Αρτάκης όταν ο Μερτύρης αποχώρησε τραυματίας στο 53 λεπτό και για τον Βατανιακό ο τραυματισμός του Δερμίση στο 40 λεπτό.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

40′ 1-0 ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Ντελέκος από δεξιά θα εκτελέσει το κόρνερ και ο Στασινόπουλος από το σημείο του πέναλτι και προς το δεύτερο δοκάρι θα κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα και μια ασύλληπτη καρφωτή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και θα ανοίξει το σκορ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 

3′ Πάσα του Παπαδάκη στον χώρο για τον Μερτύρη που θα μπει μέσα στην περιοχή αλλά θα ανοίξει το κοντρόλ και τον Φιρινίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

6′ Απευθείας κόρνερ του Ντελέκου από τα δεξιά η μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

12′ Εξαιρετική ενέργεια από τον Σπηλιώτη που αριστερά θα μπει μέσα στην περιοχή θα γυρίσει και την μπάλα αλλά ο Κανταρτζής θα κόψει σωτηρία την μπάλα προτού περάσει στον αμαρκάριστο Ιορδανίδη.

13′ Σουτ του Παπαδάκη έξω από την περιοχή η μπάλα άουτ.

20′ Πολύ ωραία συνεργασία του Κυπαρίσση με τον Μαργαρίτη το σουτ που θα κάνει μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Διαμαντή.

22′ Ο Ιορδανίδης έξω από την περιοχή θα βρει στον άξονα τον Παπαδάκη που θα κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

26′ Ο Ντόσης θα αποφύγει τον Γερογιάννη θα μπει μέσα στην περιοχή θα κάνει και το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Τσούπρο και να καταλήγει κόρνερ.

39′ Ο Ντέλεκος από δεξιά θα εκτελέσει το κόρνερ οι αμυνόμενοι θα διώξουν όπως – όπως το σουτ του Παπαδάκη θα κοντράρει και θα φύγει κόρνερ.

42′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντελέκου δεξιά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Φιρινίδης με γροθιές απομάκρυνε.

44′ Φάση διαρκείας στα καρέ του Βατανιακού ο Παπαδάκης θα γυρίσει την μπάλα στον Ντελέκο που θα μπει μέσα στην περιοχή θα γυρίσει την μπάλα αλλά τον Λιόλιο σωτήρια προτού σουτάρει ο Ιορδανίδης, στην επαναφορά σουτ από τον Παπαδάκη η μπάλα θα φύγει άουτ.

45′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Παπαδάκη ο Φιρινίδης θα μπλοκάρει την μπάλα.

55′ Ο Σπηλιώτης θα κάνει την πάσα για τον Σκριβάνο το σουτ που θα κάνει από το ύψος της περιοχής η μπάλα θα κοντράρει.

59′ Ο Σπηλιώτης από δεξιά θα κάνει ωραία ενέργεια θα πασάρει στον Σκριβάνο που θα κάνει το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενους.

69‘ Σουτ του Σπηλιώτη από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ.

73′ Ο Τσενεκλής από δεξιά την σέντρα ο Τσούπρος θα διώξει προσωρινά, το σουτ από τον Μαυρίδη από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ.

74′ Ο Δημ. Χατζηστάμου θα βρει πολύ ωραία τον Σπηλιώτη που θα μπει μέσα στην περιοχή θα γυρίσει και την μπάλα αλλά τον Χρ. Ανανιάδη να διώχνει σωτήρια.

75′ Ο Σπηλιώτης θα κάνει την πάσα για τον Παπαδάκη που θα μπει μέσα στην περιοχή θα βρεθεί και στο έδαφος αλλά τον διαιτητή Τριγιάζη να είναι κοντά στην φάση έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

86′ Ο Λάμπρου στον άξονα θα κάνει μια εκπληκτική πάσα για τον Σπηλιώτη που θα κάνει απίθανη ενέργεια θα περάσει τον Ντόση θα μπει μέσα στην περιοχή θα πλασάρει αλλά ο Φιρινίδης θα διώξει εντυπωσιακά και θα κρατήσει το 1-0.

87′ Ο Σπηλιώτης έξω από την περιοχή θα σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και τον Ιορδανίδη να κάνει νέο σουτ μέσα από την περιοχή με τον Φιρινίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

89′ Σουτ του Ιορδανίδη έξω από την περιοχή η μπάλα θα περάσει άουτ.

92′ Ο Σπηλιώτης από δεξιά θα κάνει απίθανη ενέργεια θα περάσει τον Ντόση  θα μπει μέσα στην περιοχή με τον Κανταρτζή να κάνει σωτήριο κόψιμο σε κόρνερ.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι: Τάσος ΤριγιάζηςΧρήστος ΓκούβαςΠαρασκευή Παντελίδου όλοι του συνδέσμου διαιτητών Ανατολικής Αττικής, ενώ παρατηρητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Νίκας πρόεδρος της ΕΠΣ.Βοιωτίας.

ΑΟΝ.Αρτάκης(Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Δημ. Χατζηστάμου(75′ Βρέττος), Μερτύρης(53′ λ.τρ Καρλατήρας), Τσούπρος, Στασινόπουλος, Γερογιάννης, Παπαδάκης(75′ Αποσ. Χατζηστάμου), Ντελέκος(75′ Ζαχαράκης), Σκριβάνος(60′ Λάμπρου), Ιορδανίδης, Σπηλιώτης.

Βατανιακός(Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Σαμανίδης(64′ Τσενεκλής), Δερμίσης(40′ λ.τρ Χρ. Ανανιάδης), Κανταρτζής, Λιόλιος, Δαλαμήτρας, Μαργαρίτης(79′ Μιχαηλίδης), Μαυρίδης, Κυπαρίσσης, Δημ. Ανανιάδης(79′ Τόσκας), Ντόσης.

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ