Η τρίτη κατά σειρά γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε, στο δημαρχιακό μέγαρο Αυλίδας, την Δευτέρα 3/7, σε θετικό κλίμα και οι φίλαθλοι του συλλόγου μπορούν πλέον να αισιοδοξούν πως η ομάδα βαδίζει σε λύση του διοικητικού αδιεξόδου, που είχε προκύψει απ΄ τις δύο προηγούμενες προσπάθειες για γενική συνέλευση. Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Γιαλός, που βρήκε την ευκαιρία να κάνει έναν συνολικό απολογισμό για την περίοδο 2016-17. Τόνισε πως είναι ΄΄κουρασμένος σωματικά, ψυχικά και οικονομικά΄΄, γι΄ αυτό και δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει απ΄ την θέση του προέδρου, όμως είπε πως θέλει να βοηθήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο και να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, χωρίς όμως να είναι εκείνος όμως που θα επιμεριστεί το μεγαλύτερο διοικητικό βάρος, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Εξέφρασε την απογοήτευση του γιατί παρότι η ομάδα είχε καλύτερη παρουσία στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο έφτασε στα ημιτελικά (για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου), η προσέλευση ήταν μικρότερη και τα έσοδα απ΄ τα εισιτήρια λιγότερα,  σε σχέση με τις περιόδους που προηγήθηκαν.

Ακόμη αναφέρθηκε σε ποδοσφαιριστές που δεν πρόσφεραν τ΄ αναμενόμενα, δεν είχαν συνέπη παρουσία στις προπονήσεις και επιπλέον παρουσίασαν απρεπή και απείθαρχη συμπεριφορά σε εκδηλώσεις της ομάδας. Συνολικά αναγνώρισε την προσφορά του προπονητή Τάσου Ταυταρίδη, όπως και σύσσωμη η γενική συνέλευση. Καθολικά σχεδόν οι παρόντες πρότειναν-πρόκριναν την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία και την νέα περίοδο. Σ΄ ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, έκανε γνωστό πως ο προϋπολογισμός της ομάδας ήταν λίγο μικρότερος απ΄ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί, αρκετά χρήματα δόθηκαν για αποθεραπείες ποδοσφαιριστών της ομάδας και ύπαρχουν ακόμη κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις, που όπως τόνισε ο κ. Γιαλός αν τελικά χρειαστεί θα τις καλύψει ο ίδιος με προσωπικούς του πόρους. Ο ταμίας της ομάδας Μίλτος Δαριβύρης δεν ήταν παρών στην γενική συνέλευση αφού ένα μήνα μετά το τέλος του πρωταθλήματος αποχώρησε απ΄ την ομάδα, ένώ άλλα άτομα απ΄ το διοικητικό σύμβουλιο ουσιαστικά απομακρύνθηκαν απ΄ τον Γενάρη και μετά, κάτι που επιβάρυνε τον κ. Γιαλό αλλά και όσα άτομα απ΄ το ΔΣ συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στην ομάδα.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, με τοποθετήσεις απ΄ το σύνολο των παρόντων, που έδειξαν έμπρακτα την διάθεση τους να φροντίσουν ώστε η επόμενη μέρα του ΑΟ Αυλίδας να είναι φωτεινή και η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να αγωνιστεί κανονικά για τέταρτη συνεχή χρονια στην Α΄ ΕΠΣΕ. Το συμπέρασμα που βγήκε και ειπώθηκε απ΄ τα χείλη αρκετών, είναι ότι το διοικητικό μέλλον βρίσκεται στην συλλογικότητα, στην Ελλάδα της οικονομικής στενότητας. Δεν ήταν μεγάλη η προσέλευση, αλλά όπως επίσης ειπώθηκε ΄΄την ιστορία την γράφουν οι παρέες΄΄ και μάλλον όχι τα…μεγάλα πλήθη. Ορίστηκε νέα γενική συνέλευση για την Παρασκευή 7 Ιούλη, που προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και να πραγματοποιηθεί και πάλι στο δημαρχιακό μέγαρο Αυλίδας. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σ΄ αυτήν την γενική συνέλευση ο ΑΟ Αυλίδας θ΄ αποκτήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα καθοδηγήσει την ομάδα την περίοδο 2017-18.