Οι επιπτώσεις από τα προβλήματα που συσσώρευσε η πανδημία, είναι για όλες τις ομάδες και κύρια στον οικονομικό τομέα, κάτι ″εκ των ουκ άνευ″!

Σ’ αυτή την λογική λοιπόν και η ομάδα του ΑΟ Αυλωναρίου (η ″μακροβιότερη″ σε συνεχή παρουσία -15 χρόνια- στην Α’ ΕΠΣΕ), προχωράει σε αναγκαίες μειώσεις όσον αφορά τα έξοδα (εκτός των ″παγίων″, έξοδα διαιτησίας, μετακινήσεις, υλικό κλπ).

Γιάννης Μπασούκος-Δημήτρης Μπούρικας

Στα πλαίσια της μείωσης, λοιπόν του μπάτζετ, ήταν και αυτό που οδήγησε στο ″συναινετικό διαζύγιο″, με το χωρίς αμφιβολία πετυχημένο προπονητικό δίδυμο των Γιάννη Μπασούκου και Δημήτρη Μπούρικα! Είναι γεγονός ότι με το ″δίδυμο″ αυτό όταν για πρώτη φορά ανέλαβε τον ΑΟ Αυλωναρίου, το 2016-17, η ομάδα βρισκόταν σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση, κατάφερε να την ″αναστήσει″ και κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει την παραμονή της στην Α’ ΕΠΣΕ! Την αμέσως, επόμενη αγωνιστική περίοδο (2017-18), με 3-4 σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις και μεθοδική δουλειά, ο ΑΟ Αυλωναρίου, ″εκτοξεύεται″ στην 4η θέση της βαθμολογίας, για πρώτη φορά στην σύγχρονη παρουσία του στην Α’ ΕΠΣΕ, αποσπώντας τα εύσημα από όλους τους αντιπάλους, για το κξαλό ποδόσφαιρο που έπαιζε…
Η συνεργασία των δύο πλευρών διεκόπη, για να έρθει η περασμένη αγωνιστική περίοδος , όταν στα τέλη του Οκτωβρίου και με πολύ άσχημη παρουσία του ΑΟ Αυλωναρίου στο πρωτάθλημα, παραιτήθηκε ο Βαγγ. Ντόβολης και η διοίκηση Περ. Κούκη πήγε στην δοκιμασμένη λύση, Μπασούκος-Μπούρικας! Μέσα από πολλές αντιξοότητες (τραυματισμοί, απουσίες & αποχωρήσεις παικτών κλπ), οι δύο τεχνικοί, στην διακοπή του πρωταθλήματος είχαν πετύχει πολλά και η ομάδα απομακρυνόταν από τον όποιο κίνδυνο αγώνα με τον αγώνα… Τελικά η επικύρωση της βαθμολογίας, με τα δεδομένα της διακοπής, έφερε τον ΑΟ Αυλωναρίου, να τερματίζει στην 12η θέση της βαθμολογίας, με 25 βαθμούς (ισόβαθμος του Απόλλωνα Ερέτριας, όμως με αβαντάζ στα μεταξύ τους παιχνίδια -νίκη 4-1 & ισοπαλία 1-1) αλλά και +7 βαθμούς, από τον 14ο της βαθμολογίας που υποβιβαζόταν!

Η προσπάθεια λοιπόν για μείωση τωψν εξόδων, οδήγησε την διοίκηση στην λύση της συνεργασίας, των δύο πλευρών!

Ο κόουτς-Γιάννης Μπασούκος, ευχαρίστησε την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές, του ΑΟ Αυλωναρίου, για όλα και όπως μας δήλωσε, δεν είχε κανένα πρόβλημα ή πρόβλημα, από κανέναν, όλοι ήταν άψογοι στην συνεργασία μας και η στήριξη του κόσμου εντυπωσιακή! Ευχήθηκε καλή συνέχεια στην ομάδα και τόνισε ότι στο Αυλωνάρι υπέρχει η δυνατότητα και οι προϋποθέσεις να στηριχτεί στα δικά του παιδιά και τα ταλέντα της περιοχής και να κάνει και πάλι πολύ καλή πορεία στην Α’ ΕΠΣΕ!

Από την πλευρά της η διοίκηση Περικλή Κούκη, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για το έργο που προσέφεραν Γιαν. Μπασούκος & Δημ. Μπούρικας, τους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους και τους ευχήθηκε, υγεία και καλή συνέχεια στην προπονητική τους πορεία!

Γιώργος Τζόκας

Επειδή όμως το θέμα του προπονητή είναι σοβαρό, η διοίκηση Περ. Κούκη, προχώρησε στο να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε! Έτσι προχώρησε και συμφώνησε, σε μια δοκιμασμένη, από παλαιότερα, πετυχημένη λύση, που ακούει στο όνομα Γιώργος Τζόκας!
Ο Νεοχωρίτης καθηγητής ΦΑ και προπονητής, είναι πλέον ο νέος τεχνικός των ″κιτρινόμαυρων″ του ΑΟ Αυλωναρίου! Ο Γιώργος Τζόκας, ήταν στο τιμόνι της ομάδας και πάλι τις αγωνιστικές περιόδους 2011-12 & 2012-13!