Το Αυλωναρι μετα από 17 χρονιά συνεχούς παρουσίας στην Α’ Επσε είπε αντίο από την μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου με το πλήρωμα του χρόνου να έχει φτάσει για τους νοτίους της Εύβοιας και να γνωρίζουν τον υποβιβασμό από τα σαλόνια της Α’ τοπικής στην Β’ Επσε.

Το Αυλωναρι μέσα σε έναν χρόνο βίωσε το απόλυτο κοντράστ καθώς πέρυσι σώθηκε την τελευταία αγωνιστική και την τελευταία στιγμή με ένα φάουλ του αειθαλή Παναγιώτη Ηλία στο τελευταίο δευτερόλεπτο στον αγώνα με την Δροσιά , και περίμενε τα μπαράζ ανόδου της Χαλκίδα για να σώσει την χρονιά και να καταφέρνει.

Φέτος η χρονιά εξελίχθηκε με το άκρως αντίστροφο τρόπο καθώς η χρονιά δεν ήταν όπως την περίμεναν, και έφτασε να παίζει όλη την χρονιά σε ένα παιχνίδι τελικό την παραμονή στην κατηγορία την προτελευταία αγωνιστική με την Ερέτρια.

Σε εκείνο το παιχνίδι ηττήθηκε και ουσιαστικά αποχαιρέτησε την μεγάλη κατηγορία μία αγωνιστική πριν το φινάλε, αφού την τελευταία αγωνιστική ήλπιζε σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να μείνει στην κατηγορία, σε ένα παιχνίδι που πέταξε ένα ημίχρονο με αποτέλεσμα να στοιχίσει.

Την νέα χρονιά που έρχεται που θα βρει το Αυλωναρι στην Β’ Επσε είναι μία χρονιά ανασυγκρότησης για τους νοτίους οι οποίοι πρέπει να φτιάξουν μία ομάδα με παρόν και μέλλον, καθότι πρέπει να κρατήσουν ένα έμπειρο κορμό για να διεκδικήσουν την επάνοδο στην Α’ τοπική και πάλι.

Αλλά να δημιουργήσουν και ένα σύνολο με βάσεις και νέα παιδιά που αποτελέσουν την βάση του Αυλωναριου για τα επόμενα χρόνια ώστε να υπάρχει ο λεγόμενος « ντόπιος κορμός» ποδοσφαιριστών που θα στηριχτεί η ομάδα.

Η ομάδα του Αυλωναριου πλήρωσε στην αρχή της χρονιάς τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Μπασούκου που τον άφησε αρκετούς μήνες εκτός δράσης με αποτέλεσμα αυτό να στοιχήσει στην ομάδα.

Έχοντας έξω τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας το Αυλωναρι έχασε πολλά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, και ειδικά στην αρχή ώστε να κάνει μία καλή εκκίνηση και καλή συγκομιδή βαθμών για να αρχίσει να ξεμπλέξει από τις χαμηλές θέσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να το κρατάει καθηλωμένο στις τελευταίες θέσεις του πίνακα και να γεμίζει με πίεση και άγχος την ομάδα στην προσπάθεια υλοποίηση του στόχου.

Το καλύτερο κομμάτι της σεζόν για το Αυλωναρι ήτανε, το χρονικό διάστημα αρχές Ιανουαρίου έως αρχές Φεβρουαρίου, και το φινάλε της σεζόν από τις 26 Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου και το τέλος πρωταθλήματος αφού σε αυτό το χρονικό σημείο μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο μέσα στην σεζόν.

Αλλά τα κενά διαστήματα και οι απουσίες που είχε μέσα στην σεζόν έπαιξαν ρόλο ώστε το Αυλωναρι να αποχαιρετήσει την μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν:

Ο Δημήτρης Μπασούκος με 8 γκολ και τον ακολούθησε ο Γιάννης Γλυκός με 6 γκολ.

Το Αυλωναρι ολοκλήρωσε την σεζόν στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς και συνολικά με απολογισμό 6 νικών – 9 Ισοπαλίες – 15 ήττες και συνολικά γκολ 33-57

Επιμέλεια παρουσίαση: Μανώλης Βέττας, Κώστας Πουρνής