Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/9 το τουρνουά του ΑΟ Νέας Αρτάκης, που ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο Μανώλη Πεταλά, στο οποίο έγιναν τα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα και των εγκαταστάσεων του σταδίου της Αρτάκης. Στόχος των διοργανωτών είναι το τουρνουά να διεξάγεται κάθε χρόνο ώστε να δίνεται η ευκαιρία να τιμώνται αείμνηστοι φίλοι, παίχτες, προπονητές και παράγοντες που είχαν μεγάλη αξία και συμμετοχή στον ΑΟΝΑ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό απ΄ τον πατέρα Σεραφείμ και ακολούθησαν βραβεύσεις. Βραβεύτηκαν για την συμβολή-προσφορά τους στην πραγματοποίηση του έργου του νέου χλοοτάπητα, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας Φάνης Σπανός (από τον πρόεδρο του ΑΟΝΑ Γιάννη Βαγιάννη) και o δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης (από τον επίτιμο αντιπρόεδρο του ΑΟΝΑ -και πατέρα του τωρινού προέδρου- Παναγιώτη Βαγιάννη). Ακόμη εκ μέρους της οικογένειας Πεταλά τιμητική πλακέτα (από τον αντιπρόεδρο του ΑΟΝΑ Νίκο Μαντζάνα), στην μνήμη του Μανώλη Πεταλά, απονεμήθηκε στην -ανηψιά του εκλιπόντος- Κατερίνα Κουτσούμπη.

Ο Μανώλης Πεταλάς γεννήθηκε στη Νέα Αρτάκη στις 6 Μαρτίου του 1950, από πρόσφυγες γονείς, και ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέρφια που είχε. Το 1966 και σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στην, «νεόδμητη» τότε, ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Αρτάκης.Τον Ιανουάριο του 1970 κατατάχθηκε στο πεζικό όπου και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αγωνιζόταν -αλλά και μετά το τέλος αυτής για πολλά χρόνια ακόμη- στον ΑΟΝΑ, αλλά και στην ομάδα του Βατώντα, στην οποία ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 42 ετών. Φανατικός λάτρης του τόπου του, δεν έφυγε ποτέ του από την γενέτειρα και τον τόπο που αγάπησε. Απέκτησε ένα γιο. Ασκούσε το επάγγελμα του σιδηρουργού και την τελευταία εικοσαετία της ζωής του ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το τραγούδι που επίσης αγαπούσε ιδιαίτερα. «Έφυγε» απ΄ την ζωή στις 5 Οκτώβρη του 2012, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, «βυθίζοντας» σε θλίψη την οικογένεια του αλλά και την τοπική κοινωνία της Αρτάκης, που τον είχε αγαπήσει για την απλότητα και την ντομπροσύνη του.

Στο τουρνουά συμμετείχαν, πέρα απ΄ την διοργανώτρια ομάδα της Αρτάκης, ο ΑΟ Χαλκίς και ο Απόλλων Ερέτριας. Οι «νεραντζούρι» αναδείχτηκαν πρώτοι συγκεντρώνοντας τέσσερις βαθμούς, στα -μεταξύ των τριών ομάδων- 40λεπτα παιχνίδια της εκδήλωσης. Στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά ο ΑΟ Χαλκίς νίκησε τον ΑΟ Νέας Αρτάκης με 1-0, χάρις σε τέρμα του Ντάμπου στο δεύτερο λεπτό. Στο επόμενο ματς, μεταξύ ΑΟ Χαλκίς και Απόλλωνα Χαλκίδας, είχαμε «λευκή» ισοπαλία, ενώ το αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τον αγώνα ΑΟ Νέας Αρτάκης-Απόλλων Ερέτριας, στον οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0, χάρις σε γκολ του Καραντάκη στο ένατο λεπτό. Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με απονομή κυπέλλων στις τρεις ομάδες. Τον ΑΟ Χαλκίς βράβευσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ (και δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων) Γιώργος Ψαθάς, τον ΑΟ Νέας Αρτάκης ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας και τον Απόλλωνα Ερέτριας ο γενικός αρχηγός του ΑΟΝΑ Χάρης Αλεξανδρής. Διαιτητής στα παιχνίδια ήταν ο Μάριος Πόγκας, με βοηθούς τον Δαυίδ Πριόνα και την Χριστίνα Κούκουρα.

ΑΟ Νέας Αρτάκης-ΑΟ Χαλκίς 0-1 (2΄ Ντάμπος)

ΑΟ Νέας Αρτάκης (Ζέρβας): Αγριόδημος, Κολιόπουλος, Μπαλαμπάνης, Γεωργίου, Μπελίτσος, Μαστροκώστας, Λούκας, Τουρκοχωρίτης, Καραντάκης, Τσομπάνης, Νικολάου.

ΑΟ Χαλκίς (Τσακαλίδης): Σταυριανός, Χολέβας, Νυφαδόπουλος, Μπουζούρας, Σχίζας, Βέργος, Ντάμπος, Ντελέκος, Παλαιολόγος, Άντεμ, Βλάχος.

ΑΟ Χαλκίς-Απόλλων Ερέτριας 0-0

ΑΟ Χαλκίς (Τσακαλίδης): Ανδρούτσος, Χολέβας, Νυφαδόπουλος, Μπουζούρας, Σχίζας, Βέργος, Ντάμπος, Ντελέκος, Παλαιολόγος, Άντεμ, Βλάχος.

Απόλλων Ερέτριας (Δ. Βαλκάνος): Ναβροζίδης, Παρασκευάς, Ρούσσος, Τσικρικάς, Σμπιλίρης, Καλοχωρίδης, Μιχαηλίδης, Αμαραντίδης, Αλ. Βαλκάνος, Κοκκάλας, Τόρα.

ΑΟ Νέας Αρτάκης-Απόλλων Ερέτριας 1-0 (9΄ Καραντάκης)

ΑΟ Νέας Αρτάκης (Ζέρβας): Αγριόδημος, Γκέκας, Νάτσης, Τσούτης, Μπελίτσος, Ζαχαρόπουλος, Κούκα, Κονόμι, Καραντάκης, Λούρος, Λειβαδίτης.

Απόλλων Ερέτριας (Βαλκάνος): Μπασινάς, Θ. Κικίδης, Τσίγκας, Χριστοδουλόπουλος, Κωνσταντινίδης, Ρόελ, Ντουλαβέρης, Μπεν, Ντιαγέ, Σμυρναίος, Τρεγκάι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΟ Χαλκίς 4 1-0, ΑΟ Νέας Αρτάκης 3 1-1, Απόλλων Ερέτριας 1 0-1.