Την περασμένη Δευτέρα 16 Ιουλίου ξεκίνησε προετοιμασία ο ΑΟ Υπάτου για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά, που θα βρει τους πρωταθλητές Βοιωτίας στην Γ΄ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Με τις μέχρι τώρα κινήσεις του, το Ύπατο δείχνει ότι έχει διάθεση να παρουσιάσει ιδιαίτερα ανταγωνιστική εικόνα, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον των φιλάθλων της ευρύτερης ποδοσφαιρικής περιοχής γύρω απ΄ τα στενά του Ευρίπου, αγωνιζόμενη μάλιστα σ΄ ένα σχετικά σύγχρονο γήπεδο, όπως είναι το δημοτικό στάδιο Σχηματαρίου, το οποίο θα είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων στο ξεκίνημα της σεζόν. Υπό τις οδηγίες λοιπόν του προπονητή Κώστα Παρθενίου, πραγματοποιείται το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο δημοτικό στάδιο Θήβας. Το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στην περιοχή 3-5 πηγάδια της Νάουσας από τις 30 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου και το τελικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο Σχηματαρίου.

Αξίζει ν΄ αναφέρουμε πως ο βασικός «κορμός» της ομάδας που οδήγησε την ομάδα στην Γ΄ Εθνική παρέμεινε και μέχρι τώρα έχει πλαισιωθεί με αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές που ανανέωσαν είναι οι αμυντικοί Πάρης Δούμουρας, Νίκος Ευθυμίου, Ρόνι Καράι, Γιώργος Οικονομόπουλος, Στάθης Παπαχαραλάμπους, οι μέσοι Γιάννης Γκαράνης, Κώστας Δέδες, Δημήτρης Καραμέρης, Αχιλλέας Κατσογιάννης, Τριαντάφυλλος Μίχος Γιώργος Πέππας και οι επιθετικοί Μάριος Βάθης, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος Κώστας Σπανός και Κάρλος Εντουάρντο Μπομπανά ΄΄Κάντου΄΄.

Μέχρι τώρα έχουν αποκτηθεί οι Νίκος Αργυρίου (24 ετών, επιθετικός), Αλέξανδρος Βελέτης (27 ετών, μεσοαμυντικός), Λεωνίδας Κωστούλας (26 ετών, επιθετικός), Νίκος Μπαμπανιώτης (29 ετών, τερματοφύλακας), Σπύρος Λάμπρου (28 ετών, αμυντικός), Παναγιώτης Ταυταρίδης (24 ετών, μεσοαμυντικός), Γιάννης Αποστόλου (20 ετών, επιθετικός) και Νίκος Σπηλιώτης (20 ετών, μεσοεπιθετικός).

Στις 13 Αυγούστου θα δώσει εκτός έδρας το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με αντίπαλο τον ΑΟ Σελλάνων, ενώ τα επόμενα προγραμματισμένα φιλικά είναι με τους εξής αντιπάλους: Ατρόμητο Πειραιά (19.8-Σχηματάρι), Εθνικό Πειραιά (22.8-Σχηματάρι), Αιγάλεω (26.8-Σχηματάρι), Πανελευσινιακό (29.8-εκτός έδρας), Ολυμπιακός Βόλου (η ακριβής ημερομηνία και η έδρα θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες). Αξίζει επίσης ν΄ αναφερθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα εισιτήρια διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου.