Για μια ακόμα φορά ο πολύπαθος, τις τελευταίες 10ετίες, ΑΟ Χαλκίς, βρίσκεται ″μετέωρος″ και στην κυριολεξία στην άκρη του γκρεμού!
Ένα μήνα περίπου πριν χαρές, πανηγύρια και διθύραμβοι, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Εύβοια και κύρια με την πολυπόθητη άνοδο, μέσω των μπαράζ, στην Γ’ Εθνική!
Μετά από αυτά ήταν περιρρέουσα η κατάσταση και διάχυτη η ανησυχία, για το ″τι μέλει γενέσθαι″ στην ομάδα της Χαλκίδας! Οι κακές προβλέψεις ήρθαν δυστυχώς και επιβεβαιώθηκαν, όταν στην πρώτη εκλογοαπολογιστική ΓΣ, ο μεγάλος χορηγός της ομάδας την χρονιά που πέρασε, ο Γιώργος Καραμάνος, δεν έδειξε διατεθειμένος να συνεχίσει, εκφράζοντας το παράπονό του, για το ότι από πλευράς αρμοδίων της πόλης, υπήρχε πλήρης αδιαφορία…
Η ΓΣ διακόπηκε και συνεχίστηκε μια εβδομάδα αργότερα, όμως πάλι δεν έγινε κάτι για να προχωρήσει η ομάδα!
Αυτή η πόλη και οι ″κρατούντες″ της συνεχίζουν την προκλητική αδιαφορία τους!
Οι όποιες φιλότιμες προθέσεις και προσπάθειες του Βασίλη Καρλατήρα και κάποιων ακόμα, δεν αρκούν για να φτάσει ο ΑΟ Χαλκίς, εκεί που του αξίζει και του πρέπει!
Εδώ βέβαια μπαίνουν και οι τεράστιες ευθύνες κάποιων, που πίσω από τα παρασκήνια, ήθελαν να κινούν τα νήματα και να ″…κάνουν κουμάντο″, στον ΑΟΧ με ξένα όμως κόλλυβα!
Η σημερινή -προσωρινή πλέον- διοίκηση, μπορεί να διεκπεραιώσει με τον καλύτερο τρόπο τα τυπικά και αναγκαία, όχι όμως να στηρίξει οικονομικά την ομάδα!
Στην 2η ΓΣ δεν είχαμε κάποια εξέλιξη, παρά μόνο η εξουσιοδότηση του ΔΣ να ″τρέξει″, τα τυπικά θέματα, της ομάδας (τροποποίηση καταστατικού-εναρμόνιση, δηλώσεις συμμετοχής σε πρωτάθλημα -Γ’ Εθνική- και Κύπελλο κλπ), για το επόμενο 2μηνο, με την ελπίδα να βρεθεί κάποια αξιόπιστη λύση!
Και όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είναι μακριά το ″εφιαλτικό σενάριο″, να δηλώσει η ομάδα συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, μόνο και μόνο για να μην υποβιβαστεί 2 κατηγορίες και φυσικά να μην κατέβει να παίξει!
Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε ένα ακόμα σπάνιο ″ρεκόρ″ για το ποδόσφαιρο της Εύβοιας, θα είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, από την σύσταση των Εθνικών Κατηγοριών (με οποιαδήποτε μορφή Α’-Β’-Γ’-Δ’ ή Εθνική Ερασιτεχνική) που δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Εύβοιας!

Παρών στην ΓΣ ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας, ο οποίος ο οποίος χαρακτήρισε την εξέλιξη “θλιβερή” και έκανε έκκληση να βοηθηθεί η ομάδα για να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στη Γ’ Εθνική!

…και βέβαια μην ξεχνάμε από τις ΓΣ ″έλαμψαν με την απουσία τους″, οι …τοπικοί άρχοντες!