Τίμος Καβακάς (ΑΟ Χαλκίς): «Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για εμάς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες γιατί έγινε ένα παιχνίδι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ορίστηκε στις 4 το μεσημέρι, κάτι που δεν είναι ότι το καλύτερο και για τις δυο ομάδες, για να μπορέσουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Παρ΄ όλα αυτά νομίζω ότι έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος απ΄ την προσπάθεια. Φυσικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι απ΄ τ΄ αποτέλεσμα. Δεν το κρύβουμε ότι θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Υπήρξε μια ομάδα στην Χαλκίδα που έβγαινε για δύο χρόνια δεύτερη στον όμιλο της, μια εξαιρετική ομάδα που είχε πρωταγωνιστικούς στόχους και φέτος το πρότζεκτ έχει αλλάξει. Η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά και η προετοιμασία ξεκίνησε αργά. Αυτό το παιχνίδι που δώσαμε είναι το δεύτερο, ενώ το πρώτο ήταν ουσιαστικά ένα φιλικό παιχνίδι μιας ώρας.

Παίξαμε με παιδιά που ήρθαν πριν από δύο μέρες και χρησιμοποιήθηκαν άμεσα. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας είχαμε διάφορα εσωτερικά προβλήματα που λύθηκαν επιτέλους.
Το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να οργανώσουμε όλη την ομάδα έτσι όπως θέλω εγώ και έτσι όπως επιτάσσει το όνομα και η πόλη. Δυστυχώς, παρότι από πλευράς βαθμολογικής θέσης η ομάδα πήγε καλά τα 2 τελευταία χρόνια, οργανωτικά υστερεί και πάσχει σ΄ όλα τα επίπεδα. Εμείς θα πρέπει να οργανωθούμε και να χτίσουμε μια γερή και υγιή ομάδα η οποία ναι μεν θα πρωταγωνιστήσει, σκοπό όμως δεν έχει το πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να κινηθούμε σε άλλα επίπεδα και με άλλα μπάτζετ.

Εμείς έχουμε μια νεανική ομάδα την δεδομένη στιγμή που προσπαθούμε να βρούμε 3-4 ακόμη έμπειρα παιδιά για να βοηθήσουν τα νεώτερα παιδιά που όντως έχουν ταλέντο.
Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει ορθολογικά ποδόσφαιρο. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και δεν το κρύβουμε. Όταν έχεις να κάνεις με νέα παιδιά υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Προσπαθείς να σταθεροποιήσεις την απόδοση. Τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα έχουν σταματήσει ουσιαστικά απ΄ τον Απρίλιο, χωρίς να έχουν κάνει απολύτως τίποτα και σχεδόν το 80% των ποδοσφαιριστών είναι έτσι. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει δυσκολία για  να φέρουμε αυτά τα παιδιά σε ικανοποιητικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά το θετικό για μας είναι ότι πολλά απ΄ αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση μας,
οι ποδοσφαιριστές μας προσπαθούν να τα εφαρμόσουν.

Η έλλειψη ποιότητας, η κόπωση η οποία ήρθε πρόωρα και είναι λογικό γιατί εμείς δεν έχουμε κάνει φιλικά, η έλλειψη ποδοσφαιριστών σε συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες χρειαζόμαστε απαραίτητα για να τραβήξουν με την εμπειρία τους, τους υπολοίπους, είναι εμφανείς. Δεν κρυβόμαστε. Αλλά αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον. Θα πρέπει να μάθουν να κερδίζουν, να έχουν αγωνιστικό ρόλο.Περιμένω να ενισχυθούμε. Έχουν γίνει βήματα σημαντικά, αυτήν την εβδομάδα. Θέλουμε να λειτουργήσουμε επαγγελματικά και ας είμαστε σε ερασιτεχνική κατηγορία. Νομίζω ότι έτσι θα χτίσουμε μια ομάδα που θα βγάζει υγεία και θα μπορεί να προσελκύει ποδοσφαιριστές πολύ πιο εύκολα, απ΄ ότι την δεδομένη στιγμή. Αυτός νομίζω θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Να αναβαθμίσουμε την ομάδα και έτσι να αναβαθμίσουμε και την πόλη μας».

Για τον Ανέστη: «Ο Ανέστης είχε συμφωνήσει και κατέβηκε κανονικά με την ομάδα. Πριν το φιλικό παιχνίδι με το Αυλωνάρι, δέχτηκα ένα μήνυμα -ουτέ καν τηλέφωνο- στο οποίο έλεγε ότι επιθυμεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να μην ξαναγυρίσει στην ομάδα. Γιατί ΄΄ένιωσε΄΄ ότι τον κοροϊδεύουμε. Χωρίς όμως αυτό να είναι αληθινό. Αργότερα ζήτησε να γυρίσει πίσω, αλλά για μένα ο τρόπος που χειρίστηκε το όλο θέμα και η συμφωνία που είχε κάνει με συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν μου άρεσε καθόλου και γι΄ αυτό δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιστρέψει στην ομάδα, μ΄ εμένα προπονητή. Αυτό το έχω κάνει γνωστό και στην διοίκηση. Έχω τα μηνύματα που μου έχει στείλει, που προσβάλλουν εμένα και την ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους που διοικούν. Την αγάπη στην ομάδα την δείχνεις εμπράκτως. Θα ΄ναι πιο τίμιο, γιατί εγώ έτσι έχω μάθει στην ζωή μου, όταν δεν μου αρέσει κάτι σταματάω και δεν παίζω. Για ΄μένα έχει κλείσει το θέμα Ανέστη, είναι καθαρά θέμα της διοίκησης να βρει λύση και να αποδεσμευτεί απ΄ την ομάδα».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Ευελπιστούμε με την έναρξη του πρωταθλήματος να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα: «Όχι δεν υπάρχουν τα προβλήματα που υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες. Έχουμε μαζευτεί. Τρεις-τέσσερις μέρες είμαστε μια ομάδα με ένα αριθμό ατόμων που μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Μέχρι τώρα -δεν το κρύβουμε- ήμασταν 11 άτομα, τέσσερις τερματοφύλακες. Οι διεργασίες έχουν γίνει πολύ πιο πριν, αλλά υπήρχαν δυσκολίες ώστε να έχουμε ποδοσφαιριστές στην ομάδα, είτε γιατί εμείς τους απορρίψαμε, είτε γιατί αυτοί απέρριψαν εμάς. Από δω και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε».

Για το θέμα της κατάρτισης των ομίλων: «Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει. Νομίζω ότι όλοι οι όμιλοι φέτος θα είναι πιο δύσκολοι, απ΄ ότι έχω πληροφορηθεί. Οπότε θα πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή ενίσχυση για να έχουμε το κεφάλι μας  ήσυχο απ΄ όλες τις πλευρές. Η Γ΄ Εθνική είναι μια κατηγορία που έχει πολλές ιδιαιτερότητες».

Για τους φιλάθλους: «Θα πρέπει επιτέλους ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτήν την ομάδα, ανεξάρτητα απ΄ τα πρόσωπα που έχει αυτή. Είναι μια ομάδα, μιας μεγάλης πόλης. Εγώ δεν ξέρω αν έχω την τύχη που ζω εδώ, αλλά όσο ζεις κάπου μαθαίνεις περισσότερα πράγματα. Η πόλη θα πρέπει να συσπειρωθεί γύρω απ΄ αυτήν την ομάδα, όχι οικονομικά αλλά σε θέματα συμπαράστασης. Να μας βοηθήσουν ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τα γήπεδα μας, τις συνθήκες».

Για το πλάνο πενταετίας της νέας διοίκησης και την συμφωνία του με αυτήν: «Όταν μίλησα με την διοίκηση, η οποία με κάλεσε σ΄ ένα ραντεβού για έχουμε μια πιθανή συνεργασία, το πρότζεκτ της ομάδας ήταν να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι υπήρχαν στο ρόστερ, γιατί πρόκειται για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές (εξαιρετικούς για την κατηγορία), και γι΄ αυτό η ομάδα έκανε τόσο καλή πορεία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Θα παρθούν 4-5 αξιόλογοι ξένοι ποδοσφαιριστές και θα κάνουμε και 5 ακόμη ποιοτικές προσθήκες. Εγώ απ΄ την πλευρά μου έδωσα χρόνο στην διοίκηση για να υλοποιήσει κάποια πράγματα. Συμφώνησα στις αρχές Ιουλίου και μέχρι τις 16 Αυγούστου είχαμε προβλήματα, που με προβλημάτιζαν και εμένα τον ίδιο. Η διοίκηση δουλεύει και ψάχνεται για το καλύτερο δυνατό. Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει αυτό που έχουμε συζητήσει εξαρχής. Αλλά θεωρώ σ΄ ένα διάστημα 10-15 ημερών θα ολοκληρωθεί και το ρόστερ, έτσι όπως εμείς θέλουμε. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα έρθουν τα παιδιά που θα επιλέξουμε. Το πλάνο όντως είναι πενταετίας, αλλά στην Ελλάδα είμαστε και οι προπονητές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και οι διοικήσεις πλέον, έχει γίνει της μόδας, να αλλάζουν και αυτές. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Εμείς δουλεύουμε πάντως για το καλύτερο δυνατό».

Στέλιος Κοζανίδης (ΑΟ Επισκοπής): «Καταρχήν να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες και πάνω απ΄ όλα υγεία σε όλους μας. Ξέραμε ότι είχαμε αντίπαλο μια ομάδα με ένα πολύ καλό προπονητή και με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ, που σημαίνει ότι δεν ξέραμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Είμαστε πάνω απ΄ όλα ικανοποιημένοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και είμαστε ευχαριστημένοι με την ομάδα μας. Και ΄μεις προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο πρωτάθλημα και στον όμιλο που θα συμμετέχουμε».

Για το παιχνίδι: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι για την εποχή και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν το ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εμείς καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ αρκετά νωρίς. Αυτό μας έδωσε και ψυχολογία, αλλά και διαχειριστήκαμε το παιχνίδι διαφορετικά. Νομίζω ότι αξίζαμε την πρόκριση και χάσαμε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να γίνουν τα πράγματα πιο απλά για μας. Δεν τα καταφέραμε και το ματς πήγε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και νομίζω ότι το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον σ΄ όλη την διάρκεια του 90λεπτου. Μακάρι να είναι αυτή η ποιότητα των δύο ομάδων και στην συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και να βλέπουμε πραγματικά όμορφα παιχνίδια. Εύχομαι στον Τίμο Καβακά και στην ομάδα της Χαλκίδας ότι καλύτερο για την νέα χρονιά.
Ευχαριστούμε την ομάδα της Χαλκίδας για την φιλοξενία στο σημερινό παιχνίδι».

Για την μέχρι τώρα προετοιμασία της Επισκοπής: «Ξέρουμε ότι είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες να παίξουν αυτό που θέλουν, αλλά και οι απώλειες που έχουν από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ακόμη δικαίωμα να παίξουν. Βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μ΄ αυτό που δουλεύουμε και δημιουργούμε σιγά-σιγά. Αυτό οφείλεται στην διοίκηση, στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές και υπάρχει σεβασμός σ΄ αυτό που δημιουργείται».

Για τους φετινούς στόχους της Επισκοπής: «Η Επισκοπή είναι απ΄ τις καλύτερες ομάδες σε θέματα οργάνωσης, φιλοδοξιών και λειτουργίας. Για να πετύχεις χρειάζονται πολλά πράγματα. Χρειάζεται δουλειά, αλλά και τύχη και πάνω απ΄ όλα να έχεις υπομονή. Εμείς δόξα τω Θεώ αυτά τα στοιχεία τα έχουμε. Και υπομονή έχουμε, γιατί κακά τα ψέματα ότι χτίζεις γρήγορα, χαλάει και γρήγορα. Πρέπει να μαθαίνουμε απ΄ τα λάθη μας, γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς λάθος. Η Επισκοπή είναι μια ομάδα που και χτίζεται και δημιουργείται. Και δεν είναι μόνο ότι ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική, για να σωθεί ή να ανέβει, αλλά για δημιουργήσει. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να λες μεγάλα λόγια και ποτέ να μην προδικάζεις κάτι. Γιατί έχουμε συνηθίσει να ΄΄δίνουμε΄΄ το πρωτάθλημα σε όποια ομάδα κάνει 4-5 καλές μεταγραφές. Για μένα προσωπικά στο γήπεδο φαίνονται όλα, και τα καλά και τα κακά».

Για τις μεταγραφές και το έμψυχο δυναμικό της Επισκοπής: «Θα κάνουμε ακόμη 1-2 κινήσεις, μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό. Οι ποδοσφαιριστές μας θέλουν και αυτοί παραπάνω χρόνο για να εμπεδώσουν αυτά που τους ζητάμε εμείς σαν προπονητές, αλλά και να καταλάβουν τον τρόπο παιχνιδιού που ζητάμε να παίξουμε. Δεν είναι εύκολο αυτό να γίνει μέσα σε ένα μήνα. Πήραμε παιδιά που είναι έμπειρα, αλλά και παιδιά που είναι μικρά. Αυτά τα παιδιά θέλουν χρόνο και να τα πιστεύουμε περισσότερο σε θέμα χρόνου, αλλά και να καταλάβουν που ακριβώς έχουν έρθει. Γιατί για να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό, πρέπει να λειτουργεί συγκεκριμένα και εντός και εκτός γηπέδου. Δεν έχει να κάνει μόνο με την προπόνηση, αλλά και την νοοτροπία που δημιουργείς».