ΑΟ Χαλκίς ένα σήριαλ χιλιοπαιγμένο για την ομάδα με το πιο βαρύ ποδοσφαιρικό όνομα στο Νομός Ευβοίας.

Ο ΑΟ Χαλκίς συμπληρώνει 35 χρόνια μακριά από την Β’ Εθνική και 53 χρόνια από την μοναδική παρουσία του στην Α’ Εθνική.

‘Ενας ΑΟ Χαλκίς με μία παρουσία στην Α’ Εθνική, 15 σε Β’, 13 σε Γ’, 14 σε Δ’, με 7 κύπελλα Ευβοίας.

Το να κάνουμε άλλη μία ιστορική αναδρομή θα κουράσει οπότε θα έρθουμε στο σήμερα, στο τώρα.

Η ομάδα μετά από ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα σε αγώνα πρωταθλήματος αλλάζει προπονητή όντας πρωτοπόρος στην βαθμολογία.

Με ποια αιτιολογία?  …με ποια λογική? …ποιος θα έρθει? …ο Μουρίνιο ? …ο Βαλβέρδε, …ο Σαντος? …Ποιος?

Ποιος σοβαρός προπονητής θα αναλάμβανε μία ομάδα που έχει κακοχτιστεί από το καλοκαίρι αγωνιστικά και κανένας δε μιλάει δεν αναλαμβάνει ευθύνες.

Αναγνωρίζουμε ότι μετά από χρόνια υπάρχει η τουλάχιστον βγαίνει προς τα έξω μία διοικητική συνέπεια και ηρεμία αυτό είναι αλήθεια ή το κάνουν να φαίνεται αληθινό.

Το καλοκαίρι ήρθαν παίχτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε μία θέση σέντερ φορ Γκιοκας, Σπανός, Μαστροκώστας , δεν αποκτήθηκε δημιουργικό χαφ πλην του Γιάννη Θωμά που είναι εκτός ομάδας,, στα φτερά η ομάδα παίζει με  Μάριο Καραχάλιο που έχει τραβήξει όλο το κουπί και δεν είναι στην ποδοσφαιρική του νιότη, τον Ηλία Λούκα που δείχνουν να μην τον υπολογίζουν σαν πρωτοκλασάτη επιλογή  και τον προερχόμενο από σοβαρό τραυματισμό Δημήτρη Τρεπεκλή που κάνει αξιέπαινη προσπάθεια, κεντρικούς αμυντικούς με τα ίδια χαρακτηριστικά Γεωργίου, Τσολάκος Γ. τ Αθ, Τζάβρας που δεν πήρε και χρόνο συμμετοχής  που οπότε χρειάστηκε να παίξουν γρήγορους αντίπαλους εκτέθηκαν, ένα ρόστερ γόρδιος δεσμός με τους Ζουλιώτη, Φαλαγγίτη, Κολιόπουλο να είναι οι ποιο συνεπείς στο μέτρο του δυνατού.

Ήρθε ο Δεκέμβρης και η ομάδα πήρε τον Θανάση Τσατσαρώνη που σίγουρα είναι πολύ καλή επιλογή αλλά η ομάδα πόναγε αλλού μιας και ο Γιάννης Τσολάκος του Κωνσταντίνου έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Λογική καμία, σε όλα το πώς έφυγε ο Παναγιώτης Τοκπάσίδης μετά το ατόπημα της ισοπαλίας με την Σκεπαστή (γελάνε και τσιμέντα με αυτή την λογική).

Ωραία έφυγε ο «κακός» Τοκπασιδης που κάποια στιγμή και τον προκαλώ πρέπει να μιλήσει πως στήθηκε  η ομάδα το καλοκαίρι αγωνιστικά για αλλιώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και αυτός.

Πρέπει να μιλήσει ο Θανάσης Παλαιολόγος σαν τεχνικός γενικός διευθυντής να μας πει για τον μεγάλο χορηγό ποιος είναι τι όνειρα έχει για την ομάδα και στο φινάλε φινάλε να τον μάθουμε να τον ρωτήσουμε και πέντε πράγματα, εκτός αν φοβάται το κακό μάτι.

Πρέπει να μιλήσουν οι Βασίλης Καρλατήρας, και Παναγιώτης Πικραμενος γιατί έβαλαν νοικοκυριό διοικητικό και οικονομικό, αλλά αγωνιστικά το καράβι ″μπατάρει″ σαν  τα υποβρύχια που πήραμε από την Γερμανία, εξακολουθώντας, όμως, να είναι στην πρώτη θέση.

Ο ΑΟ Χαλκίς είναι πρώτος στο καλύτερο πρωτάθλημα της τελευταίας εικοσαετίας με άλλες τρεις ισάξιες ομάδες να τον καταδιώκουν και να θέλουν στα στεφθούν πρωταθλήτριες.

Ο Δημήτρης Λύκος έφυγε από την ομάδα και πλήρωσε το μάρμαρο μίας ήττας σε ντέρμπι και μιας ομάδας που δεν έπειθε, μιας ομάδας όμως που δεν έστησε αυτός για να λέμε και του στραβού το δίκιο εγώ στο μόνο που τον κατηγορούμε σε “εισαγωγικά” είναι για τι ανέλαβε και επίσης περιμένουμε και την δική του τοποθέτηση για το διαζύγιο.

Η αναβολή των πρωταθλημάτων δίνει χρόνο επιλογής με σύνεση και ηρεμία και όχι αλαλάζουσες φωνές, προπονητές ″Ελεύθεροι″ υπάρχουν και πολλοί, το θέμα είναι ποιος θέλει να βάλει το κεφάλι στον ″ντορβά″ για μια ομάδα που δεν έχει επιλέξει και δεν ξέρει τι του ξημερώνει με τα όσα συμβαίνουν εντός των ″…τειχών της ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ″!

Εμείς  την γνώμη μας την λέμε και δεν την κρύβουμε, λύση στον Προπονητικό ″Πύργο της Βαβέλ″ του ΑΟΧ, μπορεί να δώσει η επιστροφή Παναγιώτη Τοκπασίδη που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις και του το οφείλουν ηθικά και ποδοσφαιρικά.

Κλείνοντας να κρατήσουμε τους στοίχους του Hλία Κατσούλη από το τραγούδι Χαλκίδα σε μουσική Τάσου Γκρός τραγουδισμένο από τον Μανώλη Λιδάκη και είναι αφιερωμένο σε αυτά τα παιδιά της κερκίδας του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ που κρατάν την σπίθα αναμμένη…

Χάνομαι χωρίς ελπίδα,
μέρα νύχτα στη Χαλκίδα,
στο δικό σου το περίπου
και στα ρεύματα του Ευρίπου…