«Νέα εποχή» για τον ΑΟ Χαλκίς χαρακτήρισε, αυτήν που ξεκινήσε από την χθεσινή γενική συνέλευση (πραγματοποιήθηκε την Παρασκεύη 22/6 στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας) των «νεραντζούρι», ο νέος πρόεδρος και επενδυτής της ομάδας γερμανός Κλάους Μίλερ. Το νέο διοικητικό σχήμα έχει αρκετούς συνδετικούς κρίκους με το παλιό, το οποίο έκλεισε και τυπικά τον κύκλο του με τον απολογισμό της περασμένης σεζόν και γενικότερα της θητείας του απ΄ τον Οκτώβρη του 2016, αποτελώντας τότε την διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση του διοικητικού σχήματος του Γιώργου Στούπα. Στο ξεκίνημα της συνέλευσης το κλίμα ήταν «θερμό» με φιλάθλους του ΑΟΧ να διακόπτουν αρκετές φορές την διαδικασία, ασκώντας κριτική και ζητώντας εξηγήσεις απ΄ την απελθούσα διοίκηση, κυρίως για το περσινό…περιπετειώδες καλοκαίρι με την -τελικά- μη άνοδο της ομάδας στην Β΄ Εθνική, παρά το αισιόδοξο κλίμα που είχε δημιουργηθεί αρχικά απ΄ την ίδια την διοίκηση, μετά την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο της Γ΄ Εθνικής, που συμμετείχε την περίοδο 2016-17. Επίσης αρκετές ήταν οι φορές που ζητήθηκε ν΄ απαντηθεί αν η ομάδα έχει μη εξοφλημένες υποχρεώσεις. Γι΄ αυτό το θέμα ο -μέχρι πρότινος προέδρος της ομάδας – Κώστας Αναγνωστάκης υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας είναι ισοσκελισμένος (ίσα τα έσοδα με τα έξοδα), κάτι που θεωρητικά σημαίνει πως η ομάδα δεν έχει οικονομικές υποχρεώσεις.

Ο Αλέξης Καραμάνος (μέλος ΔΣ) ανέλαβε ν΄ αναπτύξει τον διοικητικό απολογισμό για τους τελευταίους 20 μήνες της διοίκησης. «Αναλάβαμε τον Οκτώβρη του 2016 και κρατήσαμε την ομάδα όρθια ώστε να μην διαλύθει», είπε στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του και «καταφέραμε να βγάλουμε την ομάδα δεύτερη δύο φορές», συνέχισε. Στάθηκε ακόμη στον περασμένο Οκτώβρη, που όπως ανέφερε «στο κάλεσμα που κάναμε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για να αναλάβει και έτσι εμείς κρατήσαμε την ομάδα και συνεχίσαμε, προσπαθώντας για το καλύτερο». Ο Κώστας Αναγνωστάκης παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, αναφέροντας συγκεκριμένα ποσά και πηγές για έσοδα και έξοδα. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αναγνωστάκης ο προϋπολογισμός της περασμένης περιόδου είναι ισοσκελισμένος και τα έσοδα-έξοδα, έφτασαν περίπου τις 407 χιλ. ευρώ. Σ΄ οτί αφορά τα φημολογούμενα χρέη της ομάδας προς τρίτους, ο κ. Αναγνωστάκης υποστήριξε πως «δεν έχουν αποδείξεις» και ότι «ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει». Ακόμη άφησε να εννοηθεί -μετά από πιεστικές ερωτήσεις από φιλάθλους- ότι ήταν προαποφασισμένο ποιες ομάδες θα ανέβουν πέρσι στην «περιπέτεια» των μπαράζ των δευτεραθλητών με την εγγυητική, «χρήματα τα οποία ποτέ δεν είχαμε», υποστήριξε.

Αναλυτικά είπε για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Όλη την προσπάθεια την ξεκινήσαμε εμείς και έβγαλε απόφαση η ΕΠΟ, με αλλαγή του ΚΑΠ, να μπορούν να ανέβουν και οι δευτεραθλητές. Έγινε μια προσπάθεια απ΄ τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο του 2017, που ήμασταν συνέχεια στην ΕΠΟ και στα διαιτητικά δικαστήρια. Η απόφαση ήταν να  βγούνε οι δύο ομάδες που βγάλανε. Δηλαδή την Δόξα Δράμας, γιατί αυτήν θέλανε στην ουσία να βγάλουνε και ύστερα όταν προέκυψε και άλλη θέση βγάλανε και τον Καραϊσκάκη». Για το συγκεκριμένο θέμα έκανε παρέμβαση ο κ. Καραμάνος λέγοντας πως «μέχρι τελευταία μέρα υπήρχαν άνθρωποι που υποστήριζαν ότι θα βάλουν τα χρήματα και μετά μας έλεγαν ΄΄ανεβείτε΄΄ στην Football League και θα επενδύσουμε΄΄».  Να θυμίσουμε πως το περσινό καλοκαίρι από πηγές της διοίκησης -ακόμη και μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης- είχε δοθεί προς τα έξω η εντύπωση πως ο ΑΟ Χαλκίς, είχε καταθέσει την εγγυητική των 300 χιλ. ευρώ που είχε ζητηθεί -από κάποιο σημείο και μετά- απ΄ την ΕΠΟ για την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου των δευτεραθλητών της Γ΄ Εθνικής (εγγυητική κατέθεσαν Δόξα Δράμας και Καραϊσκάκης οι οποίες ανέβηκαν απευθείας αφού «άδειασε» και δεύτερη θέση ανόδου). Χαρακτηριστικά φίλαθλος του ΑΟΧ ακούστηκε να λέει: «ο πρώην πρόεδρος (εννοεί τον Γιώργο Τσαγκάρη) είχε πει ότι έχουν κατατεθεί τα χρήματα για την εγγυητική». Λίγο πριν είχε κάνει παρέμβαση ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Ψαθάς, προσπάθωντας να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Έχουμε τριάντα σωματεία στην Χαλκίδα και επειδή δεν υπάρχει ο μεγάλος επενδυτής πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να λειτουργήσουμε πυραμιδικά», τόνισε, ζητώντας απ΄ τους παρόντες να βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες τους και να συνεργαστούν για το καλό της ομάδας. Στην συνέχεια παρέμβαση έκανε και το μέλος του ΔΣ Νίκος Κακαβάς, ο οποίος πρότεινε «να λειτουργήσουμε όπως η Παναχαϊκή και να κάνουμε την ΄΄χαλκιδαϊκή συμμαχία΄΄». Στην συνέχεια αποχώρησε το ΔΣ, γνωστοποιώντας πως η θητεία του έχει ολοκληρωθεί απ΄ τις 8/6, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο παλιός παράγοντας και πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Γιώργος Τόλιας ζήτησε να πάρει τον λόγο και άφησε να εννοηθεί πως -υπό προϋποθέσεις- ενδιαφέρεται και πάλι ν΄ ασχοληθεί διοικητικά με τον σύλλογο. Πρότεινε όμως να αναβληθεί η γενική συνέλευση και να επαναληφθεί μετά από μια εβδομάδα (Δευτέρα 29/6) «ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της ομάδας να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου όσο το δυνατόν περισσότεροι και γιατί αυτό είναι το συμφέρον της ομάδας», ανέφερε. Ο κ. Τόλιας παρουσίασε κάποια έγγραφα, που -όπως υποστήριξε- είναι αντίτυπα επίσημων εγγράφων της ομάδας, για τα οποία ζήτησε διευκρινήσεις. Διευκρινήσεις ζήτησε ακόμη για το θέμα της λαχειοφόρου αγοράς με το αυτοκίνητο ΄΄Smart΄΄, που «νομικά μπορεί να οδηγηθεί στον εισαγγελέα», υποστήριξε. Ακόμη εξέφρασε την διαφωνία του «για την γενική συνέλευση εξπρές που αναβλήθηκε στις 5 και επαναλήφθηκε δύο ώρες αργότερα», ζητώντας να κάνει ένσταση. Σε κάποιο σημείο της γενικής συνέλευσης είχε έντονο διάλογο με τον κ. Καραμάνο, ειδικά όταν ο τελευταίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την προηγούμενη θητεία του κ. Τόλια στην διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς.

«Το καταστατικό προβλέπει σήμερα την εκλογή διοικητικού συμβουλίου και αυτό θα γίνει επί των παρόντων και οικονομικά τακτοποιημένων», ανέφερε ο κ. Κακαβάς. Μετά από λίγο έγινε κατάθεση του μοναδικού -ψηφοδέλτιου- υποψήφιου διάδοχου διοικητικού σχήματος, με επικεφαλής τον Κλάους Μίλερ, το οποίο έγινε δεκτό διά βοής και χωρίς να πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία, κάτι που έτσι και αλλιώς ήταν μονόδρομος ώστε να μην μείνει η ομάδα «ακέφαλη». Στο νέο διοικητικό σχήμα -πέρα απ΄ τον κ. Μίλερ- βρίσκονται οι Νίκος Κακαβάς, Θωμάς Σβαρνόπουλος, Βαλάντης Μπλέτσας, Ευτυχία Λουιζίδου, Φολτ Μπρίζνερ, Αλέκος Σιγανός, Αλέξανδρος Καραμάνος, Γιώργος Μήλιος και ως αναπληρωματικά μέλη οι Βασίλης Ναστογιάννης, Βασίλης Πίσχινας, Γιάννης Γιαμπουράς και Άρης Γρύλλος.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος Κλάους Μίλερ, ο οποίος ζήτησε «να μας δώσετε την δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε το σχέδιο μας». Στην συνέχεια είπε: «είμαι 59 ετών και κατάγομαι από το Αννόβερο της Γερμανίας και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο πάνω από 40 χρόνια. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την δυνατότητα να αναλάβω την ομάδα της πόλης. Έχουμε την δυνατότητα να οδηγήσουμε την ομάδα στην Β΄ Εθνική και ίσως πιο ψηλά. Θέλουμε να φτιάξουμε τις ακαδημίες μας. Πρέπει να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις στο πόδοσφαιρο και αυτό δεν είναι εύκολο. Πριν 20 χρόνια έγινα πρόεδρος στην ομάδα Αννόβερο 96 και τότε ήμουν ο πιο νέος πρόεδρος σε ηλικία. Ασχολούμαι 25 χρόνια επαγγελματικά με τα διοικητικά στο ποδόσφαιρο. Θέλω να επενδύσω χρήματα στην ομάδα. Θέλω να φέρω κάποιους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην ομάδα απ΄ την Αφρική -όπου έχω αρκετές διασυνδέσεις όπως και στην Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα- από την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Μέσω της ομάδας μπορούμε να αναδείξουμε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Θέλω όλη η πόλη να υποστηρίζει την ομάδα και ελπίζω να καταλάβετε το όραμα και το πλάνο μου.»

Ο κ. Μίλερ ρωτήθηκε για την προηγούμενη διοικητική του θητεία στην Καρδίτσα και απάντησε τα εξής: «Η απάντηση είναι εύκολη. Έδωσα τα λεφτά για να αγοράσω τις μετοχές και δεν τις πήρα. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στα δικαστηρία γιατί εξαπατήθηκα.»

Για την πρώτη του επαφή με την Χαλκίδα: «Τον περασμένο Σεπτέμβρη βρέθηκα στην Χαλκίδα -που είδα ότι είναι μια πολύ όμορφη πόλη- μαζί με τον κ. Μπλέτσα, που με κάλεσε να δω ένα παιχνίδι της ομάδας. Μου άρεσε η ομάδα και πίστεψα πως η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα.»

Για τις επαγγελματικές-επιχειρηματικές του δραστηριότητες και το γιατί επέλεξε να επενδύσει στην Χαλκίδα: «Ασχολούμαι με επιχειρήσεις σχετικά με το ποδόσφαιρο σε διάφορες χώρες και έχω επαφές με ομοσπονδίες. Δραστηριοποιούμαι σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία και έχω επαφές με κάποιες ομοσπονδίες αφρικανικών χωρών. Είδα ότι η ομάδα έχει την δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω και έχουν μπει κάποιες βάσεις και θέλω να ανεβάσω την ομάδα σε μεγαλύτερες κατηγορίες και κάνω σχέδια για τα επόμενα χρόνια. Μέσα απ΄ την ομάδα θέλω να φέρω παίχτες που θα διακριθούν και θα πουληθούν σε άλλες ομάδες, γιατί το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση. Θέλω να επενδύσω χρήματα, αλλά θα πρέπει να έχουμε και έσοδα και «φρέσκα» χρήματα. Κοιτάζω προς το μέλλον και δεν ασχολούμαι με το παρελθόν.»

Για το πλάνο του: «Έχουμε πενταετές πλάνο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι θα γίνει τον πρώτο χρόνο. Πρέπει να οργανωθούμε. Το πρόβλημα με την Καρδίτσα δεν είναι δικό μου. Θέλω να επενδύσω χρήματα. Αυτός είναι ο σκοπός μου στην Χαλκίδα. Θέλω να εξελίσσεται η ομάδα κάθε χρόνο και δεν ήρθα για να φύγω τον πρώτο χρόνο, αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο κάλα όσο θα θέλουμε.»

Για τις εγγυήσεις που δίνει και το μπάτζετ που θα έχει η ομάδα την επόμενη περίοδο: «Θέλω να πάμε την ομάδα στην Β΄ Εθνική. Δεν ήρθα απ΄ την Γερμανία για να μείνω στην Γ΄ Εθνική. Δεν θέλω να μιλήσω με νούμερα, γιατί πολλές φορές αυτά αποπροσανατολίζουν. Θα έρθει η ώρα που θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις με τον νέο προπονητή και θα δούμε τις ανάγκες μας. Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, άρα η ομάδα θα έχει μπάτζετ κοντινό με αυτό ομάδας Β΄ Εθνικής. Η ομάδα έχει ήδη ποιότητα, γι΄ αυτό βγήκε δεύτερη και θα συζητήσουμε με όλους τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν και πέρσι στην ομάδα, την οποία θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο ποιοτικά. Γι΄ αυτό όπως είναι λογικό θα πάρουμε και ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν θα έχουν καταγωγή απ΄ την Εύβοια. Χρειάζεται να γίνουν βελτιώσεις στο γήπεδο και γενικά στις εγκαταστάσεις της ομάδας.»

Ο Βαλάντης Μπλέτσας μίλησε για τον κ. Μίλερ και το πως τον προσέγγισε ώστε τελικά να αποφασίσει να ασχοληθεί με τον ΑΟ Χαλκίς: «Έχω ζήσει πολλά μ΄ αυτήν την ομάδα και την αγαπάω και το ξέρετε πολύ καλά. Έχω δει αυτήν την ομάδα να πέφτει και να είμαι απέναντι της και να ανεβαίνει και να είμαι δίπλα της, χωρίς να το ξέρει κανένας, όπως και την περασμένη σεζόν. Σ΄ ότι αφορά την Καρδίτσα, όπου έγιναν διάφορα ευτράπελα, έχω δει έγγραφο του κ. Μίλερ με χρήματα που έχουν μεταφερθεί  σε χέρια άλλου ανθρώπου. Απ΄ την στιγμή που η Καρδίτσα έπεσε κατηγορία έκανα μια πρόταση στον κ. Μίλερ για το ενδεχόμενο συνεργασίας στον ΑΟ Χαλκίς.  Ζήτησα απ΄ τον κ. Τόλια να πάρει μέρος σ΄ αυτήν την συνεργασία κάτι που δεν έγινε δυστυχώς. Ο κ. Μίλερ δεν είχε πρόβλημα να συνεργαστεί και με άλλους παράγοντες, οι οποίοι θα είχαν το ίδιο πλάνο μ΄ εκείνον». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, με την συνένωση -αγωνιστικά- με την ΑΕΚ Χαλκίδας στο ξεκίνημα της περιόδου 2016-17, που οδήγησε την ομάδα σε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα στην δεύτερη θέση. Ενώ εξήγησε πως ο νέος προπονητής της ομάδας θα είναι γνώστης του ευβοιώτικου και ελληνικού στοιχείου, ώστε να μπορεί να αξιολογήσει το υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Και γι΄ αυτό τόνισε ότι «θα εξετάσουμε κάθε παίχτη ένα προς ένα ξεχωριστά» και ο κ. Μίλερ πρόσθεσε λίγο αργότερα «θέλουμε μια ομάδα με 20 ισάξιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές». Ο κ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών και εγκαταστάσεων για την ομάδα, που «δεν έχει γήπεδο, προπονητήριο, γυμναστήριο, ακαδημίες, δηλαδή ουσιαστικά δεν έχει τίποτα». Τέλος ζήτησε απ΄ όλους να βοηθήσουν και να στηρίξουν την νέα διοικητική προσπάθεια.

Η παρουσίαση του νέου επενδυτή, οι τοποθετήσεις και απαντήσεις του, επανέφεραν την ηρεμία, αφού ήταν φανερό πως η παρουσία του κ. Μίλερ, δημιούργησε νέες προσδοκίες και ελπίδες, κάτι που συζητήθηκε και στα «πηγαδάκια» αργότερα. Ο κ. Μίλερ κέρδισε το πρώτο «στοίχημα» και τις εντυπώσεις, γι΄ αυτό και αρκετοί γνωστοί φίλαθλοι της Χαλκίδας συνομίλησαν, φωτογραφήθηκαν με…ευχαρίστηση μαζί του και του ευχήθηκαν επιτυχία. Πλέον ο κ. Μίλερ καλείται άμεσα να υλοποιήσει τα όσα όμορφα -θεωρητικά- ανέφερε και υποσχέθηκε και παρουσιάστηκαν επιγραμματικά πίσω του σε προτζέκτορα, για τα πλάνα της νέας διοίκησης. Αξίζει ακόμη ν΄ αναφερθεί πως λίγο πριν το φινάλε της συνέλευσης έκανε ξαφνική παρέμβαση ο φιλάθλος και παλιός παράγοντας της ομάδας Χρήστος Λινάρδος ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί «έχουμε δώσει και την ψυχή μας στην Χαλκίδα 40 χρόνια και δεν μας γράψατε ούτε μέλη για να μπούμε στο συμβούλιο του ΑΟ Χαλκίς», ενώ πρόσθεσε πως «είμαι ο μόνος επιχειρηματίας Χαλκιδαίος επιχειρημάτιας που παραβρέθηκα εδώ πέρα και δεν μου κάνατε πρόταση» και στην συνέχεια αποχώρησε, εμφανώς θυμωμένος. Ο κ. Καραμάνος τον ρώτησε αν έχει καταθέσει υποψηφιότητα και τον κάλεσε να το κάνει αν επιθυμεί. Συχνά ότι αρχίζει έντονα, συνεχίζεται και τελειώνει εξίσου έντονα, κάτι που δεν συνέβη στην συνέλευση των «νεραντζούρι», της οποίας ο επίλογος ήταν…γλυκός (ενώ η έναρξη της και μεγάλο μέρος της σαν αμάγαλμα σκηνών από…ταινίες δράσης) και μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη και οι έντονες στιγμές να προκύπτουν μόνο μέσω επιτυχίων της ομάδας.