Για κάτι παραπάνω από 3 χιλιάδες ευρώ, η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς εξέθεσε τον σύλλογο και στο …παρά ένα αποφεύγει μια ντροπιαστική αφαίρεση βαθμών.

Οι διοικούντες, που κατά καιρούς υπόσχονταν ότι διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον ΑΟ Χαλκίς, δεν μπορούσαν να πληρώσουν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.351 ευρώ, υποχρεώνοντας την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή να καταλήξει σε μία ντροπιαστική απόφαση όπου θα αφαιρούσαν 1 βαθμό από την ομάδα μετά από κάθε ματς και για όσο έμενε απλήρωτο το χρέος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, κάποιος (ποιος;;;) αποφάσισε να συντάξει μία ανακοίνωση, να την “υπογράψει” ως “Η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς” και να την αποστείλει σε επιλεγμένα Μέσα (μεταξύ των οποίων δεν ήταν το “Δ & Α”) ενώ την ανήρτησε και στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Facebook. Σε αυτήν, ενώ αρχικά αναφέρεται ότι τα πρόστιμα πληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη αλλά, για γραφειοκρατικούς λόγους, η ΕΠΟ δεν ενημέρωσε την Επιτροπή της, στην συνέχεια ο συντάκτης, δεν αποφεύγει να καταφύγει σε ένα πικρόχολο σχόλιο περί υπερβάλλοντα ζήλο μερικών ΜΜΕ για την υπόθεση όταν δεν δείχνουν τον ανάλογο ζήλο και στις επιτυχίες της ομάδας.

Είναι προφανές πλέον, ότι αυτό το σχήμα που κάποιοι ονομάζουν διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς δεν είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα ανθρώπων που ο καθένας …κάνει ότι του γουστάρει πέρα από αξιώματα και θέσεις. Ο Μανώλης Βέττας αναζήτησε το απόγευμα του Σαββάτου τον Κώστα Αναγνωστάκη, τον άνθρωπο που κλήθηκε μέσα στην χρονιά να αναλάβει την προεδρία όταν εκείνοι που υπόσχονται λεφτά …με το τσουβάλι ήθελαν να συνεχίσουν να κινούν τα νήματα …υπογείως, ο οποίος δήλωσε ότι η ανακοίνωση βγήκε εν αγνοία του.

Εν κατακλείδι, αν η ομάδα λειτουργούσε σε φυσιολογικές συνθήκες, θα περίμενε κανείς η αντίδραση της διοίκησης να ήταν τουλάχιστον απολογητική για το γεγονός ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών για ένα ποσό 3.351 ευρώ.

Αντί αυτού, βρισκόμαστε στο σημείο όπου ο οποιοσδήποτε …βαπτίζει τον εαυτό του “Διοίκηση” και ρίχνει τις ευθύνες:

  • Στην ΕΠΟ που δεν ενημέρωσε την Πειθαρχική ότι το πρόστιμο πληρώθηκε λίγες ώρες πριν εκείνη συνεδριάσει,
  • Σε κάποια ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το “Δ & Α” που αντέγραψε την ανακοίνωση από το site της ΕΠΟ και την μετάδωσε παρά τις προσδοκίες των …ανωνύμων συντακτών να την …καταπιούμε και κρυφτούμε μαζί τους πίσω …από το ένα δάχτυλο.

Τέλος, την αναφορά περί έλλειψης ζήλου στις επιτυχίες της ομάδας, την επιστρέφουμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης ως γελοία και τους ενημερώνουμε προκαταβολικά ότι δεν πρόκειται να πανηγυρίσουμε ως επιτυχία την ενδεχόμενη σωτηρία της ομάδας στο τέλος του πρωταθλήματος, αν και εφόσον σωθεί ο ΑΟ Χαλκίς και δεν υπάρξουν άλλες …τρικλοποδιές εκ των έσω.

Η ανακοίνωση …μέρους της διοίκησης του ΑΟ Χαλκίς αναφέρει:

´´Η διοίκησή του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας, τον φίλαθλο κόσμο γενικά και τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκτέλεσης της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ της συνεδρίασης της στις 02/03/2018, καθώς αυτή τυγχάνει άνευ αντικειμένου και τούτο διότι το επιβληθέν πρόστιμο έχει εξοφληθεί πλήρως και ολοσχερώς ήδη από την Πέμπτη 01/03/2018.

Μολονότι είχαμε ενημερώσει σχετικά τα αρμόδια όργανα τηλεφωνικά, αλλά και αποστέλλοντας με φαξ φωτοντίγραφο του εγγράφου που αποδείκνυε την έγκαιρη εξόφληση του προστίμου και είχαμε πάρει τις ανάλογες διαβεβαιώσεις, πιθανώς για λόγους γραφειοκρατικούς δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως σχετικά η Επιτροπή, ώστε να εκδώσει ανάλογη απαλλακτική απόφαση.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους όλα τα τοπικά ΜΜΕ και ευχόμαστε να δείχνουν τον ίδιο ζήλο προς ενημέρωσης του κοινού, όπως έκαναν στην προκειμένη περίπτωση, και μετά από επιτυχίες της ομάδας μας.

Η Διοίκηση του Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ.´´