Διπλό υψίστης σημασίας για τη παραμονή στη κατηγορία πέτυχε ο Ελλήσποντος στο γήπεδο της Δροσιάς με 1-2 για τη 12η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας.
 Ήταν ένα παιχνίδι δυνατό με ένταση και δυνατές μονομαχίες από δυο ομάδες που αγωνίστηκαν με αρκετούς νεαρούς παίκτες και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα.
Αποτέλεσμα όμως της έντασης και του πάθους για τη νίκη ήταν η ομάδα της Δροσιάς να μείνει με οκτώ παίκτες και στη τελευταία φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με το τρίποντο της νίκης.
 Στο α’ ημίχρονο μπορεί οι φιλοξενούμενοι να δημιουργούσαν ευκαιρίες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ με το συνήθη “ύποπτο” Μαστροκώστα.
Κατάφεραν όμως να ισοφαρίσουν με τη λήξη του ημιχρόνου.
 Στο β’ ημίχρονο ο Ελλήσποντος ξεκίνησε πάλι δυνατά, χάνοντας μάλιστα μια απίστευτη ευκαιρία με το Νικολάου για να πάρουν το προβάδισμα.
Σιγά-σιγά η Δροσιά κατάφερε να ισορροπήσει, να πάρει τον έλεγχο, να πιέσει και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Ελλησπόντου που όμως δεν απέδωσαν “καρπούς”.
 Στο 5΄ο Νικολάου μέσα στη περιοχή ,από πλάγια θα επιχειρήσει σουτ δυνατό αλλά άστοχο.
 Στο 6΄ στην απόκρουση του Σωτηρόπουλου ο ξεχασμένος από την άμυνα της Δροσιάς Ράζος, θα σουτάρει πάνω στα σώματα των αμυντικών και θα χαθεί η ευκαιρία.
 Στο 19΄ατομική ενέργεια  και παράλληλη σέντρα του Ράζου,ο Νικολάου θα σκοράρει αλλά το γκολ ακυρώνεται με υπόδειξη του βοηθού καθώς η μπάλα πριν τη σέντρα είχε περάσει αουτ.
 Στο 22΄ο Μαστροκώστας με έξοχο χτύπημα φάουλ θα στείλει τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.
 Στο 25΄ο κεραυνός του Γκίκα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρόπουλου.
 Στο 44΄ο Ράζος αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής θα σουτάρει ψηλά αουτ.
 Στο 45΄ο Κατσίμπρας θα εκμεταλλευτεί την ασθενή απόκρουση του.
Σωτηρόπουλου στο σουτ του Ράζου και απο κοντά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
  Στο 50΄ο Νικολάου σε ανεπανάληπτο τετ α τετ θα στείλει τη μπάλα πάνω στο Σωτηρόπουλο.
 Στο 61΄ η μακρινή σέντρα σουτ του Μαστροκώστα θα στείλει τη μπάλα να βρεί στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκινου.
 Στο 67΄σωτήρια παρέμβαση του Κούτρα στο δυνατό σουτ του Σακκά από καλό σημείο.
 Στο 69΄ο Κόκκινος θα πέσει στα πόδια του Μαστροκώστα και θα αποσοβήσει τον κίνδυνο.
 Στο 81΄ο Ντούκα θα αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου.
 Στο 90΄δεύτερη αποβολή για τη Δροσιά με την απευθείας κόκκινη στον Διοκμετζίδη για επικίνδυνο παίξιμο.
 Το κακό θα τριτώσει για την ομάδα της Δροσιάς και στο 90+ θα χάσει και τον αρχηγό της καθώς ο Σωτηρόπουλος θα δεχτεί την απευθείας κόκκινη για εξύβριση στον διαιτητή.
Ταυτόχρονα θα υποδειχθεί και έμμεσο φάουλ το οποίο θα εκτελέσει ο Κατσίμπρας, η μπάλα θα βρει στο τείχος και ο Πέτσας που καιροφυλαχτούσε θα τη στείλει στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Τον αγώνα σφύριξε ο Κώστας Γκάτσος, με συνεργάτες τους Γιώργο Πασχαλίδη και Σταυρο Καραμάνο.
ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ(Λάμπρου Γ.): Σωτηρόπουλος(91′ κόκκινη), Διοκμετζίδης(90′ κόκκινη), Πετράκης, Βελαέτης, Ντούκα(81′ δ.κ. κόκκινη), Ζουρμπουλής, Αγγελάτος(93′ Κυριακλίδης), Ζαχαράκης, Σακκάς(82′ Μπατζιώτης), Μαστροκώστας, Λάμπρου.
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ(Κρόκος Γ.): Κόκκινος, Γεωργαντοπουλος, Γίγας, Ρουμπής, Κούτρας, Πέτσας, Νικολάου(96′ Μπόκαρης), Κατσίμπρας, Πάνου, Γκίκας, Ράζος(72′ Τόρα).