Δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα ο Απόλλωνας Ερέτριας, να καταβάλει την αντίσταση του νεοφώτιστου Αρτεμησιακού!
Άκαρπη υπεροχή για τους γηπεδούχους στο α’ μέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν, να απειλήσουν, με αντεπιθέσεις και αιχμή του δόρατος τον ταχύτατο Χατζηαθανασίου! Γενικά στο α’ 45λεπτο, οι ενδιαφέρουσες φάσεις ήταν λιγοστές!
Στο β’ μέρος οι Ερετριανοί, μπήκαν πιο δυνατά και η έναρξη ήταν ιδανική, καθώς άνοιξαν το σκορ! Συνέχισαν να πιέζουν οι γηπεδούχοι, όμως στο 67′ σε μια αντεπίθεση και  φάση που δεν ″μύριζε″ γκολ ο Χατζηαθανασίου, έφερε το παιχνίδι στα ίσια!
Η ″λύτρωση″ για τον ″Δαφνηφόρο″, ήρθε λίγα λεπτά πριν την λήξη, ενώ με την εκπνοή του αγώνα έγινε και το 3-1!
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, οι παίκτες του Δημ. Βαλκάνου, έφτασαν, παρά τις όποιες δυσκολίες, δίκαια στην νίκη! Χωρίς αμφιβολία ο Ερετριανός τεχνικός έχει πολύ δουλειά ακόμα, να κάνει, τόσο στον τομέα της αγωνιστικής πειθαρχίας, αλλά σ’ αυτόν της τακτικής…
Ο Αρτεμησιακός, στην ″πρώτη″ του μετά από πολλά χρόνια, στην μεγάλη κατηγορία, έδειξε καλά στοιχεία και κύρια παρουσίασε μια σκληροτράχηλη ομάδα, που παλεύει με πείσμα μέχρι το τέλος… Κορυφαίος της ομάδας της Β. Εύβοιας, ο πορτιέρε Παναγιωτόπουλος, που ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια του!

*οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ:

 • 2′ μέσα από την περιοχή, ο Γκ. Τόρα, σουτάρει, για να σώσει με έξοχη ο Παναγιωτόπουλος…
 • 6′ ο Χιούσκα βρίσκει πολύ ωραία τον Κανάνι, που μπαίνει από πλάγια δεξιά και σουτάρει δυνατά, για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο Παναγιωτόπουλος…
 • 9′ επικίνδυνη αντεπίθεση με τον Καρακάξη, που μπαίνει προς την περιοχή, από δεξιά, σεντράρει, δημιουργείται σύγχυση μέσα στην περιοχή και τελικά οι αμυντικοί του Απόλλωνα, διώχνουν όπως-όπως…
 • 34′ σουτ πάνω στην κίνηση από καλή θέση του Γκ. Τόρα και πάλι με εντυπωσιακή προσπάθεια σώζει ο Παναγιωτόπουλος…
 • 45′ ξαφνικό κεραυνοβόλο σουτ του Κικίδη, λίγο έξω από την περιοχή, υποχρεώνει τον Παναγιωτόπουλο σε σωτήρια επέμβαση…
 • 46′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, από αριστερά ο Γκ. Τόρα ανοίγει εξαιρετική μπαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκεί πετάγεται εκπληκτικά ο Κανάνι και με φοβερό σουτ-πλασέ, πάνω στην κίνηση, στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, ανοίγοντας το σκορ!
 • 47′ με διπλή προσπάθεια στα πόδια του Κανάνι, ο Παναγιωτόπουλος, απομακρύνει τον κίνδυνο…
 • 51′ καλοχτυπημένο φάουλ του Β. Ανέστη λίγο έξω από την περιοχή και ο Σακκής διώχνει σωτήρια και εντυπωσιακά…
 • 67′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους, ο Χατζηαθανασίου, αρκετά έξω από την περιοχή σουτάρει ξαφνικά, ο Λ. Καρλατήρας, δεν μπορεί ν’ αποκρούσει, ο Σακκής αιφνιδιάζεται και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια!
 • 75′ πολύ επικίνδυνη σέντρα του Φαμπ. Τρεγκάϊ, εξουδετερώνει αποτελεσματικά ο Παναγιωτόπουλος!
 • 80′ ο Κανάνι μπαίνει από δεξιά και σουτάρει δυνατά για να στείλει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι!
 • 83′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-1, ο Φαμπ. Τρεγκάϊ, πλαγιοκοπεί και βγάζει σέντρα-ξυράφι, ο Κανάνι, πετάγεται στην πορεία της μπάλας, ″εκτελεί″ τον Παναγιωτόπουλο -παρά την προσπάθειά του- και δίνει προβάδισμα στην ομάδα του!
 • 90+5′ ΓΚΟΟΟΛ! 3-1, εντυπωσιακό σόλο του Τάκη Ρούσσου, που μπαίνει στην περιοχή και με σουτ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, ″κλειδώνοντας″ έτσι την νίκη της ομάδας του!

Πολύ καλή η διαιτησία του Διονύση Δανιηλίδη και των συνεργατών του Χάρη Αντωνίου και Παναγιώτη Σέρρα.

*ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας (Δημήτρης Βαλκάνος): Σακκής, Κικίδης (74′ Φαμπ. Τρεγκάι), Μάρ. Καρλατήρας, Γ. Σμπιλήρης, Λάμπ. Καρλατήρας, Χιούσκα, Κανάνι, Μέτσιο (73′ Παριανός), Κριστ.. Τρεγκάι (85′ Συκάς), Γκ. Τόρα (87′ Τσίγκας), Ρούσσος.

*ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ: Παναγιωτόπουλος, Φατσής, Μπαλάνος (60′ Μαχός), Παπανδρέου, Βασ. Ανέστης, Μεταξιώτης, Στραφιώτης, Γκογκομήτρος, Χατζηαθανασίου (λ.τ. 80′ Λάμπρου), Ν. Καρακάξης, Μουτουσίδης.

*για το φωτοερεπορτάζ του αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ