Ήταν ένα παιχνίδι που ο Απόλλωνας ήταν το απόλυτο φαβορί για το 3ποντο, καθώς προερχόταν από τον θρίαμβο μέσα στο Στάδιο επί του ΑΟ Χαλκίς
Από την άλλη πλευρά το Καλοχώρι/Παντείχι, μετά και την δύσκολη δοκιμασία και ήττα στην Μαρυκάπα, κατέβηκε στην Ερέτρια να διεκδικήσει ότι μπορούσε στο όνειρο!
Ο Απόλλωνας ήθελε το 3ποντο, για να περιμένει με αγωνία το όποιο ΄΄δώρο΄΄ που θα ερχόταν από τα παιχνίδια των πρωτοπόρων ΑΟ Χαλκίς και Μακρυκάπας, αλλά και του Ταμυναϊκού, καθώς όλοι έχουν δύσκολες εξόδους, σε Αιδηψό, Κάρυστο και Αμάρυνθο!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να μπαίνει δυνατά το παιχνίδι και να πιέζει στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους και μόλις στο 9’ πήραν κεφάλι στο σκόρ, για να έρθει εξίσου γρήγορα και το 2-0 που έδινε στην ομάδα του Δημ. Βαλκάνου το απόλυτο προβάδισμα για την νίκη!
Με το 2-0, οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, όμως φανερά χαλάρωσαν και επαναπαύθηκαν!
Στο ξεκίνημα του 2ου μέρους, το σκηνικό άλλαξε καθώς οι φιλοξενούμενοι, αναζήτησαν και βγήκαν στην αντεπίθεση, ενώ οι παίκτες του Απόλλωνα έδειχναν ότι είχαν ΄΄καθήσει΄΄ στην σιγουριά του 2-0 και δεν υπολόγισαν την αντίδραση των αντιπάλων τους! Έτσι σε μια από τις αντεπιθέσεις το Καλοχώρι/Παντείχι, μείωσε σε
2-1 και ανέβασε έτσι το ενδιαφέρον για την εξέλιξη του παιχνιδιού…
Καθοριστικό σημείο του αγώνα, όταν με την συμπλήρωση μιάς ώρας αγώνα ο αρχηγός του Απολλωνα, Ρούσσος είδε την κόκκινη κάρτα, μια αποβολή που οπωσδήποτε αποσυντόνισε, αλλά και εκνεύρισε τους γηπεδούχους…
Η νευρικότητα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν ρυθμό οι Ερετριανοί, ενώ οι αντίπαλοί τους, πήραν ανάσες και ΄΄πάγωσαν΄΄ το γήπεδο στο 83’ όταν με αμφισβητούμενο πέναλτι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα εκπλήξεις του πρωταθλήματος!
Μπορεί να στραβοπάτησε ο Απολλωνας όμως παραμένει πάντα μέσα στο παιχνίδι του τίτλου και ίσως αυτό το ΄΄Χ΄΄ ν’ αποτελέσει το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση με στόχο τον τίτλο…
Οι φιλοξενούμενοι του Τάκη Ακριτίδη έδειξαν αγωνιστικό ΄΄θράσος΄΄, μαχητικότητα και ότι θα το παλέψουν μέχρι το τέλος, για να πετύχουν το θαύμα!

Ο άτυχος Γιώργος Βλάχος μεταφέρεται εκτός γηπέδου σφαδάζοντας από τους πόνους!

*το μελανό σημείο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός στο 80’ του Γιώργου Βλάχου του αμυντικού του Καλοχωρίου/Παντειχίου, σε μια ανύποπτη φάση, μετά από μια ντρίπλα του Κανάνι και χωρίς καμιά επαφή, ο άτυχος Βλάχος προσπάθησε να γυρίσει και βρέθηκε ξαφνικά στο έδαφος σφαδάζοντας, από τους πόνους! Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στο τέλος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας! Όπως μάθαμε ο άτυχος ποδοσφαιριστής, την Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική, για να διαπιστωθεί το ύψος της ζημιάς που έχει!
*φάσες και γκολ:

  • 9’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, από δεξιά στο ύψος της γωνίας της μεγάλης περιοχής, ο Τσαμτσάκης πιάνει δυνατό σουτ, η μπάλα βρίσκει στο πόδι του Μπασούκου και καταλήγει στα δίκτυα!
  • 13’ καλοχτυπημένο φάουλ του Βαγγ. Ντεγιάννη έξω από την περιοχή, ο Μίχος σε ετοιμότητα εκτινάζεται και διώχνει σε κόρνερ…
  • 21’ ΓΚΟΟΟΛ! 2-0, ο κορυφαίος του γηπέδου Λάσρι, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια βρίσκει πολύ ωραία τον Τσαμτσάκη, που από δεξιά και την διαγώνιο μικρής με μεγάλη περιοχή, σουτάρει δυνατά και στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κατσιμήτρου και κάνει 2 τα γκολ του Απόλλωνα!
  • 26’ δυνατό ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή του Ρούσσσου και η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
  • 47’ κεραυνός του Κανάνι και ο Κατσιμήτρος διώχνει σωτήρια και εκπληκτικά σε κόρνερ…
  • 53’ ΓΚΟΟΟΛ! 2-1, αντεπίθεση με τον Χανσαλάρι, που ανοίγει θαυμάσια δεξιά στον Τσιαμπαλή, αυτός μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει δυνατά και στέλνει την μπάλα στα δίκτυα μειώνοντας σε 2-1!
  • 60’ με απ’ ευθείας κόκκινη αποβάλλεται ο Ρούσσος, σε σύγκρουση με τον Αγγελάκη, ο οποίος τιμωρείται με κίτρινη κάρτα…
  • 68’ εκπληκτική εκτέλεση φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή του Λάσρι, όμως ο Κατσιμήτρος, εντυπωσιακά ΄΄απογειώνεται΄΄ στο ΄΄Γ΄΄ της εστίας του και διώχνει σωτήρια!
  • 83’ ΓΚΟΟΟΛ! 2-2, αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Τσιαμπαλή να μονομαχεί με τον Ροέλ, διεκδικώντας την μπάλα, οι δύο παίκτες τζαρτζάρονται και βρίσκονται στο έδαφος, όπως φάνηκε η φάση περισσότερο υπήρχε επιθετικό φάουλ, παρά αντικανονικό μαρκάρισμα! Ο διαιτητής, όμως, μετά από υπόδειξη του α’ βοηθού, δείχνει το σημείο του πέναλτι! Θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους και για αρκετή ώρα η ένταση και οι διαμαρτυρίες να είναι συνεχείς! Τελικά το πέναλτι εκτελεί ο Τσιαμπαλής και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια!
    Στην φάση αυτή απεβλήθη με 2η κίτρινη κάρτα ο Ροέλ Ατζέλι!
  • 89’ ο Κανάνι μπαίνει στην περιοχή και βρίσκεται στο έδαφος, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής έδειξε ΄΄παίζετε΄΄!

Διατητές: Γιώργος Τσακός, βοηθοί: Δαυΐδ Πριόνας-Σταύρος Ρουμπής.

ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας (Δημήτρης Βαλκάνος): Μίχος, Μορφούλης, Μαρ. Καρλατήρας, Ρούσσος, Λάμ. Καρλατήρας, Τσαμτσάκης, Τόρα, Βεσέλι, Λάζρι, Κανάνι, , Ρόελ.

ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ (Δημήτρης Ακριτίδης): Κατσιμήτρος, Ντεγιάννης, Βλάχος (λ.τ. 80’ Χρυσ. Καραμπάς), Κ. Καραμπάς, Αγγελάκης (72’ Σιαγανός), Θοδ. Ντεγιάννης (46′ Χασανλάρι), Λέκκας, Αποστόλου, Τσιαμπαλής, Κονόμι, Μπασούκος.

*για το φωτορεπορτάζ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ